Υλικά
1½ κιλό πατάτες
300 γρ. απάκι ψιλοκομμένο
200 γρ. σταγγιστό γιαούρτι
180 γρ. τριμμένο καπνιστό τυρί Μετσόβου
½ κουτ. γλυκού τριμμένος κόλιαντρος
160 γρ. Flora Soft με βούτυρο
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή για Πατάτες φούρνου καθαρίζοντας τις πατάτες και κόβοντάς τες σε κυδωνάτες φέτες.
Τις βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά προσέχουμε να μας κρατάνε λίγο.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο να λιώσει και να θερμανθεί καλά και σοτάρουμε τις πατάτες με το απάκι μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις πατάτες και το απάκι σε ένα μικρό ταψάκι, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καπνιστό τυρί και τον κόλιαντρο και ανακατεύουμε ελαφρά μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°C για 20 λεπτά.