Σεπτεμβρίου 21, 2019

KOYZINA

Συνοδέψτε με αυτά τον καφέ σας ή πάρτε τα μαζί σας για ένα υγιεινό σνακ μέσα στην ημέρα σας.

Υλικά

1 φλιτζάνι ταχίνι

½ φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη

3 κουτ. σούπας μέλι

1 φλιτζάνι κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή τριμμένη

½ κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού σόδα

2 φλιτζάνια νιφάδες βρόμης

1 κουτ. σούπας καυτό νερό

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ανάλατα φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα ή κράνμπερις ή και τα δύο μαζί, ανακατεμένα

1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή ή άρωμα πικραμύγδαλου

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με κουτάλι το ταχίνι με τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανίλια.

Ρίχνετε από πάνω κοσκινίζοντας το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε τη βρόμη, το νερό, τα φιστίκια, τη βανίλια, την τριμμένη σοκολάτα και το μίγμα ταχινιού. Ανακατεύετε καλά. Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, ρίχνετε λίγο νερό ακόμα.

Πλάθετε το μίγμα σε ρολό, σαν χοντρό λουκάνικο και το τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη. Το βάζετε στη κατάψυξη για 10 λεπτά περίπου να σφίξει.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC, βγάζετε τη ζύμη από την κατάψυξη και την κόβετε σε ροδέλες, τις οποίες τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (αραιά γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο τα μπισκότα).

Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για 8-10 λεπτά. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί και τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί.

https://www.govastileto.gr

KOYZINA

Πρωτότυπο ζελέ με λευκό χρώμα και υπέροχη γεύση ανανά. Συνοδεύετε ιδανικά με μία λαχταριστή, κατακόκκινη σάλτσα φράουλας.

Ηλίας Μαμαλάκης

Υλικά
2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
200γρ. ανανά από κονσέρβα, κομμένο σε κυβάκια
2 νεροπότηρα νερό παγωμένο
2 νεροπότηρα κρέμα γάλακτος
Για τη σάλτσα φράουλας
200γρ. φράουλες φρέσκες, ψιλοκομμένες
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ μπράντι
½ κουτ. γλυκού κανέλα


Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη σάλτσα φράουλας: ρίχνετε τις ψιλοκομμένες φράουλες στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μπράντι. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα βελούδινο, μελένιο μίγμα. Το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη βάζετε πάνω στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να πάρει βράση. Ρίχνετε το περιεχόμενο των δύο φακέλων με ζελέ ανανά και ανακατεύετε να διαλυθεί καλά.

Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέτετε το παγωμένο νερό. Ανακατεύετε καλά.

Σε στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ρίχνετε τα κυβάκια του ανανά και αδιάζετε μέσα με προσοχή το μίγμα κρέμας και ζελέ. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει για 3-4 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξει καλά το γλυκό.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, βυθίζετε πρώτα τη φόρμα σε λεκανίτσα με ζεστό νερό για να ξεκολλήσει το ζελέ και ύστερα το αναποδογυρίζετε σε στρογγυλή πιατέλα, περιχύνοντας με τη σάλτσα φράουλας.

KOYZINA

Eίναι στην πραγματικότητα ένα νόστιμο, ελαφρύ επιδόρπιο κατάλληλο για όλους, ακόμη και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Υλικά

250 ml νερό

40 γραμμάρια σπορέλαιο

250 γραμμάρια αλεύρι 00

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

150 γραμμάρια ζάχαρη

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε στην άκρη και παίρνουμε ένα άλλο μπολ στο οποίο ρίχνουμε το αλεύρι, το ξύσμα από το λεμόνι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό με το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Παίρνουμε ένα ταψί το λαδώνουμε και ρίχνουμε το μίγμα. Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 170 βαθμούς. Ελέγξετε με μια οδοντογλυφίδα για να δείτε εάν χρειάζεται λίγο ακόμα ψήσιμο ή όχι.

KOYZINA

Σήμερα σας έχουμε μια τέλεια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δείτε πως θα την φτιάξετε.

Υλικά συνταγής

Για το κέικ

300 γρ. σπορέλαιο

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

200 γρ. μαύρη ζάχαρη

4 αβγά

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

300 γρ. τριμμένο καρότο

100 γρ. καρύδια

100 γρ. σταφίδες

Στερεά υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. κακάο

2 βανίλιες
2 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. κανέλα

Για την επικάλυψη

250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. άχνη ζάχαρη

100 γρ. κρέμα γάλακτος

35% ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια με διάμετρο 23 εκ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση. Βάζουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη λευκή, τη μαύρη ζάχαρη και το σπορέλαιο. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3′ να λιώσει καλά η ζάχαρη.

Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήστε την ζάχαρη στο λάδι να σταθεί και να μουλιάσει για 10-15′ . Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά να τα πίνει το μείγμα κάθε φορά και ρίχνουμε το ξύσμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σε δόσεις σιγά σιγά τα στερεά υλικά. Δεν ανακατεύουμε πολύ το μείγμα από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι.

Τέλος ρίχνουμε το καρότο, το καρύδι και τη σταφίδα και απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα να μπουν μέσα τα υλικά. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα έτοιμα ταψάκια. Ψήνουμε για περίπου 40′ να σταθεροποιηθεί, να φουσκώσει και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο του. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.

Βάζουμε το ένα κέικ σε πιατέλα. Αλείφουμε με την μισή κρέμα, καλύπτουμε με το άλλο κέικ και αλείφουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Για την επικάλυψη

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το αφρατεύουμε λίγο με το σύρμα. Λίγη λίγη, χτυπώντας παράλληλα, ρίχνουμε την άχνη. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα και χτυπάμε ελαφρά να αφρατέψει η επικάλυψη.
Απολαύστε το ολόφρεσκο είναι μαγικό!

www.argiro.gr

KOYZINA

Ραβιόλια στο φούρνο με ντομάτα και τυριά
Για ένα απολαυστικό και χορταστικό γεύμα

1 συσκευασία ραβιόλια
2 κουτιά σάλτσα ντομάτας κονκασέ ψιλοκομμένη
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Σέλινο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στον αέρα και τοποθετείτε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα βαθύ ταψί ρίχνετε αρκετή σάλτσα ντομάτας και με την υπόλοιπη ανακατεύετε τα ραβιόλια στην κατσαρόλα που έχουν βράσει, προσθέτοντας το κρευμμίδι, το σέλινο, αλάτι και πιπέρι.
Από πάνω προσθέτετε τη μοτσαρέλα, την τριμμένη παρμεζάνα και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και ρίχνετε όλα τα ζυμαρικά στο ταψί.
Τοποθετείτε στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

https://www.newsbeast.gr

KOYZINA

Είναι λαχταριστά, αφράτα και πολύ οικονομικά. Είναι τα πιο εύκολα σπιτικά σοκολατάκια που σίγουρα θα ξετρελάνουν τα παιδιά!

Υλικά

400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα 450 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα 300 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος

Προαιρετικά

λίγη βανίλια σε σκόνη ψιλοκομμένα καρύδια 2 κ.σ. από κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και την κουβερτούρα και λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Αποσύρουμε, προσθέτουμε τα καρύδια (όσο προτιμάτε), την βανίλια και το λικέρ.

Ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με αυτό και το αφήνουμε στο ψυγείο περίπου μισή ώρα να σφίξει.

Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί, και την αφήνουμε να κρυώσει.

Πλάθουμε μπαλάκια,τα βάζουμε άλλα 10 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα τα βουτάμε στο μείγμα.

Μπορούμε να ρίξουμε τριμμένο καρύδι.

Απλώνουμε για να σταθεροποιηθούν σε αντικολλητικό χαρτί και είναι έτοιμα!

https://www.newside.gr

KOYZINA

Επειδή δεν είμαστε όλοι εξπέρ στη ζαχαροπλαστική, αλλά το γλυκάκι μας το θέλουμε χειροποίητο και κατά προτίμηση απ’ τα δικά μας χέρια, σου έχω συνταγούλα απλή. κομψή, ωραία και άκρως δροσιστική. Θα φτιάξουμε μαλεμπί πορτοκάλι!

Από την Ιωάννα Σταμούλου και το νέο ανανεωμένο Sweetly.gr!

Το μαλεμπί είναι κρεμούλα απλή, χωρίς αυγά κρέμα γάλακτος ή βούτυρο αλλά με βάση το φρέσκο γάλα και το πορτοκάλι. Μπορείς ωστόσο να το φτιάξεις και με γάλα καρύδας, για τις μέρες εκείνες που νηστεύεις ή για τους φίλους σου που είναι vegan.

Για το γλυκό σου θα χρειαστείς και γλυκάκι του κουταλιού πορτοκάλι σε φέτες. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποια του εμπορίου μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, εύκολα και με πολύ μικρό κόστος. Θα βρεις την συνταγή πατώντας αυτό το link.

Tip. Το γλυκάκι σου μπορείς να το βάλεις σε ταψάκι και να κόβεις κάθε φορά μερίδες ή να το βάλεις σε ατομικές φόρμες για να σερβίρεις στους φίλους σου.


1 πορτοκάλι
1 λίτρο γάλα φρέσκο αγελαδινό ή κατσικίσιο
(εναλλακτικά: γάλα καρύδας)
140 γραμμάρια κορν φλάουρ
150 γραμμάρια ζάχαρη


Μπήγετε ένα μικρό μαχαίρι σε 5-6 σημεία του πορτοκαλιού και το βράζετε σε νερό για 15 λεπτά τουλάχιστον, να μαλακώσει καλά.

Το κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια, και μετά το κόβετε στα τέσσερα. Βάζετε τα κομμάτια σε μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και πολτοποιείτε.
Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταίνεται και στο μεταξύ διαλύετε το κορν φλάουερ σε ένα φλιτζάνι κρύο νερό.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα με το γάλα το διαλυμένο κορν φλάουερ και το πολτοποιημένο πορτοκάλι και ξεκινάτε να ανακατεύετε σταθερά με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Την αδειάζετε σε γυάλινο πυρίμαχο ταψάκι και μετά το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Σερβίρετε το γλυκό προσθέτοντας από πάνω φέτες από γλυκό πορτοκάλι με το σιρόπι του.
Καλή όρεξη!

coverstory.gr

KOYZINA

Νόστιμα και υγιεινά μπιφτέκια από σπανάκι
Πεντανόστιμα, αρωματικά και πάρα πολύ εύκολα

Υλικά
1 κιλό φρέσκο σπανάκι

5 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

2 αβγά (το ένα ολόκληρο και από το άλλο μόνο το ασπράδι)

1 κ.σ. άνηθος

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίστε, πλύντε, ψιλοκόψτε και στραγγίστε καλά το σπανάκι. Μουλιάστε το ψωμί σε λίγο νερό και έπειτα στύψτε το με τα χέρια σας ώστε να απομακρύνετε τα υγρά. Ψιλοκόψτε τον άνηθο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάλτε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά και ζυμώστε το καλά με τα χέρια σας. Αφήστε το στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα μεταξύ τους. Έπειτα πλάστε το σε λεπτά μπιφτεκάκια και ψήστε τα σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά.

Τιπς - Μπορείτε να το συνοδεύσετε με γιαούρτι επιλογής σας!

https://www.vita.gr

KOYZINA

Έτσι το λένε αυτό το γλυκό συνήθως το κάνουν ανοιχτό δηλαδή στρώση κανταΐφι κάτω σιροπιασμένο και από πάνω κρέμα και νιφάδες σοκολάτας η μόνη παρανομία που έκανα εγώ ήταν ότι το κανα σάντουιτς άρωμα ανατολής από μαστίχα και φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

ΣΥΝΤΑΓΗ

Το ταψί μου είναι 22 * 35 θα χρειαστούμε 1 πακέτο 500 gr φύλλο κανταΐφι 150 gr αγελαδινό φρέσκο βούτυρο λιωμένο

ΣΙΡΟΠΙ
Ενάμιση ποτήρι νερό 1,5 ποτήρι ζάχαρη φλούδα από λεμόνι βράζουμε το σιρόπι Επτά λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει

Ξύνω αν Αμαλία ζω δεν ξέρω πως πρέπει να το πω το καταΐφι και Το ψήνω στους 180 για 10 λεπτά Αφού με ένα Πινέλο το αλείψω με το βούτυρο το λιωμένο μόλις βγει ζεστό από το φούρνο ρίχνω το κρύο σιρόπι

ΚΡEΜΑ


800 γραμμάρια φρέσκο γάλα

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

4 κρόκους αυγών

και 2 αυγά ολόκληρα

2 βανίλιες μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα

10 κουταλιές κόφτες της σούπας ζάχαρη

5 κουταλιές γεμάτες της σούπας νισεστέ

σε μία κατσαρόλα τα ανακατεύω συνεχώς μέχρι που να πήξω αλλάζω σκεύος βάζω μεμβράνη από πάνω και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς

Χτυπάω στο μίξερ 500 γραμμάρια φυτική σαντιγύ με τρεις κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη κρατάω λίγη για γαρνιτούρα από πάνω και την υπόλοιπη την ανακατεύω μαζί με την άσπρη κρέμα την πατισερί

Για τη συναρμολόγηση ένα μέρος από το καταΐφι κάτω στη μέση κρέμα και από πάνω το άλλο μέρος από κανταΐφι από πάνω ροζέτες από σαντιγί και σοκολάτα γάλακτος τριμμένη.


Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή την Κωνσταντινιά ΠΚ

https://www.daddy-cool.gr

KOYZINA

Tα μπισκότα που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι πολύ εύκολα και μπορούν να προετοιμαστούν σε μόλις λίγα λεπτά.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι

1 αυγό

50 ml ηλιέλαιο

100 γρ. γιαούρτι

80 γρ. ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

8 γρ. μπέικιν πάουντερ

80 γρ. κομματάκια σοκολάτας

Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, προσθέστε το αυγό, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το λάδι, το μέλι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε με τα χέρια σας. Η ένωση που θα πρέπει να αποκτήσετε πρέπει να έχετε μια μαλακή ζύμη. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε περισσότερο αλεύρι, αλλά μην το παρακάνετε.

Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ζυμώστε. Πλάστε τα μπισκότα και τοποθετήστε τα όλα σε ένα ταψί. Ψήστε σε 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά το πολύ 20 λεπτά. Μόλις είναι ελαφρώς χρυσά στην επιφάνεια είναι έτοιμα. Μην το παρακάνετε με το μαγείρεμα αλλιώς θα σκληρύνουν. Μετά από τον απαραίτητο χρόνο, αφήστε το να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζετε εάν θέλετε με ζάχαρη άχνη.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή