Μαΐου 31, 2020

KOYZINA

Τσιζκεικ με γιαούρτι και πτι μπερ σε 5’, με λίγα απλά υλικά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για την ωραιότερη παραλλαγή του αγαπημένου cheesecake!

Υλικά
Για τη βάση
1 πακέτο πτι μπερ (ή 2 συσκευασίες μπισκότα γεμιστά)
125 γραμ. βούτυρο

Για την κρέμα
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό ( 2x 200 γραμ.)
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα (2 x 410 γραμ.)
2 κουτιά φυτική σαντιγί (2 x 250 γραμ.)
1 κάψουλα βανίλιας (ή λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας)

Για το γαρνίρισμα
1 μαρμελάδα της αρεσκείας σας
διάφορα φρούτα

Εκτέλεση
Για το τσιζκεικ με γιαούρτι και πτι μπερ, θρυμματίζουμε πρώτα τα μπισκότα. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι να λιώσει. Ανακατεύουμε τα δύο υλικά να ενωθούν καλά και στρώνουμε σε ένα 24άρι ταψάκι τη βάση του cheesecake.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την κρέμα του τσιζκεικ με γιαούρτι.

Χτυπάμε την φυτική σαντιγί μόνη της να πάρει λίγο όγκο και στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πλούσια κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα μας και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.

Όταν παγώσει καλά, στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα.

τσιζκεικ με γιαούρτι και πτι μπερ συνταγη cheesecake

Μυστικά για το ωραιότερο cheesecake με γιαούρτι
Μην κόψετε το cheesecake αν δεν σταθεροποιηθεί η κρέμα του.

Είναι πολύ εύκολη συνταγή αλλά θέλει χρόνο για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Μπορείτε να γαρνίρετε το έτοιμο cheesecake με μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα ή και με φρέσκα κόκκινα φρούτα, ή και τα δύο.

Μπορείτε να σερβίρετε το τσιζκεικ και με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας.

KOYZINA

1 κρεμμύδι
9 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. ψωμί για τοστ
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κύβο κότας
1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα, καπνιστή
5-6 κλ. θυμάρι
500 γρ. κιμά κοτόπουλο
1 αβγό
Για το σερβίρισμα

πλιγούρι
λαχανικά, σοταρισμένα, της αρεσκείας μας

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βάζουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσει ελαφρά.
Όταν το κρεμμύδι έχει μαραθεί και πάρει ελαφρύ χρώμα το αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε σε κομμάτια τις φέτες ψωμιού και τις βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον κύβο, την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
Δεν το χτυπάμε πάρα πολύ και γίνει σαν ζυμάρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μείγμα με το ψωμί, τον κιμά, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια μας.
Βάζουμε ένα τηγάνι απλό ή γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, περίπου 150 γρ. το καθένα και τα βάζουμε στο τηγάνι να ψηθούν για 4 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Μπορούμε αν θέλουμε να τα ψήσουμε στον φούρνο στους 200-220° C στον αέρα για 15-20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με πλιγούρι, σοταρισμένα λαχανικά, μυρωδικά της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

https://akispetretzikis.com/

KOYZINA

Υλικά Συνταγής
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
5 κολοκυθάκια
2 πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
8 αυγά
300 γραμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμ. φέτα
100 γραμ. κεφαλογραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τα κολοκυθάκια σουφλέ, τρίβουμε πρώτα τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε την κίτρινη κολοκύθα σε λεπτές φέτες.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε καλά.

Προσθέτουμε το μάραθο ή τον άνηθο. Περιχύνουμε με το λάδι, ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ.

Πασπαλίζουμε με τα τυριά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα. Περιχύνουμε τα υλικά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 20΄στους 200 °C, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αγαπάτε τα κολοκυθάκια; Δείτε εδώ περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές για τα τραπέζια σας αλλά και για το καθημερινό σας μαγείρεμα!

https://www.argiro.gr/

KOYZINA

Η καλύτερη συνταγή για σπανακόπιτα με όλα τα μυστικά επιτυχίας! Τραγανό φύλλο μέχρι την τελευταία μπουκιά, με πεντανόστιμη γέμιση γεμάτη αρώματα.

 

Υλικά Συνταγής
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο ή 6 χωριάτικα σπιτικά φύλλα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο (κομμένο σε χοντρά κομμάτια)
5 τρυφερά πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
10 φρέσκα κρεμμύδια (τρυφερά) με τα φύλλα τους κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (με τα κοτσάνια του)
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (με τα κοτσάνια του)
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο (με τα κοτσάνια του)
1/2 φλ. τραχανά
450 γραμ. ώριμη σκληρή φέτα σε χοντρά τρίμματα
200 ml συμπυκνωμένο γάλα εβαπορέ (1 μικρό κουτί)
1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά
1/4 φλ. νερό
αλάτι (κατά βούληση)
πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση
Τα χόρτα που θα χρησιμοποιήσω στη χωριάτικη σπανακόπιτα με φέτα, πρέπει να είναι καλά πλυμένα και στραγγισμένα. Τα χοντροκόβω σε μεγάλη μπασίνα.

Ρίχνω ψιλοκομμένο το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, τα ψιλοκομμένα τρυφερά πράσα, τα τα τρυφερά κρεμμύδια με τα φύλλα τους, τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο και μαϊντανό) αλάτι και πιπέρι και τα τρίβω με τα χέρια μέχρι να μαραθούν, για περίπου 1-2 λεπτά.
Ρίχνω τον τραχανά, τη φέτα σε τρίμματα και ανακατεύω.

Σε μικρή μπασίνα χτυπάω τα αυγά, το εβαπορέ γάλα και το ελαιόλαδο. Ρίχνω το μισό μείγμα στα χόρτα και ανακατεύω καλά.

Στο υπόλοιπο μείγμα αυγού ρίχνω λίγο νερό, για να αραιώσει η υφή (περίπου 50 ml).

Λαδώνω ένα μεγάλο, ρηχό ταψί για τη σπανακόπιτα, 40 ή 42 εκατοστά. Στρώνω το πρώτο μεγάλο χωριάτικο φύλλο και φροντίζω να εξέχει από τα τοιχώματα του ταψιού. Ραντίζω με λίγο μείγμα αυγού.

Στρώνω άλλα δύο φύλλα, ελαφρώς τσαλακωμένα. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο ενδιάμεσα. Τα ραντίζω ελαφρά με μείγμα αυγού. Αδειάζω τη γέμιση σε λεπτή στρώση.

Σκεπάζω με άλλα τρία φύλλα τσαλακωμένα και ραντίζω ενδιάμεσα. Τα πάνω φύλλα να μην εξέχουν. Δεν αφήνω πολύ ζυμάρι στον κόθρο. Στρίβω το φύλλο που εξέχει σε κόθρο. Ραντίζω με όσο μείγμα αυγού έχει απομείνει.

Χαράζω σε κομμάτια. Ραντίζω με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα.

Μπορούμε να ενισχύσουμε την πίτα με φρέσκο δυόσμο, μαϊντανό ή μυρωνολάχανα (καυκαλήθρες, μυρώνια) ή λίγα άγρια αγγιναράκια βουνού και σταμναγκάθι.

https://www.argiro.gr/

KOYZINA

Σαρδέλες στο φούρνο με μυρωδάτη κρούστα
ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ

Η κρούστα αποτελείται από: σκόρδο, λεμόνι, μουστάρδα, μαραθόσπορο, ρίγανη, δεντρολίβανο και πάπρικα. Πώς να μην είναι μυρωδάτη;

Προετοιμασία: 30' / Ψήσιμο: 15'

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες
Για την κρούστα

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1½ κουτ. σούπας μουστάρδα, πικάντικη
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, καλά κοπανισμένος (σε όλα τα μπαχαράδικα)
2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
2 κουτ. γλυκού κρεμμύδι αποξηραμένο και τριμμένο (το βρίσκουμε συσκευασμένο σε όλα τα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα μπαχαρικά - είναι τέλειο για την κρούστα!)
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C, στη λειτουργία του αέρα. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα 60 ml από το ελαιόλαδο μαζί με όλα τα υλικά για την κρούστα. Ρίχνουμε τις σαρδέλες και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τις σαρδέλες σε μία στρώση. Απλώνουμε τις σαρδέλες και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα στην επιφάνειά τους.

Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και χαρουποπαξίμαδα ή άλλα παξιμάδια ή ψωμί.

Τι πίνουμε Μια φρέσκια, τραγανή Σαντορίνη.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

KOYZINA

Υλικά Συνταγής
Για την κρέμα βανίλια
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
1/2 φλ. ζάχαρη
6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
1 βανίλια (μπαστουνάκι)
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα σοκολάτα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1/3 φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ (80 γραμ.)
1 κ.σ. κακάο
1/2 φλ. ξύσμα κουβερτούρα
1 πρέζα αλάτι
Για το στήσιμο
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 φλ. φρέσκο γάλα
2 κ.σ. κονιάκ
90 γραμ. τρούφα
Εκτέλεση
Για την κρέμα βανίλιας
Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και αλατίζουμε ελαφρώς. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για την κρέμα σοκολάτας
Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε. Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο του γλυκού
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 24×30 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψάκι. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα. Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.

Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.

KOYZINA

Φασολάκια και μανιτάρια με κρασί
Εύκολο και γρήγορο πιάτο για συνοδευτικό

Υλικά για 2-4 άτομα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. μανιτάρια κομμένα
1 κούπα πράσινα φασολάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα τηγάνι στο μάτι και το ζεσταίνετε καλά. Εν συνεχεία προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε τα φασολάκια και τα μανιτάρια στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να «μαραθούν».
Προσθέτετε τη ρίγανη και το σκόρδο και αφήνετε περίπου μισό λεπτό ακόμη στη φωτιά.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνετε να μαγειρευτούν για λίγη ώρα ακόμη, έως ότου εξατμιστεί το οινόπνευμα από το κρασί.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει μέχρι να σερβίρετε.

 

KOYZINA

Εύκολο γλυκό με μπισκότα, με τρία υλικά και χωρίς ψήσιμο

Υλικά
20 σοκολατένια μπισκότα γεμιστά
1 φλ. τσαγιού σοκολάτα λιωμένη
2 λίτρα μαλακό παγωτό βανίλια

Εκτέλεση
Σε ένα σακουλάκι τροφίμων τοποθετήστε τα μπισκότα και με την βοήθεια ενός πλάστη θρυμματίστε τα.
Τοποθετήστε τα θρυμματισμένα μπισκότα στη βάση μιας φόρμας και απλώστε ομοιόμορφα το παγωτό από πάνω.
Γαρνίρετε με τη λιωμένη σοκολάτα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε ακόμη μία στρώση μπισκότων από πάνω.
Τοποθετήστε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά το παγωτό.

https://www.newsbeast.gr/

KOYZINA

Υλικά (για 10 μερίδες)
150 γρ. μπισκότα τύπου Oreo
600 γρ. κρέμα γάλακτος γύρω στο 35% λιπαρά, απευθείας από το ψυγείο
1 κάψουλα βανίλια (βανιλίνη)
90 γρ. ασπράδι (από 3 αυγά μεσαίου μεγέθους)
1 κουτ. σούπας + 170 γρ. + 50 γρ. ζάχαρη
75 γρ. + 50 γρ. νερό
200 γρ. κρόκοι (από περίπου 10 αυγά μεσαίου μεγέθους)
Διαδικασία

Ανοίγουμε τα μπισκότα στη μέση και αφαιρούμε την κρέμα της γέμισης ξύνοντάς τη με ένα μαχαίρι. Τα χοντροτρίβουμε στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε κατά μέρος.

Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, την κρύα κρέμα γάλακτος με τη μισή βανίλια έως ότου γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Την αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε ιταλική μαρέγκα: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ασπράδι με τη 1 κουταλιά ζάχαρη και την υπόλοιπη βανίλια, αλλά δεν ξεκινάμε ακόμα το χτύπημα.

Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε τα 75 γρ. νερό και τα 170 γρ. ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Οταν βράσει η καραμέλα και η θερμοκρασία της φτάσει στους 110° C (ελέγχουμε με θερμόμετρο), θέτουμε σε λειτουργία το μίξερ και χτυπάμε το ασπράδι σε δυνατή ταχύτητα, με το σύρμα.

Μόλις η θερμοκρασία της καραμέλας φτάσει στους 121° C, αποσύρουμε από τη φωτιά. Χαμηλώνουμε αμέσως την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε την καραμέλα στον κάδο, με συνεχή αργή ροή, σαν λεπτό κορδόνι. Μετά την πλήρη ενσωμάτωσή της, συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου η μαρέγκα σφίξει και πάρει λευκό, γυαλιστερό χρώμα. Κατόπιν την αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, τους κρόκους έως ότου αφρατέψουν.

Εν τω μεταξύ βράζουμε για 2 - 3 λεπτά τα 50 γρ. νερό με τα 50 γρ. ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Οταν οι κρόκοι διογκωθούν αρκετά, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το μείγμα φουσκώσει πολύ και ο κάδος κρυώσει.

Βγάζουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος από το ψυγείο. Ζυγίζουμε 100 γρ. ιταλικής μαρέγκας και τα ενσωματώνουμε σε αυτήν, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Εν συνεχεία ενσωματώνουμε και το μείγμα των κρόκων. Τέλος, προσθέτουμε και αναμειγνύουμε τα τριμμένα μπισκότα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτή μύτη και γεμίζουμε ποτήρια έως επάνω. Αφήνουμε το σεμιφρέντο στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα προτού σερβίρουμε. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με άκοπα μπισκότα.

Tip
Καταλαβαίνουμε ότι η ιταλική μαρέγκα είναι έτοιμη όταν ο κάδος έχει κρυώσει και αυτή στέκεται πάνω στο σύρμα του μίξερ, χωρίς να ρέει.

https://www.kathimerini.gr/

KOYZINA

Γρήγορο, ελαφρύ, υγιεινό και πεντανοστιμότατο πιάτο.

Υλικά

2-3 φιλέτα σολομού

Μια χούφτα σπαράγγια

1 κουτ.σούπας ανάλατο βούτυρο

1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

Χυμός και ξύσμα από μισό λεμόνι

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι μια κουταλιά βούτυρο και μια κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον σολομό και τα σπαράγγια και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό. Αφήνουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή