Είναι εύκολο στην παρασκευή, απλά χρειάζεται να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει. Αποτελείται από την βάση και δυο στρώσεις κρέμας: μιας λευκής και μιας με κακάο και συνδυάζει δυο αγαπημένες γεύσεις, την σοκολάτα με το πορτοκάλι. Παρ’όλο που δεν περιέχει σοκολάτα, έχει σοκολατένια γεύση

Υλικά 
για την βάση:
200 γρ. ξερά δαμάσκηνα, μουλιασμένα για 1 ώρα σε ζεστό νερό
50 γρ. νιφάδες βρώμης
90 γρ. καρύδια
1 κ.γ. κακάο
1 κ.γ. ξύσμα+ 1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
για την γέμιση:
120 γρ. μπανάνα ώριμη
150 γρ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα για 1 ώρα σε ζεστό νερό
200 γρ. χουρμάδες, μουλιασμένοι για 1 ώρα σε ζεστό νερό
15 γρ. λάδι καρύδας
1+1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.γ. κακάο

Εκτέλεση:

Στο μπλέντερ πολτοποιώ τα υλικά της βάσης. Μετά τα ρίχνω σε ένα τσέρκι πάνω σε μια πιατέλα. Τα πιέζω με τα δάχτυλα και το βάζω στο ψυγείο. Κατόπιν πολτοποιώ τους χουρμάδες ώσπου να γίνουν πάστα. Αδειάζω το μπλέντερ μου και χτυπώ όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας εκτός από το κακάο. Όταν ομογενοποιηθούν, χωρίζω την κρέμα σε δύο μέρη. το ένα 210 γρ. και το άλλο 110 γρ.

Το πρώτο το απλώνω πάνω στην βάση που έχει στο μεταξύ παγώσει στο ψυγείο. Το άλλο το ανακατεύω με το κακάο και τους αλεσμένους χουρμάδες και μετά το απλώνω και αυτό πάνω από την πρώτη στρώση κρέμας. Διακοσμώ με κοπανισμένο καρύδι. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο. Βάζω στο ψυγείο να σφίξει και απολαμβάνω την επόμενη μέρα! Πριν σερβίρω, γαρνίρω με φέτες πορτοκάλι.

Καλή σας απόλαυση!

http://theveggiesisters.gr