Αυθεντικά chocolate chip cookies που θα λατρέψουν όλοι! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η παραδοσιακή!

Υλικά:

110 γραμμάρια βούτυρο

170 γραμμάρια λευκή ζάχαρη

85 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

1 αβγό

190 γραμμάρια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του

3 γραμμάρια αλάτι

120 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Θέλουμε να λιώσει, αλλά να μην είναι καυτό. Στο μίξερ, χτυπάτε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το αβγό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Τέλος, βάζετε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε με μία σπάτουλα. Μόλις ενσωματωθούν, βάζετε και τις σταγόνες σοκολάτας. Με ένα κουτάλι παγωτού δημιουργείτε 8 μπάλες από την ζύμη , τις πιέζετε λίγο με ένα κουτάλι και τις ψήνετε για 10- 12 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν λίγο και απολαμβάνετε.