Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
6-8 μήλα (ανάλογα με το μέγεθος της μηλόπιτας)
1 ποτήρι ζάχαρη
1½ ποτήρι νερό
Λίγο τριμμένο γαρίφαλο
Κανέλα
1 ποτήρι καρύδια, καλά κοπανισμένα
1 κουτί σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Σπάμε με το χέρι μας τα μπισκότα και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ. Στο ίδιο πυρέξ ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το νερό, το γαρίφαλο και την κανέλα μέχρι να μαλακώσουν.
Όσο το σιρόπι μας είναι ζεστό, το σουρώνουμε μαζί με τα μήλα επάνω από τα μπισκότα, ώστε να λιώσει το Flora Soft με βούτυρο. Σκεπάζουμε το γλυκό μας με μια μεμβράνη και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος να κρυώσει.
Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου να αποκτήσει το μίγμα μας μια ωραία κρεμώδη υφή.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μήλα, γαρνίρουμε με τα καρύδια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.

flora.com.gr