Υλικά
200 γρ. σπαγγετίνι
8 φέτες μπέικον
6 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
3 πράσα
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γρ. έμενταλ τριμμένο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
2 αυγά
2 τομάτες σε ροδέλες
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Της Αντωνίας Κατή

Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τεμαχίζουμε το μπέικον. Λιώνουμε σε τηγάνι 3 κουταλιές σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και σοτάρουμε τα πράσα και το μπέικον, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα σπαγγετίνι, τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και ανακατεύουμε να πάει παντού (αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη ποσότητα από τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε).
Αλείφουμε με λίγο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο μία φόρμα για τάρτες με διάμετρο 24 εκατοστά περίπου. Στρώνουμε τα σπαγγετίνι στον πάτο της φόρμας, φροντίζοντας να ανεβαίνουν και στα πλαϊνά τοιχώματα και ρίχνουμε από πάνω τα πράσα και το μπέικον.
Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά σε μπολ μαζί με το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα πάνω από το μπέικον και τα πράσα. Καλύπτουμε την επιφάνεια του φαγητού με τις τομάτες.
Βάζουμε τη φλαν να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C για 20-25 λεπτά.