Μαΐου 21, 2019

Σχέσεις - Σεξ

Ποιος έχει το πάνω χέρι όσον αφορά την συχνότητα των ερωτικών επαφών

Ο άνδρας ή η γυναίκα είναι αυτός που καθορίζει το πόσο συχνά θα έχει επαφές το ζευγάρι; Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Οι άνδρες ξεκινούν τη διαδικασία του σεξ περισσότερες από τρεις φορές συχνότερα από ό,τι οι γυναίκες όταν βρίσκονται σε μια μακροχρόνια, ετεροφυλοφιλική σχέση, υποστηρίζει νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Evolutionary Behavioral Sciences και εξέτασε τη σεξουαλική ζωή 92 ζευγαριών ηλικίας από 19-30 ετών. Η χρονική διάρκεια των σχέσεων ποίκιλλε από ένα μήνα έως εννέα χρόνια, με μέσο όρο τα δύο χρόνια. Τα ζευγάρια έκαναν σεξ δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο.

Προηγούμενες έρευνες, πάντως, έχουν δείξει ότι το σεξ συμβαίνει πολύ πιο συχνά όταν η γυναίκα αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, υποδηλώνοντας ότι είναι εκείνη που βάζει τα όρια σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι άνδρες.

Οι ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Νορβηγίας (NTNU) διερεύνησαν ποιοι άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο στη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής σε ζευγάρια που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις, αναδεικνύοντας δύο παράγοντες ως καθοριστικούς για τη συχνότητα με την οποία οι γυναίκες αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία.

Η στάση τους απέναντι στο περιστασιακό σεξ
Η στάση των γυναικών απέναντι στο περιστασιακό σεξ παίζει σημαντικό ρόλο, κάτι που εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται περίεργο, όταν μιλάμε για σεξ σε μακροχρόνιες σχέσεις και όχι με κάποιον τρίτο.

«Αυτός ο παράγοντας μέτρησης περιγράφει τον βαθμό που οι γυναίκες διακρίνουν τις σεξουαλικές με τις συναισθηματικές πτυχές μιας σχέσης», εξηγεί ο καθηγητής Leif Edward Ottesen Kennair από το Τμήμα Ψυχολογίας του NTNU.

Οι γυναίκες που τείνουν να είναι πιο ανοιχτές σε περιστασιακές σεξουαλικές σχέσεις διαφοροποιούν σε μεγαλύτερο βαθμό την οπτική τους μεταξύ της θετικής, αμιγώς σωματικής έκφανσης του σεξ και των συναισθηματικών πτυχών μιας σχέσης. Επομένως, ένας τσακωμός για το ποιος θα πλύνει τα πιάτα ή ποιος θα καθαρίσει το σπίτι ίσως να μην είναι τόσο κρίσιμος για το αν το ζευγάρι θα κάνει σεξ.

Συχνά, το αν κάποιος κάνει σεξ ή όχι αφορά σε ένα συμβιβασμό μεταξύ των συντρόφων και οι γυναίκες που διαφοροποιούν περισσότερο το σεξ από τις άλλες πτυχές είναι πιθανότατα πιο πρόθυμες να συμβιβαστούν.

Από την άλλη, οι άνδρες είναι πάντα έτοιμοι να κάνουν σεξ σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, ανεξάρτητα από τη στάση τους. Γεγονός, όμως, είναι ότι η στάση της γυναίκας απέναντι στις βραχυπρόθεσμες σεξουαλικές σχέσεις δεν είναι ο μόνος παράγοντας.

Ο παράγοντας «πάθος»
«Το πάθος που υπάρχει σε μια σχέση έχει μεγάλη σημασία για τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών», λέει ο Trond Viggo Grøntvedt, βασικός συγγραφέας της μελέτης, για την οποία οι ψυχολόγοι του NTNU εξέτασαν πολλούς παράγοντες, όπως το πόσο χαρούμενοι είναι οι άνθρωποι στη σχέση τους, πόσο αφοσιωμένοι αισθάνονται στον σύντροφό τους, πόση οικειότητα έχουν, πόσο εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και πόση αγάπη τρέφουν μεταξύ τους.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν σίγουρα τις καλές πλευρές τους, αλλά το να κάνει κανείς περισσότερο σεξ δεν αφορά σε κάτι τόσο απλό, όσο το να υπάρχει αγάπη και εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι. Το σημαντικότερο ρόλο σε αυτό το πεδίο παίζει το πάθος, το οποίο και είναι το μόνο που μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη της συχνότητας του σεξ.

«Το πάθος είναι πραγματικά ο μόνος από αυτούς τους παράγοντες που έχει σημασία στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν βρήκαμε καμία συσχέτιση μεταξύ οποιωνδήποτε άλλων πτυχών και του πόσο συχνά οι άνθρωποι κάνουν σεξ στη σχέση τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Grøntvedt.

Η επιθυμία για άλλους μειώνει το πάθος
Όσο πιο μακρόχρονη ήταν η σχέση, τόσο λιγότερο συχνά έκαναν σεξ τα ζευγάρια. Υπήρξε, όμως, ένας ακόμα παράγοντας που μείωνε τη συχνότητα. «Η αγάπη είναι ένας μηχανισμός δέσμευσης και υπάρχει λιγότερο πάθος και επιθυμία σε μια σχέση εάν ένας σύντροφος ενδιαφέρεται και για άλλους ερωτικούς παρτενέρ», σημειώνει ο Δρ. Kennair.

«Οι έντονες σεξουαλικές φαντασιώσεις για άλλους εκτός από τον σύντροφο της σχέσης δεν επιδρούν θετικά στο πάθος», λέει ο αναπληρωτής καθηγητής Mons Bendixen, επίσης από το Τμήμα Ψυχολογίας.

Καθοριστική μόνο η στάση των γυναικών
«Το πιο αξιοσημείωτο εύρημα είναι ίσως ότι μόνο η στάση της γυναίκας απέναντι στο περιστασιακό σεξ έχει επιπτώσεις στη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής», τονίζει καταληκτικά ο Δρ. Kennair.

Ωστόσο, τα ευρήματα μπορεί να μην ισχύουν για όλους τους πολιτισμούς, σημειώνει o Δρ. Bendixen, καθώς εφαρμόζονται κυρίως σε κοινωνίες με μεγαλύτερη ισότητα των φύλων και σεξουαλικό έλεγχο των γυναικών.

Σχέσεις - Σεξ

Oι κινήσεις που σε κάνουν αμέσως συμπαθή στους γύρω σου
«Ένα χαμόγελο είναι ένα ισχυρό όπλο. Μπορείς μέχρι και να σπάσεις τον πάγο μ’ αυτό»: αυτή η φράση, εύστοχα περιγράφει την δύναμη αυτού που αναζητάμε όλοι στην καθημερινότητά μας. Του αβίαστου χαμόγελου που χτίζει γέφυρες επικοινωνίας με τους άλλους.

Και δεν είναι μόνο το χαμόγελο που μπορεί να φέρει τους ανθρώπους κοντά. Κι άλλες μικρές κινήσεις και συμπεριφορές μπορούν να μηδενίσουν τις «αποστάσεις», να δημιουργήσουν ζεστή ατμόσφαιρα, θετικό κλίμα, εμπιστοσύνη, συμπάθεια.

Το να γίνεις συμπαθής στους άλλους δεν απαιτεί γνώση και τεχνική, αλλά θέληση. Θέληση να βγάζεις από μέσα σου τον καλύτερο εαυτό σου και αφήνεσαι στην μαγεία της επικοινωνίας.

Υπάρχουν συμπεριφορές -τις διαβάσαμε σε άρθρο του Insider- που σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ψυχολογίας και επικοινωνίας μπορούν να σε φέρουν κοντά με τους άλλους, να σε κάνουν συμπαθή, να σου ανοίξουν την πόρτα της ζεστής, ανθρώπινης επαφής.

1) Nα κοιτάς τον άλλον στα μάτια: Η οπτική επαφή αμέσως δημιουργεί έδαφος ζεστασιάς και εμπιστοσύνης στην επικοινωνία. Οταν κάποιος σου απευθύνεται κι εσύ διατηρείς οπτική επαφή του, δείχνεις ότι υπολογίζεις την παρουσία του, ότι ακούς πραγματικά (και όχι μηχανικά) αυτό που σου λέει.

2) Χαμόγελο: Μην υποβαθμίζεις πότέ την δύναμή του. Ενας σίγουρος δρόμος να πλησιάσεις τον άλλο και να γίνεις συμπαθής. Το χαμόγελο είναι «κολλητικό»: δημιουργεί ζεστή ατμόσφαιρα και μειώνει τις «αποστάσεις».

3) To κινητό στην τσέπη σου (μέχρι να τελειώσει η συζήτηση): Είναι ένα από τα σημεία των καιρών μας: η εξάρτηση από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Είναι κάτι πολύ απλό να κοιτάς τον άλλον με προσοχή όταν σου απευθύνεται χωρίς να στρέφεις συχνά το βλέμμα σου στην οθόνη του κινητού σου. Δείχνεις ότι τον σέβεσαι και υπολογίζεις την παρουσία του, κάτι που σε κάνει αμέσως πιο συμπαθή.

4) Να είσαι καλός ακροατής: Οι άνθρωποι που γίνονται αμέσως συμπαθείς στους γύρω τους έχουν μάθει να «ακούν». Το να είσαι καλός ακροατής βασίζεται σε μια τεχνική 4 βημάτων: «ακούω-ερμηνεύω-αξιολογώ- αποκρίνομαι».

5) Μάθε να δέχεσαι τα κοπλιμέντα και να απαντάς με ευγένεια: Τα άτομα που υποβαθμίζουν το κοπλιμέντο που μπορεί να ακούσουν, «κουράζουν» τους γύρω τους. Ο τρόπος με τον οποίο δέχεσαι ένα κοπλιμέντο δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αξιολογείς την παρουσία σου. Η συναναστροφή είναι πάντα πιο ευχάριστη με τα άτομα που έχουν καλή σχέση με τον εαυτό τους.

6) Η γλώσσα (και η στάση) του σώματος: Τα άτομα με κακή στάση του σώματος δείχνουν ότι δεν έχουν τόσο καλή σχέση με τον εαυτό τους -τον έλεγχο της εικόνας τους. Η ορθή στάση του σώματος δείχνει άτομο δυναμικό και με αυτοπεποίθηση. Αυτό το άτομο δεν μπορεί παρά να δημιουργεί θετική εντύπωση στους άλλους.

7) Η απουσία... παραπόνων: Κατά κοινή ομολογία, τα άτομα που γκρινιάζουν και παραπονιούνται συνεχώς (αποκαλούνται και ως «ενεργειακά βαμπίρ») είναι τα λιγότερο συμπαθή στον περίγυρό τους. Aν θες να κερδίζεις αμέσως την συμπάθεια των γύρω σου, προσπάθησε όσο μπορείς να διαχειρίζεσαι την τάση που έχεις να εστιάζεις στην αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Χαμογέλα και πες έναν καλό λόγο. Θα εκτιμηθεί.

8) Αν θες να γίνεις συμπαθής, προσπάθησε να βρεις τα σημεία που σε ενώνουν με τους άλλους, να τους πλησιάσεις με ειλικρίνεια: Μπορεί να μην έχετε κοινά βιώματα, σίγουρα, όμως, έχετε βιώσει τα ίδια συναισθήματα. Αν θες να έρθεις κοντά με τους άλλους, προσπάθησε να ακούσεις με ενδιαφέρον αυτό που έχουν να σου πουν, να μπεις στη θέση τους, να βρεις τα κοινά που σας ενώνουν.

bovary.gr

Σχέσεις - Σεξ

Το στρες μπορεί να έχει γίνει ένα σχεδόν αποδεκτό μέρος της ζωής μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητά μας, όταν μένει ανεξέλεγκτο. Δεν είναι όλα τα είδη στρες απαραιτήτως κακά – για παράδειγμα ένα είδος δημιουργικού άγχους έχει τη ικανότητα να μας ωθήσει προς τη δημιουργία και την καινοτομία.

Εντούτοις, τα πράγματα δυσκολεύουν όταν το στρες εισβάλλει στις ερωτικές και συντροφικές μας σχέσεις. Μπορεί να μην το αντιλαμβανόμαστε καν, αλλά αυτός ο εχθρός έχει τη ικανότητα να μας κάνει δυστυχισμένους μέσα σε μια σχέση, αλλά εμείς να πιστεύουμε ότι φταίει η σχέση για τη δυστυχία μας. Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια που θα μας δείξουν ότι το στρες έχει εισβάλει στην προσωπική μας ζωή και πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε;

1. Ο/Η σύντροφός σας είναι εξαιρετικά απομονωμένος/η
Φυσιολογικά, επικοινωνείτε άνετα μεταξύ σας. Τον τελευταίο όμως καιρό, ο σύντροφός σας είναι ολοένα και πιο σιωπηλός. Ξέρετε ότι κάτι συμβαίνει, αλλά δεν σας μιλά. Ορισμένες φορές, νιώθετε μόνοι. Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι δεν σας εμπιστεύεται. Πολλοί άνθρωποι, ειδικά άντρες, αντιμετωπίζουν το στρες απομονωμένοι από τους άλλους. Δεν είναι μια συνειδητή απόφαση, αλλά ένας μηχανισμός άμυνας που τους προστατεύει απέναντι σε περαιτέρω στρεσογόνα ερεθίσματα.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι σύντροφοι θα κλειστούν στον εαυτό τους, όχι επειδή είναι στρεσαρισμένοι, αλλά επειδή η άλλη πλευρά είναι. Μία από τις καταστροφικότερες πλευρές του στρες είναι η δύναμή του να «κολλάει» το νου μας σε αρνητικά μοτίβα σκέψης, που προκαλούν δυστυχία και σύγχυση σε δυσανάλογες ποσότητες.

Μία έρευνα του 2014 σε ιατρικό προσωπικό, σε ένα επάγγελμα δηλαδή που εμφανίζει υψηλά επίπεδα στρες, βρήκε μία άμεση σύνδεση ανάμεσα στο στρες και στην σχεσιακή ένταση. Όταν οι συμμετέχοντες εμφάνιζαν επανάληψη αρνητικών μοτίβων, οι σύζυγοί τους απομονώνονταν στον εαυτό τους και η σχεσιακή δυστυχία μεγάλωνε. Για την ακρίβεια, και οι δύο πλευρές ανέφεραν αυξημένη ένταση.

Αν, λοιπόν, παρατηρήσετε ασυνήθιστη σιωπή και απόσταση, ελέγξτε πρώτα τα δικά σας επίπεδα στρες και ύστερα της άλλης πλευράς. Μήπως μεταφέρετε στο σπίτι το άγχος της δουλειάς; Ή μήπως η σύντροφός σας αντιμετωπίζει μια ασθένεια στην οικογένειά της; Μήπως τα οικονομικά σας δυσκολεύουν και σας αγχώνουν; Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, η επικοινωνία είναι το κλειδί.

2. Καυγαδίζετε συχνά για μικρά πράγματα
Είτε είναι το γάλα που έμεινε εκτός ψυγείο, είτε ότι ξέχασε την επέτειό σας, συνεχώς μπλέκεστε σε ατέλειωτους τσακωμούς για πράγματα που φαίνονται ασήμαντα στη μεγάλη εικόνα της σχέσης σας. Αν νιώθετε συνεχώς ότι επικρίνεστε για σημαντικά ζητήματα ή ότι συγχύζεστε για ασήμαντες ανοησίες που έχουν να κάνουν με τον/τη σύντροφο, τότε μπορεί να έχετε πίεση από εξωτερικό στρες.

Σε κανέναν δεν αρέσει να επικρίνεται και υποβαθμίζεται η συμπεριφορά του. Από την άλλη πλευρά, το στρες πραγματικά εξαναγκάζει τον εγκέφαλο να στραφεί σε αρνητικά μοτίβα σκέψης και να εστιάσει σε αρνητικά γεγονότα – ακόμα κι αν είναι ασήμαντα. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να εργαστείτε σκληρά στο πώς επεξεργάζεστε το στρες και επικοινωνείτε τον εκνευρισμό σας. Ή, ίσως χρειαστεί να εμπλακείτε με τον/τη σύντροφό σας σε μια δύσκολη, αλλά εξαιρετικά χρήσιμη συζήτηση για το πώς οι δυσκολίες τους σας επηρεάζουν. Ρωτήστε πώς μπορείτε να βοηθήσετε και στηρίξτε τους εμπράκτως.

3. Ο έρωτας τείνει να σβήνει
Καθώς το παρατεταμένο στρες επηρεάζει άμεσα την λίμπιντο, δεν είναι περίεργο που ένα από τα πρώτα σημάδια επίδρασης του στρες στη σχέση σας εμφανίζεται στην κρεβατοκάμαρά σας. Από εξελικτική σκοπιά, έχει νόημα, αλλά δεν είναι καθόλου χρήσιμη αυτή η παρενέργεια για τη σύγχρονη ύπαρξη. Άλλωστε, η τόνωση που προσφέρει η ερωτική ζωή με την αύξηση της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης μπορεί να καταπολεμήσει τις ορμόνες του στρες.

Οι στρεσογόνες περίοδοι τείνουν να συσχετίζονται με λιγότερο ελεύθερο χρόνο. Αν ένας από τους δύο περνά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του στη δουλειά με πολύ πίεση και προθεσμίες, μειώνονται αυτόματα ο κοινός χρόνος.

Είτε πρόκειται για ένα ρομαντικό δείπνο, πίτσα στον καναπέ με ταινία, μία συναυλία ή ένα ξέγνοιαστο σαββατοκύριακο, κάθε ζευγάρι χρειάζεται να επενδύσει χρόνο συνειδητά ώστε να κρατήσει τη φλόγα ζωντανή.

Αν το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε, βεβαιωθείτε ότι ο/η σύντροφός σας γνωρίζει το γιατί. Εξηγείστε ότι αντιμετωπίζετε πολύ πίεση και ότι δεν έχετε χάσει το ενδιαφέρον σας για εκείνον/ εκείνη. Επιλύστε τη ρίζα του στρες και αφιερώστε χρόνο στη σχέση σας για να μην καταρρεύσει και τότε αντιληφθείτε ότι είναι πολύ αργά.

enallaktikidrasi.com

Σχέσεις - Σεξ

Ναι, υπάρχει τρόπος να καταλάβουμε αν αξίζει να επενδύσουμε χρόνο και συναίσθημα, από την πρώτη φορά μαζί του στο κρεβάτι.
Η συγγραφέας του What the Hell is He Thinking (Τι διάολο σκέφτεται) Ζόι Στρίμπελ μελέτησε σεξουαλικές συμπεριφορές, αποκωδικοποίησε κινήσεις και απεφάνθη πως «υπάρχουν δύο τύποι σεξ. Το ένα είναι απολύτως γοητευτικό, σχεδόν τηλεπαθητική πράξη μεταξύ εραστών. Το άλλο μοιάζει περισσότερο με αεροβική γυμναστική και σ' αφήνει με κρύο, παρά καυτό, ιδρώτα.

Ουσιαστικά, το πρώτο είδος σεξ είναι αυτό που προδίδει ότι αξίζει να κρατήσουμε έναν άντρα». Επειδή όμως δεν συμβαίνει πάντα έτσι από την πρώτη φορά πώς θα ξέρουμε αν αξίζει τον κόπο να επενδύσουμε χρόνο και συναίσθημα;

1. Προκαταρκτικά: Διαβάζει τα σημάδια

Είναι απογοητευτικό, εκεί που αρχίζει μια γυναίκα να απολαμβάνει παθιασμένα φιλιά και χάδια στο λαιμό να διαπιστώνει πως ο παρτενέρ της ψάχνει κιόλας για προφυλακτικό και ξεκουμπώνει το παντελόνι του, ενώ εκείνη είναι ακόμα εν πλήρει εξαρτήσει.

Ο άντρας για σχέση δεν κάνει βιαστικές κινήσεις αν δεν του δώσει και η ερωτική του σύντροφος το πράσινο φως και σε καμία περίπτωση δεν θέλει από την πρώτη κιόλας φορά να την κάνει να νιώσει αναλώσιμη και μιας χρήσεως. Η φάση του ασυγκράτητου σεξ με μισοφορεμένα ρούχα μπορεί να περιμένει για αργότερα.

2. Προκαταρκτικά: Είναι team player
Για τις περισσότερες γυναίκες τα προκαταρκτικά είναι καίρια προκειμένου να φτάσουν στη κορύφωση. Και ακριβώς γι' αυτό ένας άντρας κερδίζει πόντους και δηλώνει πως ενδιαφέρεται πραγματικά όταν δείχνει καλός ακροατής. Δεν είναι καλό σημάδι να επιλέγει μόνο όσα αρέσουν στον ίδιο χωρίς να τον απασχολεί αν αυτό που κάνει αρέσει στην παρτενέρ του ή αν είναι τόσο απορροφημένος από τις επιδόσεις του, που απλά παραμερίζει τα υπόλοιπα. Ο εραστής που δε μένει κολλημένος στο δικό του πλάνο είναι εκείνος που αξίζει και επόμενο ραντεβού.

3. Στην πράξη: Δίνει προτεραιότητα

Ο άντρας ο σωστός κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί και για όσο περισσότερο χρειαστεί προκειμένου να φτάσει η παρτενέρ του στην ολοκλήρωση. Ιδανικά, θα το κάνει με τρόπο που δηλώνει πόσο την ποθεί, χωρίς να δείχνει ανυπόμονος ή ότι της κάνει χάρη.

4. Στην πράξη: Σηκώνει βάρη

Είναι η κίνηση ματ που στη διάρκεια του σεξ κάνει μια γυναίκα να νιώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το σώμα της. Για πολλές γυναίκες το να βρίσκονται από πάνω είναι και η ασφαλέστερη στάση για εγγυημένη ικανοποίηση και ο άντρας για σχέση δεν μπορεί να αγνοεί μια τέτοια πληροφορία. Οπότε του δίνουμε έξτρα πόντους εμπιστοσύνης αν τοποθετεί το αντικείμενο του πόθου όσο ψηλά του αξίζει εκδηλώνοντας ταυτόχρονα το θαυμασμό του πρόσωπο με πρόσωπο.


5. Στην πράξη: Κάνει focus
Αν έχει το νου του στο αν ξεκίνησε το ματς ή σπεύδει να διαβάσει το μήνυμα που έφτασε στο κινητό του τα δείγματα δεν είναι καλά. Όταν από τα πρώτα ραντεβού συμβαίνει κάτι τέτοιο στη διάρκεια του σεξ, εύκολα μπορεί να συμπεράνει μια γυναίκα ότι στο μέλλον θα εισπράττει την ίδια αδιαφορία όχι μόνο σε επίπεδο σωματικής επαφής, αλλά και συναισθημάτων.

 6. Μετά: Είναι εκεί στον τερματισμό 

Δεν υπάρχει πιο ενδεικτικό σημάδι πως αυτός ο άντρας αξίζει τον κόπο από τη συμπεριφορά του όταν το μέγα γεγονός έχει πια συντελεστεί. Αν κοιτάζει προς την πόρτα της εξόδου πριν καν ξελαχανιάσει, είναι σαφές πως καλά θα κάνει να την περάσει χωρίς επιστροφή. Ομοίως και αν γυρίσει πλευρό για να κοιμηθεί ατάραχος ως το πρωί. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τα αγγίγματα, τα φιλιά και την εγγύτητα που μπορεί ένα ζευγάρι να βιώσει μετά το σεξ. Άλλωστε αυτά δίνουν αξία σε ό,τι προηγήθηκε.

marieclaire.gr

Σχέσεις - Σεξ

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο έρωτας δεν διαρκεί για πάντα (ευτυχώς εδώ που τα λέμε). Τον έρωτα διαδέχεται συνήθως είτε η καταστροφή είτε η αγάπη. Η αγάπη όμως έχει κι αυτή επίπεδα. Και αυτό το γνωρίζουν μόνο τα ζευγάρια που μοιράζονται μια πολυετή, ουσιαστική σχέση. Η αγάπη περνάει από τις παρυφές της προσωπικότητας και σταδιακά διεισδύει προς τα μέσα. Αυτή η πορεία όμως χρειάζεται να είναι κοινή. Τα άτομα χρειάζεται να πορεύονται και να εξελίσσονται. Να ξεπερνούν εμπόδια και να εργάζονται με τον εαυτό τους. Να βλέπουν τις ανεπάρκειές τους και να θεραπεύουν τις ανασφάλειές τους. Να αφήσουν τον εγωισμό στην άκρη και να προχωρούν χέρι – χέρι σε αυτή την εμπειρία που την ονομάζουμε ψυχική αγάπη.

Παρακάτω, περιγράφουμε κάποια σημάδια ότι όντως πορεύεστε με τον σύντροφό σας προς αυτή την κατεύθυνση.

1. Έχετε περισσότερη εμπιστοσύνη
Η εμπιστοσύνη είναι η θεμέλιος λίθος της ψυχικής αγάπης. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η εμπιστοσύνη ξεκινάει στο πρόσωπο του άλλου αλλά εν τέλει μετατρέπεται σε εμπιστοσύνη προς τον εαυτό. Δεν σημαίνει πως αποκλείετε ότι ο άλλος μπορεί να διολισθήσει σε κάποιο λάθος. Σημαίνει πως εσείς αισθάνεστε αρκετή εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και κατ’ επέκταση στη σχέση σας που σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να την κλονίσει.

2. Έχετε περισσότερη κατανόηση
Η κατανόηση πηγάζει από το γεγονός ότι γνωρίζετε καλά τον άλλον και αντιλαμβάνεστε τις αιτίες πίσω από τις πράξεις του. Δεν σπεύδετε να σηκώσετε πανοπλίες, τοίχους ή να προβάλλετε τις δικές σας φοβίες και ανασφάλειες. Γνωρίζετε ότι ο/η σύντροφός σας δεν θα σας βλάψει και κατ’ επέκταση βλέπετε πάντα τον αγαπημένο σας άνθρωπο και άρα όλα περνούν μέσα από το πρίσμα της αγάπης που μεταμορφώνει και φωτίζει κάθε σκοτάδι.

Ποιες σχέσεις κρατάνε για πάντα;

3. Νιώθετε ότι ο άλλος είναι επέκταση του εαυτού σας
Πολλές φορές μπορεί να έχετε την αίσθηση ότι το άλλο άτομο δεν αποτελεί μια ξεχωριστή μονάδα από εσάς αλλά προέκτασή σας. Το σώμα, η φωνή, οι σκέψεις, τα συναισθήματα του άλλου ατόμου μπορεί να σας φαίνονται πολλές φορές δικά σας. Και στον άλλον συμβαίνει το ίδιο. Νιώθετε τον πόνο του σαν δικό σας, τη χαρά του σαν δική σας.

4. Στην ψυχική αγάπη αναπτύσσεται η τηλεπάθεια
Όχι με κάποιο μαγικό κόλπο. Αλλά με έναν φυσικό αβίαστο τρόπο απλά γνωρίζετε τι σκέφτεται, τι αισθάνεται, τι επιθυμεί. Και όσο πιο έντονη είναι η ψυχική αγάπη τόσο περισσότερο λειτουργεί αυτή η “τηλεπαθητική ικανότητα” από απόσταση. Οι σύντροφοι δεν χρειάζεται να βρίσκονται στο ίδιο μέρος ή να βλέπονται προκειμένου να κατανοούν τα συναισθήματα και τις σκέψεις του άλλου.

5. Αισθάνεστε ότι γίνεστε καλύτεροι άνθρωποι
Η ψυχική αγάπη μεταμορφώνει και τις δύο πλευρές. Η αγάπη που δείχνετε και προσφέρετε στον άλλον τελικά κατευθύνεται πάλι προς τα εσάς. Δεν είναι η αγάπη του άλλου που σας κάνει καλύτερο. Είναι το γεγονός ότι ενισχύετε τη δική σας ικανότητα και ποσότητα αγάπης. Αυξάνετε τη δική σας χωρητικότητα. Και όπου υπάρχει αγάπη, εξαπλώνεται προς όλες τις κατευθύνσεις.

6. Οι σχέσεις ψυχικής αγάπης γνωρίζουν όλες τις μορφές αγάπης
Όταν η αγάπη εξελιχθεί σε ψυχική, τότε ξεκλειδώνουν όλες οι μορφές της. Αισθάνεστε αγάπη συντροφική, ερωτική, συγγενική, μητρική/πατρική, φιλική. Είναι το σημείο όπου τα άτομα βιώνουν την αγάπη στην πρωτογενή της κατάσταση. Πριν διαιρεθεί, πριν μεταμορφωθεί, πριν πάρει ταμπέλες.

7. Ο χρόνος χάνει τη δύναμή του
Δεν είστε σίγουροι εάν γνωρίσατε αυτόν τον άνθρωπο εχθές ή πριν από μια αιωνιότητα. Έχετε την αίσθηση ότι έτσι ήταν πάντα τα πράγματα. Σε μια επέτειο 20 ετών μπορεί από τη μία να σκέφτεστε “Τόσα πολλά χρόνια γνωριζόμαστε;” και ταυτόχρονα να σκέφτεστε “Μόνο 20 χρόνια είμαστε μαζί;” Αυτό συμβαίνει όταν ευθυγραμμίζονται τα μονοπάτια και πλέον δεν είναι σαφές που ξεκινάει το κοινό μονοπάτι στο παρελθόν.

8. Η ψυχική αγάπη είναι η φωλιά μας, το σπίτι μας, η αγκαλιά μας
Ανεξάρτητα από τις αντίξοες συνθήκες, τις ανατροπές, τις απώλειες, η ψυχική αγάπη παραμένει ένα φωτεινό μέρος μέσα σας που είναι εκεί για να σας καλωσορίσει, να σας θυμίσει τη δύναμή της και να σας ενεργοποιήσει εκ νέου για να δώσετε τις μάχες σας. Αρκεί να επικαλεστείτε τη δύναμή της.

9. Δημιουργείτε ένα κοινό ον
Αυτό το ον είναι η κοινή συνισταμένη σας. Είναι το σύνολό σας και πολλές φορές μπορεί να έχετε την αίσθηση ότι η σχέση σας έχει μια δική της νοημοσύνη, ανεξάρτητη από τη δική σας. Εκεί μοιράζεστε τα προβλήματα, τις αρετές και τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις αδυναμίες σας. Είναι αυτός ο λόγος που πολλές φορές, τα προβλήματα του ενός μεταφέρονται στον άλλον με έναν ανεξήγητο τρόπο. Αλλά το ίδιο μεταφέρονται και οι δυνάμεις του ενός στον άλλον. Γι αυτό, τα ζευγάρια που έχουν κερδίσει την ψυχική αγάπη μπορούν να θεραπεύσουν τόσο τον εαυτό τους όσο και τον άλλον.

Είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι θα δουν αυτό το κείμενο σαν μια ρομαντική τοποθέτηση. Όμως δεν υπάρχει απολύτως καμία υπερβολή σε όλα αυτά που αναφέρθηκαν. Αυτό όμως μπορούν να το αναγνωρίσουν μόνο τα ζευγάρια που όντως συνδέονται με αυτόν τον τρόπο. Και όχι, δεν αναφερόμαστε σε αδερφές ψυχές, ή “καρμικές σχέσεις” ή δύο μισά ή οτιδήποτε δυσεύρετο. Αναφερόμαστε σε δύο ενήλικες που έχουν αποφασίσει να εξελιχθούν, να θεραπεύσουν τα τραύματά τους και να βιώσουν το βάθος της αγάπης.

/enallaktikidrasi.com

Σχέσεις - Σεξ

Η τέχνη του φλερτ δεν είναι απλή φίλη μου, ακόμη κι αν δεν είσαι 18 ετών, και όσο να πεις τις έχεις κάνει τις σχεσούλες σου. Το φλερτ είναι μία υπέροχη και πολύ αναζωογονητική διαδικασία, η οποία μπορεί να γίνει δυσβάσταχτη αν δεν ξέρεις να τη… χειριστείς. Το χειρότερο δε, είναι ότι η άγνοιά σου μπορεί να σου στοιχίσει ακόμα και μία σχέση.

1. H ακατάσχετη πολυλογία: Το έχεις πάθει κι εσύ έτσι; Όταν έχουμε άγχος, συνηθίζουμε να μιλάμε χωρίς λόγο και αιτία, με αποτέλεσμα εκτός από κουραστικές να γινόμαστε και ρεζίλι διότι όποιος μιλάει πολύ, είναι δύσκολο να αποφύγει τις κοτσάνες. Αλήθεια, την επόμενη φορά που θα θελήσεις να ανοίξεις τον οχετό σου, σκέψου λίγο παραπάνω αυτά που θέλεις να πεις, και να είσαι σίγουρη ότι θα μετανιώσεις τουλάχιστον το 90%.

2. Το... ξεκαθάρισμα: Είναι λιγάκι αστείο ξέρεις, στο πρώτο ραντεβού να γυρίσεις και να πεις «Κοίταξε να δεις, εγώ ψάχνω για σχέση»! Αφενός δεν είσαι 15 και αφετέρου θα σε περάσει για απελπισμένη! Μπορείς ωραιότατα με τις πράξεις σου, να του δώσεις να καταλάβει ότι όντως ψάχνεις κάτι σοβαρό. Διότι αν του πεις ότι ψάχνεις για σχέση, και πάτε αμέσως μετά σπίτι του, από το πρώτο κιόλας ραντεβού, ε τότε μάλλον είσαι για γέλια!

3. Το outfit της ντροπής: Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα, για ποιο λόγο, ενώ μπορεί ο εκάστοτε να σε έχει γνωρίσει με τζιν και αθλητικά εσύ στο ραντεβού σας να εμφανιστείς λες και πηγαίνεις στα μπουζούκια, όταν μάλιστα το πρόγραμμα περιλαμβάνει... σινεμά! Να ξέρεις, εκτός του ότι εσύ θα νιώθεις άβολα, θα φέρεις και εκείνον σε δύσκολη θέση. Βάλε ένα απλό φορεματάκι, με ένα απλό παπουτσάκι και τα μαλλάκια σου ανέμελα, να δεις για πότε θα τον τρελάνεις! Το να μεταμφιεστείς σε κάτι που δεν είσαι, είναι μέγα λάθος, και θα το διαπιστώσεις και στην πορεία.

4. Άσε τη... σκληράδα στο σπίτι: Εντάξει, μπορεί η σοβαρότητα να μετράει και γενικά οι άντρες να εντυπωσιάζονται από τις πιο αυστηρές παρουσίες που θέτουν και τα όριά τους, αλλά σε παρακαλούμε μην το παρακάνεις γιατί στο τέλος θα καταλήξεις ξινή και αντιπαθητική. Επίσης, το καυστικό σου χιούμορ, μπορεί να εκτιμάται από αυτούς που σε ξέρουν, όχι όμως και από κάποιον που μόλις σε γνώρισε. Βασικά στην προκειμένη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρεξηγηθείς.

5. Όχι όμως και γατούλα: Τα άκρα όπως γνωρίζεις δεν είναι ποτέ καλά και αποτελεσματικά. Οπότε σε περίπτωση που αφήσεις το πλάνο... αυστηρότητα και σοβαρότητα, καλό θα ήταν να διατηρήσεις μία μέση λύση και να μη γίνεις η γατούλα που θα νιαουρίζει σε κάθε πρόταση. Επίσης, σε περίπτωση που πει κάτι αστείο, καλό θα ήταν να μην ξελιγωθείς και αρχίσεις να τον σπρώχνεις σε κάθε ευκαιρία. Αφενός θα φανεί ψεύτικο και αφετέρου θα σε περάσει για γελοία. Και όχι άδικα εδώ που τα λέμε.

govastileto.gr

Σχέσεις - Σεξ

Ερευνα: 6 στις 10 γυναίκες δεν κάνουν όσο σεξ θα ήθελαν -Τι να κάνεις αν είσαι μία από αυτές
Κάνεις όσο σεξ θα ήθελες; Είναι μια πολύ προσωπική ερώτηση, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η απάντηση δυστυχώς να είναι ένα ηχηρό όχι.

Ακόμα και σήμερα υπάρχει το στερεότυπο ότι ο άνδρας έχει διαρκώς το σεξ στο μυαλό του, ενώ η γυναίκα είναι εκείνη που δεν δείχνει μεγάλο σεξουαλικό ενδιαφέρον. Κι όμως, η γυναίκα θέλει το σεξ τόσο συχνά όσο και ο άνδρας.

Μάλιστα όσο πιο έντονα είναι τα συναισθήματά της, τόσο περισσότερο αισθάνεται την ανάγκη να βρεθεί μαζί του σαρκικά.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που συμμετείχαν 1000 άνδρες και γυναίκες, 6 στις 10 γυναίκες αποκάλυψαν ότι δεν κάνουν όσο σεξ θα ήθελαν.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι ένας από τους βασικούς λόγους που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι επειδή οι γυναίκες δεν ξέρουν πώς να ζητήσουν αυτό που θέλουν όσον αφορά το σεξ.

Το 60% των γυναικών δήλωσε πως θα ήθελαν να κάνουν περισσότερο σεξ, είτε είχαν μακροχρόνια σχέση είτε ήταν ελεύθερες.

Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι γυναίκες κρατούν μια περισσότερο παθητική στάση και περιμένουν τους άντρες να τις προσεγγίσουν, δίνοντας κάποια σημάδια ενδιαφέροντος. Πράγμα που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των αντρών δεν καταλαβαίνει πόσο συχνά οι γυναίκες θέλουν δράση στο κρεβάτι τους.

Είναι δύσκολο για πολλούς άντρες να καταλάβουν τι ερεθίζει μια γυναίκα στο σεξ, τι της αρέσει και τι όχι και πώς μπορεί να φτάσει σε οργασμό. Και αυτό συμβαίνει καθώς οι περισσότερες γυναίκες ντρέπονται να ζητήσουν αυτό που θέλουν.

Οι σεξολόγοι τονίζουν την σημασία της επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι και πώς η γυναίκα πρέπει να έχει μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης της σεξουαλικότητας της.

Το να μιλάνε οι σύντροφοι μεταξύ τους είναι μια υγιής στάση και για τους δύο. Δεν είναι προτέρημα μόνο του άνδρα να πει στη σύντροφό του τι του αρέσει, είναι και δικό της.

Τα ζευγάρια που έχουν καλή σεξουαλική ζωή είναι εκείνα που μπορούν να συζητούν ανοιχτά μεταξύ τους για σεξουαλικά ζητήματα και να εκφράζουν τι τους αρέσει και τι όχι. Τα ζευγάρια που μιλούν για το σεξ το απολαμβάνουν περισσότερο, με αποτέλεσμα η ερωτική τους ζωή να εξελίσσεται και να μην μένει στάσιμη και ανιαρή.

Επομένως αν ανήκεις στις γυναίκες που θα ήθελαν να κάνουν περισσότερο σεξ, θα πρέπει να αρχίσεις να επικοινωνείς τις επιθυμίες σου ανοιχτά με τον σύντροφό σου. Και όταν λέμε επικοινωνία, δεν εννοούμε να κάνεις παράπονα, αλλά να ζητάς ξεκάθαρα αυτό που θέλεις.

bovary.gr

Σχέσεις - Σεξ

Αν δεν θυμάσαι την πιο ανάλαφρη τρέλα, που ο έρωτας σ’ έβαλε να κάνεις, τότε δεν έχεις αγαπήσει” (ΣΑΙΞΠΗΡ)

Ο έρωτας και η τρέλα πάνε μαζί, προπαντός στη νεότητα, όταν η απειρία προστίθεται σε μια εξιδανικευμένη άποψη της έννοιας του ζευγαριού.
Συχνά οι ρομαντικές ταινίες και τα μυθιστορήματα μεταδίδουν το μήνυμα ότι κάθε ειδύλλιο πρέπει να βιωθεί με τρόπο απόλυτο και παθιασμένο, γιατί, όπως έλεγε ο Πλάτωνας “Δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος, όσο δειλός και να είναι, να μην μπορεί να γίνει ήρωας από έρωτα”.

Γι’ αυτό ένας κεραυνοβόλος έρωτας είναι ισχυρό ερέθισμα για την ύπαρξή μας, δεδομένου ότι αυτή καταλήγει πιο ηρωική και λαμπερή. Από την άλλη μεριά ο έρωτας είναι επίσης βάλσαμο, χάρη στις ευεργεσίες που μας αποφέρει:

Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης από το απλό γεγονός ότι αισθανόμαστε αγαπημένοι, αξιοθαύμαστοι και αξιόλογοι.
Αύξηση της δημιουργικότητας γιατί δε θέλουμε να πάψουμε να εκπλήσσουμε τον άλλον.
Μεγαλύτερη αντίσταση απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ωστόσο, ο έρωτας είναι δίκοπο μαχαίρι. Όπως αποδεικνύουν πολλές τραγωδίες του Σαίξπηρ, μια φλογισμένη καρδιά είναι επίσης μια πηγή μόνιμης οδύνης, πέρα από πυξίδα που μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος δρόμους.
Μια και μιλάμε για τρέλες, ας δούμε μερικές που ποτέ δεν θα έπρεπε να κάνουμε από έρωτα:

Να απαρνιόμαστε τις προτεραιότητές μας και τον τρόπο ύπαρξής μας.
Να υποτάσσουμε όλη την ευτυχία μας στις φροντίδες που μας παρέχει άφθονα το αγαπημένο πρόσωπο.
Να δημιουργούμε δεσμούς εξάρτησης, με τα συνακόλουθα αρνητικά συναισθήματα.

Να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να ζήσουμε “με αέρα κι έρωτα”.
ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: δεν αρκεί ν’ αγαπάμε. Για να ξέρουμε να ζούμε με ή για κάποιον, πρώτα χρειάζεται να μάθουμε να ζούμε για τον εαυτό μας.

ΣΑΙΞΠΗΡ ΓΙΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ
ΑΛΛΑΝ ΠΕΡΣΥ

lecturesbureau.gr

Σχέσεις - Σεξ

Ακόμα κι ο έρωτας δεν έχει μόνο μία ερμηνεία ούτε βιώνεται από όλους με τον ίδιο τρόπο.

Σύμφωνα με την wikipedia, ο έρωτας είναι η ζωηρή έλξη μεταξύ δύο προσώπων, η οποία συνήθως σχετίζεται με την επιθυμία για συνουσία. Θεωρείται το ισχυρότερο συναίσθημα έλξης μεταξύ δύο ανθρώπων ή ζώων και συμβάλλει στη διαιώνιση των ειδών και την αναπαραγωγή. Η αντίληψη του τι είναι έρωτας διαφέρει ανάμεσα στους λαούς. Οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι ο έρωτας ήταν ένα συναίσθημα άγριο ή απλό, χωρίς τίποτα το πνευματικό, και στρεφόταν γύρω από την εξωτερική ομορφιά της γυναίκας με τελικό σκοπό την ηδονή και την τεκνοποίηση. Με την έλευση του Χριστιανισμού, η θέση της γυναίκας βελτιώθηκε και σε πολλούς θρύλους της βόρειας Ευρώπης παρατηρείται ο λεγόμενος ιπποτικός έρωτας, Μετά το τέλος του Μεσαίωνα προήλθε ο ρομαντικός έρωτα και ο πλατωνικός έρωτας, η αγνή αγάπη που δεν αποσκοπεί στη σαρκική ηδονή΄.

Ποιο είναι το συμπέρασμα που προκύπτει δηλαδή; Όπως το πάρει κανείς. Ακόμα κι ο έρωτας δεν έχει μόνο μία ερμηνεία ούτε βιώνεται από όλους με τον ίδιο τρόπο. Ο πλατωνικός δεν χρειάζεται σωματική έκφραση και ο ρωμαϊκός δεν χρειαζόταν κανένα βαθύτερο συναίσθημα. Και ξέρω ότι θα πείτε ότι έχουν περάσει και κάτι χιλιετίες από τότε, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Αν βρεθείς σε μία παρέα, ανεξαρτήτως φύλου, καθένας θα δώσει το δικό του ορισμό στο τι είναι έρωτας.

‘Το πάθος, η ένταση, η ακατανίκητη ανάγκη να καταβροχθίσεις τον άλλο, ακόμα και να του κάνεις κακό’ (εντάξει παιδιά ηρεμήστε έχουμε να πάμε και στη δουλειά το πρωί). ‘Έρωτας είναι να νιώθεις ασφάλεια, ηρεμία και ότι τίποτα δεν μπορεί να ταράξει αυτήν την όμορφη γαλήνη. ‘Έρωτας είναι να νιώθουν και οι δύο ακριβώς το ίδιο και να ζουν για να ικανοποιούν τις ανάγκες τους χωρίς καν να ερωτηθούν’. Αυτές είναι μόνο λίγες από τις ερμηνείες που όλοι έχουμε βιώσει ή ακούσει κατά καιρούς και αυτό αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο.

Αν το δούμε φροϋδικά και πάμε μερικά χρόνια πίσω, τότε που ακόμα ανακαλύπταμε τον κόσμο και τον βλέπαμε μέσα από τα μάτια των γονιών μας, θα έρθουμε αντιμέτωποι με μία άβολη αλήθεια.Μεγαλώσαμε με ένα ζευγάρι που είχαμε και έχουμε ως πρότυπο και θεωρούμε νορμάλ ή αυτό που πρέπει να θεωρούμε ως έρωτα. Σε άλλους ανθρώπους λειτουργεί αντίστροφα και έχουν τους γονείς τους ως ζευγάρι προς αποφυγή. Δεν θέλουν να ζήσουν την ίδια ζωή. Παρόλα αυτά, όλοι αναπαράγουμε υποσυνείδητα αυτά που έχουμε δει σε εκείνους και απαιτούμε από τον άλλο αυτά που απαιτούσαμε από τους γονείς μας αλλά τελικά δεν παίρναμε.

Μία άλλη αλήθεια που ανακάλυψα μεγαλώνοντας είναι ότι, στην πραγματικότητα, ποτέ δεν ερωτευόμαστε το πρόσωπο αυτό καθεαυτό. Ερωτευόμαστε την προβολή που κάνουμε και την εικόνα που χτίζουμε πάνω του, ελπίζοντας ότι δεν θα μας διαψεύσει. Αλλά πάντα μας διαψεύδει γιατί στην πορεία ανακαλύπτουμε αυτές τις πλευρές που έχει και που δεν ήταν στο αρχικό μας πλάνο. Και είναι οκ. Αν καταφέρεις να συνεχίσεις να αγαπάς έναν άνθρωπο, έστω κι αν ‘θρυμματίζεται’ αυτό που έχεις οραματιστεί, δείχνει ότι δεν μιλάμε για ένα επιφανειακό συναίσθημα και ότι αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχει νόημα να εξιδανικεύεις ή να δημιουργείς αυτό που θέλεις στο μυαλό σου.

Περνάει τόσο γρήγορα ο έρωτας; Εξαρτάται ποιον ρωτάς. Οι άνθρωποι που αρνούνται να δουν τα ελαττώματα του άλλου, χάνουν και το πάθος μετά από 6 μήνες. Εκείνοι όμως που βλέπουν τις πιο άβολες πλευρές, που αντιλαμβάνονται ότι η ένταση του έρωτα έχει να κάνει με την ένταση που του δίνεις εσύ και δεν περιμένουν θαύματα ή πυροτεχνήματα συνέχεια, μπορούν να παραμένουν ερωτευμένοι για χρόνια. Και κάπου εδώ έρχεται το κλισέ, που όμως είναι και αληθινό, ότι ο έρωτας έχει πολλούς παραλήπτες.

Αν δεν μπορείς να ερωτευτείς σε καθημερινή βάση, όλα τα όμορφα που συμβαίνουν γύρω σου, τότε πώς περιμένεις να μπεις στα άδυτα του έρωτα με έναν άνθρωπο; Ε;

vita.gr

Σχέσεις - Σεξ

 

Όταν μια γυναίκα σταματάει να αγαπάει έναν άνδρα συμβαίνουν αυτά τα 9 πράγματα!!


Σε αρκετές σχέσεις υπάρχει αυτή η στιγμή όπου η αγάπη χάνεται και ένας ή ακόμα και οι δύο ψάχνουν τρόπους διαφυγής.

Στην πλειοψηφία οι γυναίκες είναι εκείνες οι οποίες παλεύουν για να κρατήσουν μια σχέση και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους γι’αυτό. Αλλά υπάρχει και ένα κρίσιμο σημείο όπου η σχέση έχει φτάσει σε τέλμα και δεν υπάρχει τρόπος να ξανακολλήσει το γυαλί.

Σήμερα θα μάθετε μερικές συμπεριφορές αλλά και τι νοιώθει μία γυναίκα όταν πάψει πλέον να έχει αισθήματα αγάπης για τον σύντροφο της και πραγματικά θα σοκαριστείτε.Προσέξτε αυτά τα 9 κρίσιμα πράγματα που της συμβαίνουν και προσπαθήστε να τα κατανοήσετε και να προλάβετε το κακό πριν συμβεί.

Όταν το να τρώτε μαζί δεν είναι πλέον απολαυστικό: Όταν τα γεύματα ξεκινάνε να είναι πλέον βαρετά. Όταν δεν υπάρχει πλέον κανένας ρομαντισμός, δεν ανταλλάσσετε σχεδόν καμία κουβέντα και καμία καλή διάθεση κατά την διάρκεια των γευμάτων σας μαζί, και συμβαίνει σχεδόν συνέχεια, τότε είναι ξεκάθαρο ότι η σχέση βρίσκεται σε άσχημο μονοπάτι.

Σταματάτε να ανησυχείτε για το πως είναι ο σύντροφος σας και για το που βρίσκετε: Είναι στη φύση της γυναίκας να ανησυχεί για τον άντρα της και να θέλει να μαθαίνει για το πως και το που είναι. Όταν λοιπόν χαθεί η επικοινωνία και το ενδιαφέρον, την νοιάζει περισσότερο για τον εαυτό της και για άλλους ανθρώπους.


Όταν λέτε αντίο δεν νοιώθετε τίποτα: Όταν μία γυναίκα αποχαιρετάει έναν άντρα και δεν την νοιάζει το πόσο θα λείψει και πότε θα ξαναβρεθούν τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Όταν νοιώθετε ότι ο σύντροφος σας δεν είναι πλέον ο πρωταγωνιστής και δεν εμφανίζεται στις σκέψεις σας: Είναι άσχημο όταν δεν υπάρχει στο μυαλό της γυναίκας, ο σύντροφος της ως μέρος του μέλλοντος της ειδικότερα όταν το να μην παίρνει μέρος σε αυτό την κάνει να νιώθει καλύτερα.

Όταν ξυπνάτε το πρωί και δεν τον κοιτάτε: Αν το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι ότι είναι απλά «μία ακόμη μέρα» τότε κάτι πάει στραβά.

Δεν υπάρχει χαρά όταν ξυπνάτε μαζί: Όταν υπάρχει αγάπη νοιώθετε πάντα χαρούμενες όταν ξυπνάτε μαζί με τον σύντροφο σου. Μια γυναίκα που αγαπάει τον σύντροφο της, τον κοιτάει, τον παίρνει αγκαλιά, του λέει καλημέρα, βιώνοντας μια ακόμη μέρα αγάπης μαζί του.

Όταν λείπει από το σπίτι δεν σου λείπει: Όταν μια γυναίκα μένει μόνη της στο σπίτι και νιώθει ότι δεν της λείπει σύντροφος της και είναι καλύτερα μόνη της τότε αυτό είναι ένα κακό σημάδι.

Συνειδητοποιείτε ότι είστε χαρούμενες όταν λείπει από δίπλα σας: Όταν μια γυναίκα νιώθει ότι όσο περισσότερο λείπει ο σύντροφος της, τόσο περισσότερο χρόνο έχει για τον εαυτό της, τότε συνειδητοποιεί ότι δεν τον χρειάζεται για να είναι χαρούμενη, αλλά μπορεί να είναι και περισσότερο ευτυχισμένη μόνη της.

Όταν αρχίζετε να φαντασιώνεστε μια καινούργια αγάπη: Όταν περνάει από το μυαλό μια γυναίκας ότι είναι με έναν άλλον άντρα, όχι μόνο σε πολύ προσωπικές στιγμές αλλά σε κάτι περισσότερο από αυτό τότε σημαίνει ότι η σχέση αυτή έχει τελειώσει.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Για τις Γυναίκες: Αν νιώθετε τα παραπάνω 9 πράγματα τότε πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην σχέση σας. Και αν έχει μείνει έστω και κάτι μέσα σας και θέλετε να σώσετε την σχέση σας, τότε αλλάξτε δραματικά τα πράγματα μεταξύ σας αλλιώς το πιο σίγουρο είναι ότι θα καταλήξετε στον χωρισμό.

Για τους Άντρες: Αν δείτε έστω και 2-3 από τα παραπάνω σημάδια τότε θα πρέπει να ταρακουνηθείτε γερά και να κάνετε κάτι δραστικό αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν μη αναστρέψιμα.


fumara.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή