Τρίτη 22 Αυγούστου 2017
Greek Dutch English French German Italian Spanish

Κάθε καλοκαίρι, αρκετοί από εμάς ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ενοχλητικό ξεφλούδισμα της επιδερμίδας. Μπορεί να έχουμε αποκτήσει το ιδανικό μαύρισμα, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι η επιδερμίδα σε συγκεκριμένα σημεία δε θα ξεφλουδίσει.

Τι κάνουμε λάθος; Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Αρχικά το ξεφλούδισμα προκύπτει συνήθως, μετά από έγκαυμα. Άρα σημαίνει ότι έχουμε κάτσει στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη αντηλιακή προστασία. Αυτό είναι το πρώτο και ίσως το πιο σοβαρό λάθος για την υγεία μας. Δεν καθόμαστε στον ήλιο και ιδιαίτερα τις ακατάλληλες μεσημεριανές ώρες, χωρίς αντηλιακό με minimum δείκτη προστασίας 30SPF.

Έπειτα είναι απαραίτητη η ενυδάτωση με after sun. Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι για χρήση, μετά την έκθεση στον ήλιο. Προστατεύουν, ενυδατώνουν την επιδερμίδα και φυλακίζουν το μαύρισμα.

Σε καμία περίπτωση δεν κάνετε scrub όταν έχετε μαυρίσει. Έτσι αυξάνετε τις πιθανότητες να ξεφλουδίσετε. Απολέπιση κάνετε πριν εκτεθείτε στον ήλιο, για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να μαυρίσει πιο εύκολα.

Σε περίπτωση που ξεφλουδίσετε

Αν λοιπόν κάτι πάει στραβά και αρχίζει η επιδερμίδα σας ξεφλουδίζει, το πρώτο DON'T είναι να μην πειράξετε οτιδήποτε στο δέρμα σας. Βρίσκεται ενυδατικά προϊόντα-βοηθάνε και τα after sun- και με ταμποναριστές, απαλές κινήσεις, τα εφαρμόζετε στο δέρμα σας.

ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ 

jenny.gr

Ζώδια-News

IMAGE
Τα Ζώδια Της Τρίτης 22/8
ΚΡΙΟΣ ♈   Η Ηλιακή έκλειψη σε καλεί να είσαι έτοιμος/η, ώστε να...
IMAGE
Έκλειψη Ηλίου & Αλλαγές Που Πρόκειται Να Φέρει Από Την Άση Μπήλιου.....
 Η Αση Μπήλιου εξηγεί πως η σημερινή έκλειψη ηλίου θα επηρεάσει...

Επικαιρότητα

IMAGE
5 Λεπτά Χρήσης Του Facebook 'Εχουν Αυτή Την Αναπάντεχη Επίδραση Πάνω Μας
Οι έρευνες που έχουν γίνει για τα κοινωνικά δίκτυα είναι...
IMAGE
Έρχεται Η Πρώτη Ολική Έκλειψη Ηλίου Εδώ & 99 Χρόνια.
Στις ΗΠΑ αναμένεται με ανυπομονησία η πρώτη ολική έκλειψη του...