1. Θέλεις πραγματικά ένα πρόσωπο γεμάτο βακτήρια να ακουμπήσει πάνω σε ένα καθαρό μαξιλάρι; Αν ναι, τότε βεβαιώσου ότι την επόμενη μέρα θα πλύνεις τη μαξιλαροθήκη διότι το χειρότερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι την επόμενη φορά να ακουμπήσεις ένα πρόσωπο γεμάτο βακτήρια πάνω σε ένα μαξιλάρι επίσης γεμάτο βακτήρια.

2. Με το να κοιμάσαι με το make up καταστρέφεις την ποιότητα του δέρματός σου. Το δέρμα στεγνώνει και έτσι δημιουργούνται ερεθισμοί.

3. Καθώς το δέρμα στεγνώνει, δημιουργούνται «σπασίματα» με αποτέλεσμα όλα τα βακτήρια που δεν απομακρύνθηκαν να εισέρχονται στο εσωτερικό και να δημιουργούνται εξανθήματα.

4. Θέλεις να ξυπνάς με ένα φρέσκο πρόσωπο που έχει απορροφήσει όλο το serum περιποίησης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ή με ένα πρόσωπο γεμάτο makeup 20 ωρών;

5. Χρειάζεσαι το πολύ 2-5 λεπτά για να πλύνεις το πρόσωπό σου και να απλώσεις μια ενυδατική κρέμα. Απλώς κάντο!

6. Οι βλεφαρίδες σου θα πάρουν αλλόκοτο σχήμα, αν κοιμάσαι με τη mascara. Επίσης, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και οι βλεφαρίδες να αρχίσουν να πέφτουν.

7. Το δέρμα γερνάει μέρα με τη μέρα και αυτό συμβαίνει κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το να «μπλοκάρεις» το δέρμα με makeup κατά τη διάρκεια του ύπνου θα οδηγήσει σε έλλειψη οξυγόνου που είναι απαραίτητο στο δέρμα ώστε να διενεργεί όλες τις φυσικές λειτουργίες απολέπισης. Ο καθημερινός βραδινός καθαρισμός του προσώπου θα κρατήσει μακριά τις ρυτίδες για περισσότερο καιρό.