Υλικά

500 γρ πένες
3 αυγά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
50 ml ελαιόλαδο
15 ντοματίνια
100 γρ κίτρινο τυρί
100 γρ Φέτα
100 γρ γραβιέρα
Πολύχρωμες πιπεριές
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Θυμάρι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή, βάζοντας σε καυτό νερό αρκετό αλάτι, τις πένες μας και βράζουμε για όση ώρα αναγράφεται στην συσκευασία από τα ζυμαρικά.

Εν το μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος, ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Έπειτα βάζουμε την σπασμένη φέτα, το τριμμένο κίτρινο τυρί, τις κομμένες πολύχρωμες πιπεριές και δουλεύουμε

Συνεχίζουμε,ρίχνοντας τα κομμένα ντοματίνια, την ρίγανη, το θυμάρι και ανακατεύουμε. Στις κρύες πένες βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τις ενώνουμε με το μείγμα με τα τυριά.

Τα απλώνουμε σε ταψί 40×28 εκατοστά και πασπαλίζουμε τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει! Επίσης στα υλικά μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο εσείς θέλετε (μπέικον, μανιτάρια, κλπ).

 

https://www.xrysessyntages.gr/