Κρύα παντζαρόσουπα Šaltibarščiai (Σάλτιμπαρσκιέι)*
Υλικά
200 γρ. βρασμένα παντζάρια
100 γρ. αγγουράκια τουρσί ή φρέσκο αγγούριι
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σφιχτοβρασμένα αβγά
1.5 lt κεφίρ
1 ματσάκι άνηθο
Χυμός από ½ λεμόνι αν θέλουμε
Αλάτι
Για συνοδεία: βρασμένες πατάτες

Εκτέλεση
Κόβουμε τα παντζάρια και τα αγγουράκια (τουρσί ή φρέσκα) σε λεπτά μπαστουνάκια. Κόβουμε τα βραστά αβγά σε ζάρια. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύουμε σε σουπιέρα το κεφίρ, τον μισό άνηθο, τα υπόλοιπα υλικά και τον μισό χυμό του λεμονιού αν χρησιμοποιούμε, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες να παγώσει η σούπα και σερβίρουμε γαρνίροντας με τον υπόλοιπο άνηθο.
*Σημ. από την κουζίνα της Λιθουανίας.https://www.athinorama.gr/u