Ελαφρύ και υπέροχο γλυκό με ζελέ γιαούρτι και φράουλες. Δοκιμάστε το και θα το αγαπήσετε με μιας!

Υλικά Συνταγής
Για τη σως φράουλας
250 γραμ. φράουλες ώριμες και σφιχτές
150 γραμ. ζάχαρη
1/2 φλ. βότκα
12 ολόκληρες φράουλες για γαρνίρισμα
Για το ζελέ
500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
300 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 μπαστουνάκι βανίλια Μαδαγασκάρης
10 γραμ. φύλλα (2 φύλλα των 5 γραμ. ή 5 φύλλα των 2 γραμ.) ζελατίνη
5 κ.σ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για το γλυκό με ζελέ γιαούρτι και φράουλες μουλιάζουμε πρώτα τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 15΄. Σχίζουμε κατά μήκος τη βανίλια και τη βάζουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος ν’ αρωματιστεί, επίσης για 15΄. Καθαρίζουμε τις φράουλες, αφού τις πλύνουμε καλά.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα 250 γραμμ. φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε στο μείγμα τη βότκα, με το μίξερ πάντα σε λειτουργία.

Τοποθετούμε τις πολτοποιημένες φράουλες στο ψυγείο για να παγώσουν.

Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό. Τις ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθούν και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε το κλωνάρι βανίλιας και με τη λάμα του μαχαιριού βγάζουμε τα σποράκια της, τα οποία ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος.

Στη συνέχεια, τη χτυπάμε με μίξερ χειρός μαζί με την άχνη για λίγα λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και να έχει τη μορφή γιαουρτιού. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βρέχουμε με νερό μία φόρμα στρογγυλή με τρύπα στη μέση. Αδειάζουμε το ζελέ και το παγώνουμε για 4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Για να ξεφορμάρουμε, βουτάμε τη φόρμα σε ζεστό νερό για 1΄ και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Στην τρύπα τοποθετούμε τις ολόκληρες φράουλες και περιχύνουμε με τη σως.https://www.argiro.gr/r