Ιουνίου 28, 2022

KOYZINA

Τα κεράσια είναι ένα από τα ωραιότερα φρούτα του καλοκαιριού και μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα το τέλειο επιδόρπιο. Μια λαχταριστή κερασόπιτα που θα συνοδεύσεις με παγωτό.

Συστατικά
50γρ. βούτυρο
800γρ. κεράσια πλυμένα, χωρίς κουκούτσι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
½ φλ. καστανή ζάχαρη
1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. φαρίνα
100 γρ. ηλιέλαιο
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 αβγά
200 γρ. γιαούρτι

Τρόπος Μαγειρέματος
Απλώνεις το βούτυρο σε μια φόρμα για κέικ χωρίς τρύπα, ρίχνεις το βούτυρο και το βάζεις σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180 βαθμούς
Το βγάζεις από το φούρνο και στρώνεις στην επιφάνεια του ταψιού τα κεράσια
Προσθέτεις το κορν φλαουρ και την καστανή ζάχαρη και τα αφήνεις να ψηθούν για 8-10 λεπτά
Ρίχνεις στο μίξερ τα αβγά με την κρυσταλλική και χτυπάς πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα
Προσθέτεις το γιαούρτι, το λάδι, την βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού και συνεχίζεις να χτυπάς
Βγάζεις από το φούρνο τα κεράσια και ρίχνεις επάνω το μίγμα
Το βάζεις και πάλι στο φούρνο και το αφήνεις να ψηθεί για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
Για να σιγουρευτείς πως είναι έτοιμο βυθίζεις ένα μαχαίρι, αν δεν μείνουν υπολείμματα, μπορείς να το βγάλεις από το φούρνο
Το αφήνεις να κρυώσει και σερβίρεις με παγωτό

https://www.tlife.gr/

KOYZINA

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

3 κολοκυθάκια

4 - 5 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Φρέσκος βασιλικός

Ελαιόλαδο

60 γρ. μπέικον

Αλάτι


Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μια χούφτα φρέσκο βασιλικό, μια σταγόνα λάδι και 1 ποτήρι νερό. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 - 15 λεπτά. Φροντίζοντας να μένει πάντα λίγο νερό και να μην στεγνώσουν.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ύστερα ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με ένα μπλέντερ, αν χρειαστεί προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και τα μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

Ανακατεύουμε την παρμεζάνα μαζί 2 - 3 κουταλιές της σούπας βραστό νερό από τα μακαρόνια, μέχρι να γίνει μια κρέμα και την προσθέτουμε στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.

Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την κρέμα κολοκυθιού, προσθέτουμε το μπέικον και απολαμβάνουμε.

Photo credits://www.tavolartegusto.it/ricette/

 

KOYZINA

Αυτές οι μπάρες βρώμης με σοκολάτα είναι το ιδανικό σνακ για τις ώρες που ο οργανισμός σου χρειάζεται ενέργεια. Δεν περιέχουν ζάχαρη, καλύπτουν όμως την ανάγκη για κάτι γλυκό, προσφέροντας στον οργανισμό πρωτεΐνη και φυτικές ίνες!

 

Υλικά
1 φλ. φιστικοβούτυρο

½ φλ. μέλι

½ φλ. λάδι καρύδας (εάν δεν βρεις, μπορείς να το παραλείψεις, αλλά δε θα γίνει το μίγμα τόσο κρεμώδες)

2 φλ. βρώμη

1 κουτ. σ. τριμμένη καρύδα

½ κουτ. σ. ψιλοκομμένα καρύδια

1 ½ φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

1 βανιλίνη

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζεις σε χαμηλή φωτιά το φιστικοβούτυρο, το μέλι και το λάδι καρύδας. Μόλις λιώσουν, βγάζεις από τη φωτιά και προσθέσεις τη βρώμη, την τριμμένη καρύδα, τα καρύδια, τη σοκολάτα και τη βανιλίνη. Ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνεις το μίγμα σε ένα ταψάκι και το βάσεις το ψυγείο να παγώσει. Όταν σταθεροποιηθεί, το κόβεις σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια.https://www.shape.gr/

KOYZINA

 Μια απίστευτη και εύκολη συνταγή για το πιο απλό και βελούδινο κριθαρότο με μανιτάρια που θα σου φτιάξεις την ημέρα! Δοκίμασε το και θα ξετρελαθείς με την γεύση από τα φρέσκα μανιτάρια.

Συστατικά 
300 γρ μανιτάρι λευκό baby
150 γρ μεγάλα λευκά μανιτάρια για το ζωμό
6 μεγάλα μανιτάρια Πορτομπέλο, τα 4 κομμένα σε κύβους (χωρίς τους παπάδες)
100 ml γλυκό κόκκινο κρασί
5 κ.τ.σ φρέσκο βούτυρο
2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
2 κ.τ.σ σόγια σως χωρίς αλάτι
3 μέτρια ξέρα λευκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο-ψιλοκομμένο
400 γρ κριθαράκι ψιλό
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κύβο ζωμό μανιταριών
150 γρ τριμμένη παρμεζάνα
3 κ.τ.σ σχοινόπρασο –ψιλοκομμένο
100 γρ αφυδατωμένο Πορτσίνι
Αλάτι και φρεκοαλεσμένο πιπέρι

Σοτάρετε τα baby μανιτάρια σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι οπού έχουμε ζεστάνει μια κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Δουλεύοντας σε δύο παρτίδες, προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και να απελευθερώνουν το υγρό τους.
Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα μανιτάρια ναγίνουν τραγανά αλλά ακόμα υγρά, περίπου 3-4 επιπλέον λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε τα μανιτάρια και να τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Επαναλάβετε με μια άλλη κουταλιά βούτυρο και τα υπόλοιπα κομμένα Πορτομπέλο μανιτάρια (κάνουμε την ίδια διαδικασία όπως πριν).
Όταν ψηθούν τα αφήνουμε στην άκρη και αυτά σε ένα μπολ.
Μαζεύουμε όλα τα υγρά από τα μανιτάρια και τα φυλάμε, θα τα χρειαστούμε αργότερα για το κριθαρότο.
Σοτάρουμε σε ένα άλλο τηγάνι το κριθαράκι με μια Κ.σ. ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, το σβήνουμε με 300 μλ νερό και όταν χοχλάσει το σκεπάζουμε και το βγάζουμε από τηνφωτιά να περιμένει σκεπασμένο στην άκρη.
Ζωμός Μανιταριών:
Σοτάρουμε με μια Κ.σ. ελαιόλαδο τους παπάδες από το πορτομπέλο και τα μεγάλα μανιτάρια ψιλοκομμένα, όταν ροδίσουν βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε για αλλά 3 λεπτά, σβήνουμε με το νερό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, προσθέτουμε και τον κύβο μανιταριών.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ και το σουρώνουμε, στο ζωμό προσθέτουμε και τα υγρά από τα μανιτάρια που κρατήσαμε

Λιώστε δυο κ.σ. βούτυρο σε μια χαμηλή αλλά βαθιά κατσαρόλα.
Προσθέστε μέσα το κρεμμύδι το σκόρδο και το θυμάρι, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4λεπτά.
Στη συνεχεία βάζουμε τα μανιτάρια (αυτά που είχαμε ψήσει πριν) κρατάμε λίγα για το γαρνίρισμα από πάνω.
Σβήνουμε με το γλυκό κρασί.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό μανιταριών μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι.
Βάζουμε την πούδρα από το Πορτσίνι, και την σόγια σως και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το φρέσκο βούτυρο (σε κύβους κρύο) και την παρμεζάνα.
Δοκιμάζουμε και Αλατοπιπερώνουμε.
Έχουμε κόψει τα 2 πορτομπέλο σε μακρόστενες φέτες και τα έχουμε σοτάρει σε λίγο βούτυρο.
Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνουμε το κριθαρότο.
Περιμετρικά το στολίζουμε με τις φέτες από το Πορτομπέλο.
Από πάνω βάζουμε σε διάφορα σημεία τα Baby σοταρισμένα μανιτάρια που κρατήσαμε.
Κάνουμε στο κέντρο μια διαμετρη γραμμή με τριμμένη Παρμεζάνα και δίπλα της μια άλλη γραμμή με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.https://petros-syrigos.com/

KOYZINA

Τραγανή στριφτόπιτα με κολοκύθι, τυράκι και υπέροχη μυρωδικά, σπιτική συνταγή για να απολαύσει όλη η οικογένεια!

Υλικά 
Ένα πακέτο φύλλο κιχί
200 γρ γραβιέρα
200 γρ φέτα
150 μλ ελαιόλαδο
100 γρ βούτυρο γάλακτος
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μέτρια κρεμμύδια (ξερά) τριμμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κιλό και 400 γρ κολοκυθάκια τριμμένα (Μονό το πράσινο μέρος)
4 αβγά
3 Κ.Σ. αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι.
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια περιμετρικά για να πάρουμε μόνο το σκληρό εξωτερικό τους μέρος χωρίς το λευκό με τα σπόρια, αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε το μείγμα να κάτσει για 30 λεπτά.
Ξεβγάζουμε το κολοκύθι σε κρύο νερό και με την βοήθεια μιας καθαρής πετσέτας (η τουλουπάνι) το στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το σοταρισμένο ξερό κρεμμύδι, τα αυγά, το αλεύρι, τα τυριά, το πιπέρι, το δυόσμο, τον μαιντανο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται βάζουμε λίγο αλάτι.
Βάζουμε την γέμιση στο ψυγείο για να σφίξει.
Στο ταψί του φούρνου μας στρώνουμε μια λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C.

https://petros-syrigos.com/

 

KOYZINA

Για τα τσιγαριαστά βλίτα:

500 γρ. βλίτα ή άλλα χόρτα εποχής

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες

1 μικρό ματσάκι μυρωδικά (μάραθο, μαϊντανό, κόλιανδρο)

100 γρ. ντοματοχυμό

2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα

30 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για τη σκορδαλιά:

200 γρ. ψίχα από ζυμωτό μπαγιάτικο ψωμί

3 σκελίδες σκόρδο

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, τον χυμό

αλάτι

Εκτέλεση

Βλίτα: Ζεματάμε τα χόρτα σε καυτό νερό για 5΄ και τα στραγγίζουμε.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα βλίτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα και τα μυρωδικά για 4΄-5΄, προσθέτοντας αλάτι και αρκετό πιπέρι.

Ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, τις ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5΄ ακόμη.

Σκορδαλιά: Βρέχουμε το ψωμί με νερό και το στύβουμε καλά.

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά προσθέτοντας σε συνεχή, μικρή ροή το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε τη σκορδαλιά και διορθώνουμε τη γεύση και την οξύτητά της με επιπλέον λεμόνι, αλάτι ή αν χρειαστεί λίγο νερό.

Σερβίρουμε τα βλίτα με λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα και τη σκορδαλιά.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

https://www.protothema.gr/r

 

KOYZINA

Ένα γλυκάκι της στιγμής νοστιμότατο με μπισκότα της αρεσκείας σας 

Υλικά 

Για τη βάση

- 1 συσκευασία μπισκότα σκληρά της επιλογής σας
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/3 φλιτζανιού βούτυρο, λειωμένο

Για τη γέμιση

- Ξύσμα από 1 λάιμ
- 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ
- 4 κρόκοι αυγών
- 2 συσκευασίες τυρί κρέμα 200 γραμμαρίων η καθεμία
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Για τη βάση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Στο μπλέντερ θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίξτε τα σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Πατήστε με τη βάση ενός ποτηριού το μείγμα μπισκότου σε μια φόρμα για τάρτες και ψήνουμε για 5 λεπτά.

Για τη γέμιση

3. Ανακατέψτε το ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, και κρόκους αυγών σε ένα μπολ μίξερ. Προσθέστε στο ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

4. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έως 2 ώρες. Στη συνέχεια, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

sidagi.gr

KOYZINA

Κάποιοι τα ονομάζουνε τρουφάκια, άλλοι ενεργειακές μπάλες και μερικοί ενεργειακές μπουκιές ... αλλά αυτό δεν πειράζει, η ιδέα είναι πάντα η ίδια: Νόστιμα γλυκά που τρώγονται σε μια μπουκιά.

Τα υλικά; Η βάση αποτελείται από χουρμάδες, ένα από αυτά τα αγαπημένα μας φρούτα. Στη συνέχεια είναι σημαντικό να είστε δημιουργικοί, γιατί μπορείτε πραγματικά, έχοντας ως βάση τους χουρμάδες, να προσθέσετε ό,τι σας αρέσει περισσότερο: αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, κάσιους, σπόρους, σοκολάτα και φρέσκα φρούτα.

Η εκδοχή που σας προτείνουμε σήμερα έχει ως πρωταγωνιστή τη μαύρη σοκολάτα. Το αποτέλεσμα θα είναι μια απαλή υφή εμπλουτισμένη με κομμάτια αμύγδαλου που σπάνε τη μονοτονία και προσφέρουν μια πιο ενδιαφέρουσα μπουκιά με μια νότα τραγανότητας.

Υλικά

12 χουρμάδες

60 γρ. αμύγδαλα

50 γρ. σοκολάτα Vegan Μαύρη 70%

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου

Τριμμένη καρύδα για γεύση

Φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα για γεύση

Καβουρδισμένο σουσάμι για γεύση

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη μαύρη σοκολάτα να λιώσει σιγά σιγά σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι καρύδας, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν η σοκολάτα λιώσει σχεδόν τελείως, σβήνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να λιώσει εντελώς.

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα. Προσθέτουμε τους χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και τους χτυπάμε μαζί με τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουμε ένα κολλώδες μείγμα.

Τώρα προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, τη σκόνη κακάο και το σιρόπι σφενδάμου και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αναμειχθεί καλά. Θα σχηματιστεί μια μπάλα που θα έχει μια συμπαγή και κολλώδη υφή.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αρχίζουμε να σχηματίζουμε μπαλάκια που στη συνέχεια θα καλύψουμε με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα στο ψυγείο και τα vegan τρουφάκια σοκολάτας είναι έτοιμα.

Υ.Γ. Αυτά τα νόστιμα τρουφάκια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα, αλλά αν θέλετε μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε για να τα έχετε πάντα διαθέσιμες ως βραδινό γλυκό ή ως συνοδευτικό στον καφέ. Απλά φροντίστε να τα βγάλετε από την κατάψυξη από πριν, για να απολαύσετε τη νόστιμη υφή τους.

https://jenny.gr/

KOYZINA

Ανακατέψτε το συμπυκνωμένο γάλα με μπισκότα και κακάο, θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!


1 κουτί (380 g) συμπυκνωμένου γάλακτος
Προσθέστε 50 g κακάο
Ανακατέψτε καλά
30-40 g σταφίδες
Τρίψτε τα μπισκότα.
Προσθέστε ψιλοκομμένα μπισκότα στο μείγμα
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς
Στη συνέχεια, 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά έως ότου πήξει.
Μεταφέρετε τη μάζα σοκολάτας στο καλούπι.
Καλύψτε με μεμβράνη
Αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο για 1-1,5 ώρες.
Κόψτε την καραμέλα
Πασπαλίζουμε με κακάο.
Καλή όρεξη!

KOYZINA

Εύκολη συνταγή για το πιο νόστιμο και κρεμώδες σπανακόρυζο

https://streetsmartnutrition.com

Το κρεμώδες σπανακόρυζο είναι πράγματι κρεμώδες, χάρη στην παχύρρευστη κρέμα και τη φυσικά αμυλώδη υφή του λευκού ρυζιού.
Το σημερινό φαγητό είναι πεντανόστιμο με κρεμώδη υφή και πλούσιες γεύσεις. Ακολουθούν μερικοί ακόμη λόγοι για να αγαπήσετε αυτή τη συνταγή:

Απαιτούνται ελάχιστα πιάτα για να τη φτιάξετε
Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε την αγαπημένη σας πρωτεΐνη και λαχανικά
Ο παράγοντας ικανοποίησης είναι υψηλός. Η κρεμώδης υφή κάνει κάθε μπουκιά λαχταριστή
Επίσης μπορείτε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο σπανάκι και να κάνετε τη συνταγή ακόμα πιο εύκολη. Προτείνουμε να το ξεπαγώσετε εκ των προτέρων και να το πιέσετε καλά για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία. Από εκεί, μπορείτε να το προσθέσετε στο κρεμώδες σπανακόρυζό σας όπως θα κάνατε συνήθως.

Υλικά

1 μέτριο κρεμμύδι σε κυβάκια

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 φλιτζάνια ρύζι με μεσαίου κόκκους

4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

150 γρ. μαλακό κρεμώδες τυρί

230 γρ. φρέσκο ​​σπανάκι χοντροκομμένο

1/4 κγ μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζωμού, κρατώντας 1 φλιτζάνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα και το κρεμώδες τυρί, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Αφήνουμε να σιγοβράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην καεί. Σιγοβράζουμε, χωρίς καπάκι για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μετά από 10 λεπτά, προσθέστε το χοντροκομμένο σπανάκι και το υπόλοιπο φλιτζάνι ζωμό. Ανακατεύουμε προσεκτικά, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 με 7 λεπτά ακόμη.

Μόλις ψηθεί πλήρως το ρύζι και απορροφηθούν όλα τα υγρά, ανακατεύουμε με 3/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα και μετά πασπαλίζουμε το υπόλοιπο από πάνω. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε ζεστό.https://jenny.gr/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.