Ιουλίου 20, 2018

KOYZINA

Το πιο υγιεινό σνακ, μπάρες δημητριακών με βρώμη, σοκολάτα και super foods χωρίς ψήσιμο! Φτιάχνεται σε 3' και το απολαμβάνετε ολες τις ώρες

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα
Προετοιμασία: 0:05'
Πανεύκολη

Υλικά

250 γραμ. χουρμάδες αποξηραμένοι και μαλακοί
1 ½ φλ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες σε σκόνη
3 κ.σ μέλι χλιαρό (κατά βούληση)
2 κ.σ φυστικοβούτυρο ή ταχίνι ολικής
1 φλ. αμύγδαλα ωμά ή ψημένα ανάλατα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
1 κουταλιά σπόρους chia
1 κουταλιά αλεσμένο λιναρόσπορο
Προαιρετικά προσθέστε τις εξής υπερτροφές
σταφίδες
cranberries
κανέλα
σουσάμι
ηλιόσπορο
καρύδα αποξηραμένη

Εκτέλεση

Για τις μπάρες δημητριακών με βρώμη και σοκολάτα, διαλέγουμε αποξηραμένους χουρμάδες μαλακούς. Τους αλέθουμε στο μπλέντερ να λιώσουν.

Βάζουμε σε μπολ τους αλεσμένους χουρμάδες, το μέλι, την αλεσμένη βρόμη, το φυστικοβούτυρο, τα αμύγδαλα και τους σπόρους chia.

Με κουτάλι τα ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Σε τετράγωνο τσέρκι 24 εκατ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Αδειάζουμε το μίγμα. Πατάμε και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια και γίνει συμπαγές το μίγμα. Θα σας βοηθήσει ένα ποτήρι με ίσια βάση να το πετύχετε.

Παγώνουμε για 30′

Ξεφορμάρουμε την πλάκα και κόβουμε σε μπάρες μακρόστενες.

Διατηρούμε τις μπάρες δημητριακών σε αεροστεγές κουτί.

Extra Tip

Αν οι χουρμάδες σας φαίνονται πολύ σκληροί ή στεγνοί, αφήστε τους για 10′ σε ένα μπολ με ζεστό νερό να μαλακώσουν, μετά στραγγίστε και πολτοποιηστε.

KOYZINA

Φάβα Σαντορίνης
Ιδανικό συνοδευτικό για τη μπίρα

Υλικά για 4 άτομα

1 φλιτζ. φάβα Σαντορίνης
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
2 φλιτζ. νερό
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. αλάτι
1 πρέζα ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
κάππαρη
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζετε τη φάβα, την πλένετε καλά και τη βάζετε μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα.
Μόλις πάρετε βράση, την ξαφρίζετε με μια τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τη δάφνη.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν πιει όλο το ζουμί και γίνει χυλός, την αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρείτε τη δάφνη.
Ενώ είναι ακόμη ζεστή προσθέτετε το αλάτι και τη ρίγανη ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να λιώσει.
Περνάτε με σκόρδο μια μεγάλη πιατέλα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και αδειάζετε μέσα τη φάβα.
Σερβίρετε με κάππαρη, λίγο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

KOYZINA

Tζiκέικ με διαφορετική υφή αφού κυρίαρχο ρόλο στη βάση έχει ένα αφράτο κέικ και όχι τα μπισκότα

ΥΛΙΚΑ

2 φακελάκια ζελέ φράουλα
2 φλιτζάνια φράουλες
Για την κρέμα
1 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για το κέικ
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σουπ. μπέκιν πάουντερ
1 βανίλια σκόνη
3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάχνετε το κέικ. Σπάτε τα αυγά στον κάδο του μίξερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μείγμα να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

2. Στρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και επάνω του τοποθετείτε ένα ορθογώνιο τσέρκι 22x33 εκ. Αδειάζετε το μείγμα για το κέικ, το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και ψήνετε στους 150 βαθμούς, στον αέρα για 35-40 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το κέικ να κρυώσει μέσα στο ταψί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια το μεταφέρετε σε μια σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως, χωρίς να το βγάλετε από το τσέρκι.

3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε μεχρί να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ και τη βάζετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

4. Παρασκευάζετε το ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και το αφήνετε και κρυώσει καλά και να πήξει ελαφρώς. Πλένετε, καθαρίζετε, στραγγίζετε και κόβετε τις φράουλες τη μέση.

5. Φτιάχνετε το γλυκό. Μεταφέρετε το κέικ, χωρίς να το βγάλετε από το τσέρκι, σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, απλώνετε στην επιφάνειά του, ομοιόμορφα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την κρέμα. Αραδιάζετε τις φράουλες πάνω από την κρέμα και στη συνέχεια τις καλύπτετε το κρύο και ελαφρώς πηκτό ζελέ. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.

6. Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο, το ξεφορμάρετε περνώντας ένα μαχαιράκι περιμετρικά από τα τοιχώματα του τσερκιού και τραβώντας το με προσοχή προς τα πάνω, και σερβίρετε.


Βεβαιωθείτε ότι το ζελέ έχει αρχίσει να πήξει γιατί αν το ρίξετε ενώ είναι ακόμα ζεστό υγρό υπάρχει κίνδυνος να περάσει από την κρέμα και να μουλιάσει το κέικ.

KOYZINA

Δύο στρώσεις κέικ και μια στρώση ζελέ μαζί με κρέμα πραλίνας μπορούν πραγματικά να αποθεώσουν το καλοκαίρι σας 

ΥΛΙΚΑ

2 φακελάκια ζελέ φράουλα
3 ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
Για την κρέμα
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 αυγό
3 κρόκους αυγών
1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
Για το κέικ
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. σουπ. φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάχνετε το κέικ. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ και τα χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και λείο. Στρώνετε δυο τετράγωνα ταψιά 22 εκ. με αντικόλλητικό χαρτί και μοιράζετε το μείγμα του κέικ. Απλώνετε ομοιόμορφα την επιφάνεια τους με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα κέικ. Τα κέικ είναι έτοιμα όταν πιέζετε την επιφάνειά τους και αυτή επανέρχεται στην αρχική της θέση. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν για 10 στα ταψιά και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

2. Φτιάχνετε το ζελέ. Παρασκευάζετε το ζελέ βερίκοκο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε να κρυώσει και να πήξει ελαφρά.

3. Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τους κρόκους, το αυγό και με τη ζάχαρη και τους χτυπάτε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4. Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα του γάλακτος, λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού, αδειάζετε το 1/3 της ποσότητας στο μείγμα των κρόκων ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύτε καλά και αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί στην κρέμα. αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ και την βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες.

5. Φτιάχνετε την τούρτα. Τοποθετείτε ένα τσέρκι 22 εκ. σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και βάζετε το ένα κομμάτι κέικ. Στη συνέχεια βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάτε με τον αυγοδάρτη να μαλακώσει. Απλώνετε την μισή κρέμα πάνω από το κέικ, σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι κέικ και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. αραδιάζετε στην επιφάνεια τα ροδάκινα και απλώνετε το κρύο και ελαφρώς πηγμένο ζελέ (προσοχή να μην είναι ρευστό γιατί θα μουσκέψει το παντεσπάνι). Τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρετε τραβώντας το τσέρκι προς τα πάνω και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να φτιάξετε την τούρτα και με μια μπους σοκολάτας αντί για κρέμα πραλίνας.

KOYZINA

Τα ψητά λαχανικά είναι το απόλυτο συνοδευτικό στα εορταστικά τραπέζια των ημερών και σας βγάζουν από τη δύσκολη θέση όταν θέλετε να συνοδέψετε με κάτι το κυρίως σας, είτε είστε χορτοφάγος, είτε όχι. Πάνε με όλα τα πιάτα, προσφέρουν πανδαισία χρωμάτων στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και αναλόγως τις επιλογές σας, έχουν διαφορετική θρεπτική αξία. Το platterπου θα ετοιμάσουμε σήμερα έχει ποικιλία μανιταριών πλούσια σε πρωτεΐνη, ενώ τα πολύχρωμα λαχανικά του μας παρέχουν βιταμίνες και μέταλλα σε υψηλές ποσότητες. Και κάπως έτσι τα Χριστούγεννα και οι γιορτές παίρνουν μια πιο υγιεινή (και πολύχρωμη) χροιά…

Υλικά για 6 άτομα
4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
4 κίτρινες πιπεριές
2 κολοκυθάκια
4 μελιτζάνες
2 ματσάκια σπαράγγια
2 χούφτες θασιώτικες ελιές (ή άλλες..)
1 πακέτο μιξ μανιτάρια

Οδηγίες
Κόψτε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα σπαράγγια σας σε ροδέλες και τοποθετήστε τα μαζί με τις ελιές και τα μανιτάρια σε γκριλιέρα, την οποία προηγουμένως έχετε προθερμάνει καλά. Φροντίστε να κόβετε τα ίδια λαχανικά στο ίδιο μέγεθος, τόσο για την ομοιομορφία του πιάτου, όσο και για να χρειαστούν τον ίδιο χρόνο ψησίματος. Αν θέλετε, μπορείτε να τα ραντίσετε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο, αλλά προσέξτε μην τους ρίξετε πολύ λάδι και καταλήξουν σαν τηγανητά. Υπολογίστε ότι 1 με 2 κουταλιές της σούπας είναι αρκετές και μην ξεχνάτε ότι το λάδι βοηθά τα λαχανικά να ψηθούν ομοιόμορφα και να βγουν τραγανά. Αλείψτε τα με τα χέρια σας και ψήστε, προσθέτοντας λίγο αλατοπίπερο ή άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

Το ψήσιμό σας πρέπει να διαρκέσει περίπου 20 λεπτά τόσο, ώστε τα λαχανικά σας να είναι αρκετά τρυφερά για να τα διαπεράσετε με το πιρούνι και οι άκρες τους να αρχίζουν να ξεροψήνονται. Ελέγξτε τα σε 15 λεπτά κι αν χρειαστεί, ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά, τα λαχανικά που θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο.

Όταν είναι έτοιμα, απλώστε τα όμορφα σε μια πιατέλα και παρουσιάστε τα στο τραπέζι σας, με ένα ντιπ γιαουρτιού ή γιαούρτι σόγιας στη μέση.

Tip
Τα μαλακά λαχανικά μαγειρεύονται πιο εύκολα σε αντίθεση με τα πιο σκληρά που αργούν στο ψήσιμο. Αν έχετε λίγο χρόνο, δοκιμάστε να τα κόψετε σε μικρότερα κομμάτια ώστε να γίνουν γρήγορα.

notanordinarymum.gr

KOYZINA

Συνοδευτικό πιάτο, σερβίρεται σχεδόν την ίδια ώρα με το κυρίως πιάτο ή προ-υπάρχει στο τραπέζI μας. Μια ξεχωριστή χορτοφαγική συνταγή χωρίς να χάσουμε τη γιορτινή διάθεση. Το ρόδι πάντα έφερνε καλή τύχη σε όποιον το είχε μαζί του. Για κινόα που το συνοδεύει σίγουρα η τύχη του φτάνει μέχρι το τραπέζι σας αλλά όχι πιο μακρυά.

Υλικά

1 αγγουράκι ψιλοκομμένο και καθαρισμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καρότο σε φλύδες
1 φλυτζάνι κινόα (ωμό)
1/2 φλυτζάνι σπόρους ροδιού
1/2 φλυτζάνι καρύδια (περασμλενα απο γουδοχέρι--δώστε τους να καταλάβουν!)
2 κσ μέντα ψιλοκομμένη (και λίγο άνηθο ένα θέλετε)
χυμό απο 1 λεμόνι και το ξύσμα του
1/4 φλυτζάνι τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 σκελίδα σκόρδο

Προετοιμασία:

Μαγειρέψτε το κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες μου:οδηγός για τέλειο κινόα.
Σε ένα μεγάλο μπών αναμείξτε το κινόα, τα λαχανικά τα καρύδια και τους σπόρους ροδιού
Ετοιμάστε το ντρέσινγκ σας χτυπώντας το χυμό από λεμόνι και το ξύσμα του το ελαιόλαδο και τον πολτό σκόρδου. Αλατίστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
Περιχύστε την σαλάτα με το ντρέσινγκ σας και είναι έτοιμο!

notanordinarymum.gr

KOYZINA

Υλικά
5 κουτ.σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
400 γρ. μπουκετάκια μπρόκολο
½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
500 γρ. μακαρόνια
½ φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα μπρόκολα σε βραστό αλατισμένο νερό, αφήνουμε το νερό να ξαναβράσει και τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη βρύση κάτω από κρύο νερό. Λιώνουμε τις 3 κουταλιές σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τηγανίζουμε άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μπρόκολα και την κρέμα, τα ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα μαγειρεύουμε μέχρι η κρέμα να πήξει λίγο. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο βραστό νερό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα, ανακατεύοντάς τα με τις επιπλέον 2 κουταλιές σούπας Flora σε με βούτυρο αλουμινόφυλλο.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Της Βαρβάρας Μελιδώνη

KOYZINA

Υλικά

Για τη βάση:

2 πακέτα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
3 σφηνάκια λικέρ κουαντρό
500 γρ. παγωτό βανίλια

Για το γαρνίρισμα:

350 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
λίγη αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα γεμιστά μπισκότα στο μπλέντερ μας.
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα μαζί με το Flora Soft με βούτυρο και το λικέρ και τα ζυμώνουμε μεταξύ τους.
Τοποθετούμε ένα μέτριο τσέρκι επάνω σε μία λαδόκολλα, την οποία έχουμε βάλει μέσα σε ένα ρηχό ταψάκι.
Βάζουμε και πιέζουμε τη ζύμη των μπισκότων μέσα στο τσέρκι και δημιουργούμε μία βάση.
Βγάζουμε με το σκουπ μπάλες από τη συσκευασία του παγωτού βανίλιας και γεμίζουμε το τσέρκι.
Βάζουμε το ταψάκι με την τούρτα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς.
Ρίχνουμε στο μίγμα μας τη λιωμένη κουβερτούρα, προσέχοντας να μην ξεχειλίσει από το τσέρκι.
Πουδράρουμε με την αμυγδαλόψιχα.
Βγάζουμε το τσέρκι, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

KOYZINA

Υλικά

Για τη βάση του κανταϊφιού:

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
300 γρ. Flora Soft με βούτυρο
Για τη σαντιγί:

500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανιλέτα alsa
Για την κρέμα πατισερί:

1ο βήμα

550 ml γάλα φρέσκο
1 βανιλέτα alsa
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2ο βήμα

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
7 κρόκοι αυγών
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρ. Flora Soft με βούτυρο

Για το σιρόπι:

900 ml νερό
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
4 κουτ. σούπας γλυκόζη
Χυμός από ½ λεμόνι και το ξύσμα από 1 ολόκληρο λεμόνι
Υλικά για το στόλισμα:

τρούφα σοκολάτας
1 συσκευασία παγωτό καϊμάκι

Εκτέλεση
Για τη βάση του κανταϊφιού:

Λιώνουμε καλά το Flora Soft με βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία μέσα σε ένα μικρό σκεύος.
Ξεμπλέκουμε το φύλλο του κανταϊφιού και τοποθετούμε σε ταψί.
Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής μουσκεύουμε καλά το φύλλο κανταΐφι με το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και στη συνέχεια το ψήνουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190°C μέχρι να πάρει χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο χρόνο που περιμέναμε να ψηθεί το κανταΐφι, προετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία σε ένα μικρό σκεύος το γάλα, τη βανιλέτα και την κρυσταλλική ζάχαρη. Παράλληλα στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Όταν αφρατέψουν, τους ρίχνουμε σταδιακά στο μίγμα της βανιλέτας με το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας ελαφρά, αφού έχουμε ξαναβάλει το σκεύος στην εστία μας σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις το μίγμα μας πάρει μία βράση προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινιστά. Με τη βοήθεια ενός σύρματος ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Όταν δέσουν τα υλικά, απλώνουμε στο τραπέζι ένα λαδόχαρτο, ρίχνουμε την πατισερί και την αφήνουμε μέχρι να κρυώσει καλά.
Όταν κρυώσει τη βάζουμε πάλι στο μίξερ και τη χτυπάμε με το Flora Soft με βούτυρο για να γυαλίσει και να αποκτήσει όγκο.
Κατά τη διάρκεια που κρυώνουμε την πατισερί μας, φτιάχνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ σκεύος τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τα θερμαίνουμε σε δυνατή θερμοκρασία για να βράσουν, μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό μας σιρόπι πάνω από το ροδισμένο φύλλο κανταΐφι, κατά διαστήματα. Αφήνουμε να κρυώσει πάλι και μετά απλώνουμε την κρέμα πατισερί σε όλη την επιφάνεια του σιροπιασμένου φύλλου κανταϊφιού.
Το ίδιο κάνουμε και με τη σαντιγί.
Βάζουμε το εκμέκ μας στο ψυγείο, πουδράροντας το πρώτα με τρούφα σοκολάτας.
Όταν κρυώσει καλά, το σερβίρουμε με το παγωτό καϊμάκι.

KOYZINA

Πίτα με πουρέ και καλοκαιρινά λαχανικά

Υλικά
1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους
2-3 κολοκυθάκια σε κύβους
1-2 μελιτζάνες σε κύβους
1 κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2-3 τομάτες σε κύβους ή ½ κουτί τοματάκια κονκασέ
1 κουτ. γλυκού πελτέ τομάτας
1 ματσάκι φρέσκου μαϊντανού ψιλοκομμένο
Λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
1 Πουρέ Knorr
200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τα 150 γραμμάρια του Flora Soft με βούτυρο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και τον ζωμό βοδινού.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.

Αφήνουμε το σκεύος ανοιχτό σε δυνατή φωτιά, για να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά. Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τον πουρέ ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος απλώνουμε τα λαχανικά σε μια στρώση και τα πασπαλίζουμε με το περισσότερο τυρί. Τα σκεπάζουμε με τον πουρέ.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, ώσπου να ροδίσει ο πουρές.

Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει αρκετά πριν το κόψουμε σε μερίδες.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin