Νοεμβρίου 14, 2019

Σχέσεις - Σεξ

Η ζωή της καθεμιάς μας είναι διαφορετική. Οι βάσεις, οι αναμνήσεις, η ψυχοσύνθεση, οι προσδοκίες μας διαφέρουν. Και το εάν κάποια στιγμή θα βρούμε το έτερον ήμισυ και πότε ακριβώς, είναι θέμα προσωπικό. Πιο προσωπικό δεν γίνεται.

Μια έρευνα που έγινε όμως ρώτησε πάνω από 2.000 ανθρώπους για τη σχέση τους και συνέλεξε στοιχεία προς ανάλυση όπως πότε γνώρισαν τον αγαπημένο/την αγαπημένη τους, πότε είπαν σ’ αγαπώ, πότε ένιωσαν άνετα στη σχέση, και κατέληξαν, κατά μέσο όρο, στο ότι:

Μια γυναίκα βρίσκει τον αγαπημένο της ζωής της στα 25 ενώ ένας άντρας στα 28 του.

Οι μισοί βρίσκουν το ταίρι τους γύρω στα 20

Οι περισσότεροι περιμένουν 5 μήνες μέχρι να πουν σ’ αγαπώ και 6 μήνες μέχρι να αποκτήσουν το δικό τους συρτάρι στο σπίτι του άλλου

1 στους 3 περιμένει 1-2 βδομάδες μέχρι να πιαστεί χεράκι-χεράκι ενώ επίσης 1 στους 3 δίνει το πρώτο φιλί στο πρώτο ραντεβού, αν πάει καλά φυσικά

Και το σeξ; 1 στους 5 περιμένει 1-2 βδομάδες για να συμβεί για πρώτη φορά

Στον πρώτο χρόνο οι περισσότεροι αρχίζουν να μιλάνε για το μέλλον τους, στα 2 χρόνια προκύπτει αρραβώνας, στα 3 γάμος, και στα 4 χρόνια σχέσης το πρώτο παιδί

Διαβάζοντας τέτοιου είδους έρευνες, το μόνο που θέλεις είναι σίγουρα να μην ανήκεις στον μέσο όρο. Θέλεις να είσαι ξεχωριστή, έχεις ή όχι βρει το άλλο σου μισό!

e-daily

Σχέσεις - Σεξ

Μια νέα τάση που ενισχύεται με την πάροδο του χρόνου κυρίως στη Δύση, δείχνει ότι ο ύπνος θέλει μόνο έναν στο κρεβάτι.

Ο ύπνος των συντρόφων στο ίδιο κρεβάτι είναι μια προσδοκία για όσους αγαπιούνται κι ένα δεδομένο για τα παντρεμένα ζευγάρια. Όταν αγαπάς κάποιον, κοιμάσαι μαζί του στο ίδιο κρεβάτι, κι όταν τσακώνεσαι μαζί του, τότε χωρίζουν οι δρόμοι σας, μ' έναν από τους δύο - συνήθως τον άντρα - να... εξορίζεται στον καναπέ.

«Υπάρχουν πολλές πεποιθήσεις για το νόημα του "οικογενειακού κρεβατιού" αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε επιστημονικά στοιχεία για το θέμα», όπως εξηγεί ο Γουέιντι Τρόξελ, επικεφαλής σε θέματα συμπεριφοράς και κοινωνικός λειτουργός στην αμερικανική εταιρεία «RAND Corporation».

«Υπάρχει μεγάλη ντροπή για το τι θα συμβεί αν ο σύντροφός μου κι εγώ επιλέξουμε να κοιμηθούμε χωριστά. Αυτή είναι μια πολιτισμική ντροπή χωρίς επιστημονική υποστήριξη», διευκρινίζει.

Οι άνθρωποι κοιμούνται καλύτερα όταν κοιμούνται μαζί; Σε γενικές γραμμές όχι...

«Όταν ο ύπνος των ζευγαριών έγινε αντικείμενο μελέτης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι κοιμούνται λίγο χειρότερα όταν μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι», επισημαίνει ο Αμερικανός επιστήμονας και αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Η παρουσία άλλων ανθρώπων στη διάρκεια του ύπνου επηρεάζει την ποιότητά του, προσθέτει. Για παράδειγμα, οι άντρες είναι πιο πιθανό να πάσχουν από ορισμένες διαταραχές ύπνου, όπως υπνική άπνοια ή να ροχαλίζουν, ενώ οι γυναίκες να είναι ευεπίφορες στην αϋπνία.

Όπως αναφέρει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Οκτωβρίου του αμερικανικού περιοδικού «Washingtonian», στοιχεία του Εθνικού Ιδρύματος για τον Ύπνο «National Sleep Foundation» έδειξαν ότι το 12% των παντρεμένων ζευγαριών στις ΗΠΑ κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια.

Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα σε δείγμα τριών χιλιάδων ανθρώπων αποκάλυψε ότι, το 31% των παντρεμένων Αμερικανών, θα ήθελε να καταθέσει αίτηση... διαζυγίου στον ύπνο (μόνο).

Όσοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους, καταφεύγουν στις διπλές κρεβατοκάμαρες: το 2017, το περιοδικό «Architectural Digest» είχε χαρακτηρίσει τις χωριστές κρεβατοκάμαρες ως «το πιο καυτό νέο στυλ στις πολυτελείς κατοικίες».

«Ο μύθος ότι ο ύπνος σε χωριστά κρεβάτια σημαίνει "αγάπη ή ένωση χωρίς σεξ" ή και το αντίστροφο, δηλαδή ότι "ο ύπνος στο ίδιο κρεβάτι σημαίνει μια επιτυχημένη σχέση" - καταστρέφει και τα δύο πράγματα που προσπαθεί να διατηρήσει ένα ζευγάρι: τη σχέση του και τον ύπνο του», υποστηρίζει ο Αμερικανός επιστήμονας.

topontiki

https://www.madata.gr/

Σχέσεις - Σεξ

Μόνο η αγάπη δε φτάνει...
Διδαχτήκαμε να πιστεύουμε πως μόλις βρούμε τον κατάλληλο σύντροφο, η σχέση μαγικά από μόνη της θα δουλέψει.

Δε μας ενημέρωσαν και δε μας έμαθαν πως οι σχέσεις θέλουν δουλειά ώστε να ευδοκιμήσουν, να εξελιχθούν και να γίνουν πιο δυνατές. Επίσης δε μας έδωσαν εκείνα τα εργαλεία που είναι σημαντικά για να διατηρηθεί το πάθος.

Πριν καν το καταλάβουμε η σχέση μας κρέμεται από μια κλωστή και αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε αν ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας τελικά δεν ήταν ο σωστός. Ίσως να σκεφτούμε πως δεν είναι γραφτό ακόμη να συναντήσουμε το σωστό άνθρωπο και τότε παραιτούμαστε. Χωρίς τις απαραίτητες δεξιότητες το πάθος με τον καιρό ξεθυμαίνει και η αγάπη ξεφτίζει.

Τι είναι η αγάπη;
«Η αγάπη είναι το οξυγόνο για την ψυχή». Ανοίγει το πνεύμα μας και μας συνδέει με τους άλλους ανθρώπους. Όλοι θέλουμε να αγαπηθούμε και να είμαστε σημαντικοί για κάποιον.

Τι είναι το πάθος;
«Το πάθος είναι η δύναμη που δίνει πνοή στη σχέση». Είναι σχεδόν ανέφικτο να υπάρχει μια δυνατή σχέση χωρίς πάθος. Το πάθος είναι η κινητήριος δύναμη της σχέσης. Όλοι χρειαζόμαστε πάθος, διαφορετικά θα αισθανόμαστε κενοί.

Υπάρχουν δυο μύθοι-ψευδαισθήσεις για τις σχέσεις
Η πεποίθηση ότι η αγάπη αρκεί.
Αν είναι γραφτό, η σχέση θα κρατήσει.
Αυτές οι λάθος πεποιθήσεις είναι υπεύθυνες για τις περισσότερες ραγισμένες καρδιές και για τα διαζύγια.

Γιατί οι σχέσεις διαλύονται;
Γιατί οι άνθρωποι παραιτούνται όταν οι ανάγκες τους δεν καλύπτονται και επειδή χάνουν την ελπίδα τους ότι τα πράγματα θα αλλάξουν.

Ποιες είναι οι ανάγκες μας ;

Σύμφωνα με το Human Needs Psychology που αναπτύχθηκε από τον Tony Robbins, όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις παρακάτω 6 ανάγκες:

Να αισθανόμαστε ασφάλεια
Να έχουμε αγάπη
Να νιώθουμε σημαντικοί
Να έχουμε ποικιλία
Να εξελισσόμαστε
Να συνεισφέρουμε
Απλό φαίνεται. Καλύπτεις σε κάποιον αυτές τις ανάγκες, και όλα καλά. Έτσι δεν είναι;

Λάθος.

Γιατί;

Επειδή οι άντρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές απαιτήσεις ως προς τον τρόπο που θέλουν να καλύπτονται οι ανάγκες τους. Με λίγα λόγια τα δύο φύλα δε γνωρίζουν τις βασικές τους διαφορές. Οι γυναίκες ερμηνεύουν τις κινήσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματα των αντρών σύμφωνα με τη δική τους φύση. Πολλές φορές βλέπουν τους άντρες σαν «άτακτες γυναίκες» που ενώ ξέρουν ότι πρέπει να συμπεριφερθούν σωστά, δεν το κάνουν. Και ενώ οι γυναίκες έλκονται από τη διαφορετικότητα των αντρών, ταυτόχρονα είναι δυσαρεστημένες και εκνευρισμένες. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες. Ενώ έλκονται από την διαφορετικότητα των γυναικών, ταυτόχρονα αισθάνονται ότι τους τρελαίνουν επειδή δεν μπορούν να τις καταλάβουν.

Και κάτι άλλο που έρχεται και προστίθεται στο ήδη δύσκολο έργο της συμβίωσης και οδηγεί στο να χαθεί το πάθος, είναι ότι ο καθένας προσφέρει στη σχέση αυτό που εκείνος θα ήθελε να του προσφέρουν με αποτέλεσμα να αισθάνεται ότι συνεισφέρει και δεν καταλαβαίνει γιατί το έτερον του ήμισυ δεν ευχαριστιέται με τίποτε.

Παράπονα όπως:

«Δίνω, δίνω και δεν παίρνω τίποτε.»
«Μα τι θέλει επιτέλους;»
«Γιατί δε με καταλαβαίνει;»
«Με έχει κουράσει, δεν αντέχω άλλο»

ακούγονται από κάθε γυναίκα κάνοντάς τες να νιώθουν αβοήθητες και απογοητευμένες.

Υπάρχει λύση;
Η λύση βρίσκεται στις νέες γνώσεις και πληροφορίες που σταματούν να τροφοδοτούν την πεποίθηση ότι αυτοί που έχουν καλές σχέσεις απλά στάθηκαν τυχεροί ή βρήκαν τον σωστό σύντροφο. Οι καλές σχέσεις χτίζονται και χρειάζονται συγκεκριμένα εργαλεία για να είναι όμορφες, χαρούμενες και απολαυστικές. Συμφωνείς;

της Βικυς Τσωκου

ΠΗΓΗ: http:omorfizoi.gr

Σχέσεις - Σεξ

Γερμανία: Οι γυναίκες γυρνούν την πλάτη στους άνδρες - μάτσο

Μίνα Αγγελίνη

Oι γυναίκες δεν προτιμούν αυτούς που το «παίζουν» αντράκια...
Κι όμως! Kαταρρέει ο μύθος του άνδρα - μάτσο, αφού οι γυναίκες τους «γυρίζουν» την πλάτη. Μόλις το 9% των εκπροσώπων του ωραίου φύλου προτιμά τον άνδρα τον πολλά βαρύ, σύμφωνα με έρευνα της διαδικτυακής πύλης γνωριμιών «zweisam.de», σε δείγμα χιλίων ανύπαντρων γυναικών στη Γερμανία.

Ο άνδρας που το παίζει...άνδρας δεν έχει πλέον μεγάλη πέραση στον γυναικείο πληθυσμό, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild» με αφορμή την επίμαχη έρευνα.

Στα μάτια των γυναικών, οι άνδρες - μάτσο φαίνονται ακατάλληλοι για σχέση. Οι γυναίκες πλέον δεν θέλουν οι άντρες να τις βλέπουν ως συμπλήρωμα της εικόνας τους.

Ο εγωκεντρισμός είναι ένα πολύ έντονο χαρακτηριστικό του άνδρα - μάτσο. Γι ' αυτό και οι γυναίκες θέλουν στο πλευρό τους κάποιον που να τις ακούει, να τις προσέχει και να τους δίνει...χώρο στην σχέση.

Ο άνδρας - μάτσο όμως έχει μόνο μάτια για εκείνον...

Ετσι, το 93% των γυναικών θέλουν έναν άντρα με τρόπους και χιούμορ, ένα τζέντλεμαν.

Για το 88% των γυναικών, ο άντρας θα πρέπει να είναι αρρενωπός, για το 89% να είναι γαλαντόμος και για το 63% να είναι της «παλιάς σχολής», δηλαδή να μην αφήνουν τη γυναίκα να ανοίγει το πορτοφόλι της.

https://www.protothema.gr

Σχέσεις - Σεξ

Self-partnered: Το κίνημα του single positivity κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος -Η Έμμα Γουάτσον κάνει την αρχή
Πρόσφατα, η Έμμα Γουάτσον μίλησε στη Βρετανική Vogue για το πώς είναι να είσαι μια αδέσμευτη γυναίκα και να πλησιάζεις τα 30.

Η Αγγλίδα ηθοποιός ανέφερε στο περιοδικό ότι μια σειρά από υποσυνείδητα μηνύματα την έκαναν να νιώθει άγχος γιατί έφτανε στα 30 χωρίς να έχει αποκτήσει σύζυγο και παιδί. Ωστόσο, είναι πολύ χαρούμενη που είναι single και το ονομάζει self-partnered ή αλλιώς «σύντροφος του εαυτού της».

Αυτά τα λόγια έφεραν στην επιφάνεια ένα «κίνημα» για την single positivity, που απορρίπτει ότι η αληθινή αγάπη/σχέση είναι το μοναδικό μονοπάτι για την ευτυχία. Και άλλες διάσημες γυναίκες στέλνουν το single positive μήνυμά τους, όπως η Σελένα Γκόμεζ, η Αριάνα Γκράντε και η Lizzo.

Όλο και μεγαλύτερος αριθμός γυναικών, βγαίνουν μόνες τους «ραντεβού», αναφέρει ο Guardian. Έχουν χόμπι, ασχολούνται με πολλές δραστηριότητες αλλά και με τις σχέσεις τους με φίλους και οικογένεια.

«Πολλοί θεωρούν ότι το να πας μόνη σου σινεμά ή για φαγητό είναι περίεργο αλλά είναι υπέροχο. Ντύνομαι και περνάω καλά την βραδιά μου. Δεν κρύβομαι στη γωνία ή απολογούμαι για το ότι είμαι μόνη μου. Περιοριζόμουν σε ανέκδοτα για αποτυχημένα ραντεβού αλλά δεν πιστεύω ότι πρέπει να το περιορίζουμε στο να ψάχνεις για την αγάπη. Πρόκειται για την ανάπτυξη μιας θετικής σχέσης με τον εαυτό σου», αναφέρει η Abi Jackson.

Οι single positive γυναίκες μπορεί να έχουν βαρεθεί τα ραντεβού που δεν βγάζουν πουθενά και προτιμούν να περνούν χρόνο κάνοντας πράγματα που αγαπούν πραγματικά. Είτε αυτό λέγεται θέατρο, είτε αγορά, είτε μια συνταγή, σε ενδυναμώνει όταν επενδύεις στο πάθος σου.

Η συγγραφέας Danielle Wrate αναφέρει: «Όταν βρεις έναν τρόπο να απολαύσεις την δική σου συντροφιά και να βγεις έξω μόνη, είναι απελευθερωτικό. Το στίγμα του να είσαι έξω μόνη σου φθίνει».

Ωστόσο, αυτό είναι το ίδιο σημαντικό και για τους άνδρες σύμφωνα με τον Rob Smith. Πολλές φορές είμαστε πιο ευτυχισμένοι μόνοι παρά από το να πιεζόμαστε να είμαστε με κάποιον γιατί «πρέπει, είσαι σε ηλικία, είναι κοινωνικά αποδεκτό» κτλ. Η αρνητικότητα των γύρω μας και η πίεση παίζει πολύ σημαντικό λόγο. Αυτό όμως δεν πρέπει να επηρεάζει την ευτυχία μας.

Μπορείς να ταξιδέψεις μόνη, να συμμετέχεις σε διάφορες δράσεις, να διαβάσεις, να πας βόλτα, να φας, να πιεις. Το να είσαι μόνος κάπου έξω δεν σημαίνει ότι πρέπει να αισθάνεσαι αυτό το αρνητικό συναίσθημα της μη αγάπης. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και σε μία σχέση, αναφέρει πολύ σωστά ο Guardian.

«Η χαρούμενη μοναξιά σημαίνει το να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου». Αυτό κάνουν όσοι έχουν επιλέξει την «αυτοσυντροφικότητα». Δεν χρειάζεσαι παιδιά ή συντρόφους για να νιώσεις ολοκληρωμένος, αλλά πίστη στον εαυτό σου.

Ίσως με αυτό το single positive κίνημα, όλο και περισσότερες γυναίκες απενοχοποιήσουν τους εαυτούς τους που είναι αδέσμευτες.

 https://www.bovary.gr/

Σχέσεις - Σεξ

Φαινόμενο του... συνδετήρα -Όταν σε θυμάται μόνο για να τονώσει τον εγωισμό του
Ύστερα από το ghosting, όταν κάποιος με τον οποίο βγαίνετε εξαφανίζεται μετά από δυο-τρία ραντεβού, ένα νέο trend -ή καλύτερα είδος συμπεριφοράς- έκανε την εμφάνισή του στα social media.

Όταν πρότεινα το συγκεκριμένο θέμα στο γραφείο, όλοι ήξεραν για ποιο πράγμα μιλάω. Και σίγουρα έχει τύχει κι σε εσάς. Σκεφτείτε το εξής...

Βγήκατε, ξαναβγήκατε, περάσατε καλά, το σεξ ήταν καταπληκτικό, αλλά για κάποιον ανεξήγητο και αψυχολόγητο λόγο αυτός εξαφανίζεται. Αποφεύγει να βρίσκεται μαζί σας, ψάχνει συνεχώς δικαιολογίες που δε στέκουν -τύπου «σόρι, τώρα το είδα» ενώ πριν από 10 λεπτά είχε βάλει στόρι στο instagram- και γενικά έχετε μια μονόπλευρη επικοινωνία, η οποία βασίζεται αποκλειστικά σε εσάς.

Μέχρι που κι εσείς κάποια στιγμή κουράζεστε, αποφασίζετε να μην ασχοληθείτε ξανά με τον συγκεκριμένο τύπο και ελπίζετε αυτό συναίσθημα εκνευρισμού-θλίψης-στεναχώριας να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Εδώ, όμως, είναι που ο... κύριος αποφασίζει να ξανακάνει την εμφάνισή του -φυσικά όχι με κανέναν αξιόλογο τρόπο, αλλά στέλνοντας που και που κανένα μήνυμα ίσα-ίσα για να ασχολείστε μαζί του. Μην τυχόν και ξεχάσουμε τέτοιο κελεπούρι

Ένα άκυρο «τι λέει;» μες στη νύχτα επειδή δε βρήκε καμιά άλλη ν’ ασχοληθεί, like σε κάθε φωτογραφία που ανεβάζετε, χωρίς όμως να απαντά στο τηλέφωνό του αν τον καλέσετε ύστερα από 10 δευτερόλεπτα, συχνές ερωτήσεις του στιλ «τι κάνει η τάδε» (όπου «τάδε» βάλτε τον όνομά σας) σε κοινούς γνωστούς σας είναι μερικά μόνο από όσα χαρακτηρίζουν μια τέτοια συμπεριφορά.

Η απίθανη και πολύ εφευρετική illustrator Samantha Rothenberg πριν από λίγο καιρό έδωσε όνομα σε αυτό το φαινόμενο, βαφτίζοντάς το «paperclipping», (δηλαδή συμπεριφορά του συνδετήρα). Η ίδια εμπνεύστηκε από τον Clippy, το εμβληματικό -και πολύ ενοχλητικό- συνδετηράκι του Word, το οποίο ήταν πολύ δημοφιλές στα τέλη του ‘90 και αρχές του ‘00 και αποσύρθηκε το 2007. O Clippy λοιπόν συνήθιζε να πετάγεται όποτε δεν τον θέλαμε, αποσυντονίζοντας τον κάθε χρήστη.

Στο σχέδιο που δημοσίευσε η ίδια στο instagram βλέπουμε το καρτούν-συνδετήρα να λέει «Μερικές φορές εμφανίζομαι χωρίς κανέναν απολύτως λόγο», «Βλέπεις, η αλήθεια είναι ότι έχω θέματα, δεν ξέρω τι θέλω και δεν ενδιαφέρομαι και πολύ για σένα. Αλλά δε θέλω να ξεχάσεις ότι υπάρχω». Από κάτω πλήθος κόσμου έσπευσε να ταυτιστεί, γράφοντας στα σχόλια τις δικές του εμπειρίες. Ενδεικτικά διαβάζουμε «Μου έχουν τύχει δυο-τρεις τέτοιοι τύποι» και «Μου θυμίζει τον πρώην μου». Το post της Rothenberg έγινε viral, ενώ παγκοσμίου φήμης μέσα το έχουν αναμεταδώσει, όπως τα New York Post, Glamour, NBC News και Refinery29 μεταξύ άλλων!

Το γεγονός ότι τόσοι ταυτίστηκαν με τη συγκεκριμένη ανάρτηση φυσικά και δεν προκαλεί έκπληξη, αφού μιλάμε για κάτι εξαιρετικά σύνηθες. Ο λεγόμενος «συνδετήρας» έχει μια έντονα ναρκισσιστική συμπεριφορά, θέλει όλοι να ασχολούνται μαζί του και μόλις νιώσει ότι χάνει την ποθητή προσοχή, κάνουν ό,τι μπορούν για να την αποκτήσουν ξανά. Ακόμα και να πληγώσουν τον άλλον.

Δίνουν ψεύτικες ελπίδες, ώστε να ενδυναμώσουν την αυτοπεποίθησή τους. Και όταν τους δώσετε αυτό που θέλουν... «πουφ» άφαντοι. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται.
«Οι paperclippers θα έρθουν σε επαφή μαζί σου -όχι με σκοπό να σε δουν ή να προχωρήσουν τα πράγματα μεταξύ σας- αλλά για να αναζωπυρώσουν τη φλόγα μεταξύ σας και να σιγουρευτούν ότι αποτελείτε ακόμα μια πιθανή επιλογή τους» είπε η Rothenberg μιλώντας στο Refinery29.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα συναντήσετε μια τέτοια συμπεριφορά, διαβάστε πιο νωρίς τα σημάδια και απομακρυνθείτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μην απαντάτε με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα είναι και η τυχερή σας. Θυμηθείτε ότι, αν ήταν να γίνει κάτι θα είχε γίνει ήδη.

Μηνύματα, like και σχόλια λειτουργούν μόνο για να ικανοποιήσουν αδύναμους χαρακτήρες και εγωιστικές προσωπικότητες. Μην τους κάνετε τη χάρη.

https://www.bovary.gr

Σχέσεις - Σεξ

Αν νιώθεις πως η σεξουαλική σας ζωή έχει λίγο «βαλτώσει», αν παρατηρείς ότι τα πράγματα δεν είναι όσο θερμά ήταν στην αρχή, καιρός να κάνεις κάτι. Και η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα σου δίνει τις απαραίτητες συμβουλές και ιδέες για να αλλάξεις την κατάσταση. Ο λόγος σε εκείνη…

Το σεξ γίνεται για δύο λόγους: ο πρώτος είναι για την αναπαραγωγή και ο δεύτερος για την απόλαυση, την ικανοποίηση και την ηδονή. Αν λοιπόν νιώθουμε πως η ερωτική μας ζωή έχει πέσει σε λήθαργο, ας δούμε κάποιες συμβουλές για να την ανανεώσουμε!

1. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο μαζί: Πόσοι από εσάς γεμίζετε την μπανιέρα σας και απολαμβάνετε ένα μυρωδάτο αφρόλουτρο; Τώρα μάλιστα που η θερμοκρασία αρχίζει και πέφτει, δεν είναι όμορφο να την βάλετε στα must και να απολαύσετε με τον ερωτικό σας σύντροφο ένα όμορφο και …αισθησιακό μπάνιο υπό το φως των κεριών και με συνοδεία μουσικής;

2. Ντους μαζί: Αν δεν έχετε μπανιέρα μπορείτε να κάνετε μαζί με το σύντροφό σας ένα ντουζάκι. Θυμηθείτε ξανά παλαιότερες εποχές που μπορεί να το τολμούσατε, αισθανθείτε μέσα από τα αγγίγματα ξανά ο ένας το σώμα του άλλου.

3. Ξυπνήστε τις αισθήσεις: Ανάψτε μερικά αρωματικά κεριά ή χρησιμοποιήστε κάποιο λάδι αρωματοθεραπείας. Βάλτε απαλή μουσική και αλείψτε με το λάδι το σώμα του συντρόφου σας υπό το φως των κεριών… Η συνέχεια θα σας ανταμείψει! Το μασάζ βοηθά στη χαλάρωση του σώματος και ανακουφίζει από την ένταση στους μυς αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ως προκαταρκτικό. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχει ως «άσκηση» στο sex-therapy!

4. Πηγαίνετε σε ένα ξενοδοχείο: Κάντε κράτηση σε ένα ωραίο δωμάτιο ξενοδοχείου ως έκπληξη στο σύντροφό σας.

5. Προσποιηθείτε ότι δεν γνωρίζεστε: Βρεθείτε σε ένα μπαράκι και πλησιάστε ο ένας τον άλλον, φλερτάρετε σαν να μην γνωρίζεστε, σαν να βλέπεστε πρώτη φορά!

6. Δώστε ραντεβού κάπου έξω: Ναι, δεν χρειάζεται ακόμα και η έξοδος να είναι στημένη! Απλά, βρεθείτε για ένα ποτό ή φαγητό, κατευθείαν στο μαγαζί, σαν να έχετε ένα από τα πρώτα ραντεβουδάκια στην αρχή της σχέσης σας.

7. Παίξτε παιχνίδια ρόλων: Τι πιο ανανεωτικό και διεγερτικό από το να προσποιηθείτε ότι είστε κάποιοι άλλοι που βρίσκονται τυχαία ή σε συγκεκριμένους ρόλους;

8. Κάντε σεξ εκτός σπιτιού: Ποιος είπε πως το σεξ πρέπει να γίνεται πάντα στη …σκιά; Τολμήστε να βρεθείτε κάπου πιο απόμερα, παίξτε λίγο ο ένας με τον άλλον, ακόμα και αν δεν καταφέρετε να ολοκληρώσετε, είναι ένα παιγνίδι που θα σας ανάψει ξανά και …πολλά υποσχόμενο για αργότερα.

9. Ερωτικά βοηθήματα: Δεν χρειάζεται να σας τρομάζουν, μπορείτε να τα βάλετε στο παιχνίδι.

10. Ενεργοποιήστε τη φαντασία σας: Τρόποι υπάρχουν πολλοί, θέληση χρειάζεται μόνο και όχι αναβολές. Ένα πονηρό μηνυματάκι ή μία φωτογραφία που υπόσχεται πολλά… Ποιος είπε πως το sexting -η νέα μόδα- είναι μόνο για τα νεαρά ζευγάρια;

11. Δοκιμάστε νέες στάσεις: Ανανέωση χρειαζόμαστε στα πάντα! Πόσω μάλλον στον τρόπο που βρισκόμαστε ερωτικά και που μπορεί να έχει γίνει ρουτίνα.

12. Δοκιμάστε νέα μέρη: Ποιος είπε πως το σεξ γίνεται πάντα στην κρεβατοκάμαρα;

13. Ανανεώστε την κρεβατοκάμαρά ή το σπίτι σας: Πόσο ανανεωτικό είναι να βλέπουμε κάτι όχι απαραίτητα καινούριο αλλά κάτι που έχει αλλάξει στο περιβάλλον μας…

14. Γυμναστείτε: Ναι, η άσκηση έχει παρατηρηθεί μέσα από έρευνες πως μπορεί να σας βάλει και πάλι μέσα στο «χορό» εφόσον λόγω των ορμονών της ευεξίας και της ευλυγισίας που προσφέρει μπορεί να σας ανανεώσει!

15. Θυμηθείτε ερωτικές «αξέχαστες» εμπειρίες σας και μοιραστείτε τις: Τι πιο όμορφο να φέρετε και πάλι στη μνήμη σας ερωτικές επαφές που άρεσαν και στους δύο; Δείτε πως ήσασταν τότε και πως σήμερα και τι μπορεί να έχετε χάσει στο ενδιάμεσο.

16. Συγκέντρωση, συγκέντρωση και …συγκέντρωση! Το μυστικό για την απόλαυση είναι το να το ζεις την ώρα ακριβώς που συμβαίνει.

17. Συγχρονιστείτε: Όχι για την κοινή κορύφωση, καθώς μπορεί μεν να συμβεί, αλλά τυχαία. Συντονίστε τις ανάσες σας, τις κινήσεις σας, τους παλμούς σας…

18. Παιχνίδι και ερωτικός λόγος: Ναι στα προκαταρκτικά αλλά παίξτε και στη διάρκεια της πράξης. Χρησιμοποιήστε τον ερωτικό λόγο που εξάπτει φαντασία και αισθήσεις. Μην γίνεται αυτοσκοπός η οργασμική κορύφωση και κυρίως μην βιάζεστε!

19. Μιλήστε: Είναι ίσως η καλύτερη συμβουλή για να εκφράσετε τι σας αρέσει και τι όχι και να ζητήσετε ο ένας από τον άλλον να καταλάβει τι αρέσει περισσότερο ή λιγότερο αλλά και να πειραματιστείτε. Προσοχή βέβαια, όχι κατηγορίες του στιλ «δεν με ικανοποιείς…, δεν το κάνεις καλά…» Πολλές φορές το ζευγάρι ντρέπεται ή φοβάται να εκφράσει τι είναι αυτό που αρέσει αρχίζοντας να το αναζητά αλλού.

20. Οι …τελευταίες αγκαλιές! Το λεγόμενο afterplay που μπορεί για τον άνδρα -όχι όλους- να μην είναι και τόσο σημαντικό, για τη γυναίκα όμως είναι η εγγύηση για ένα καλό επόμενο σεξουαλικό άνοιγμα!

https://www.tlife.gr

Σχέσεις - Σεξ

Το να είναι κανείς καλός στην επικοινωνία είναι πολύ σημαντικό. Τον βοηθά σε μια συνέντευξη για δουλειά, σ’ ένα πρώτο ραντεβού ή ακόμα και να συσφίξει τις σχέσεις τους με τους υπάρχοντες φίλους τους. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να κάνουμε την κουβέντα να ρέει αβίαστα, αφού πολλές φορές η αμήχανη σιωπή χτυπά την πόρτα και παγώνουμε.

Όπως ανέφερε ο Bernardo J. Carducci, καθηγητής ψυχολογίας και διευθυντής του Shyness Research Institute στο Indiana University Southeast, σε συνέντευξή του στο The Venture, «Κάθε επαγγελματική συμφωνία, κάθε υπέροχη ιστορία αγάπης ξεκινά με μια συζήτηση». Οπότε, η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική.

Ας δούμε λοιπόν 5 από τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξετε όταν ξεκινάτε μια συζήτηση.

Μάθετε ν’ ακούτε σε κάθε συζήτηση
Αρχικά, για να γίνει κανείς ένας καλός συνομιλητής, πρέπει να γίνει πρώτα ένας καλός ακροατής. Πρέπει να φαίνεστε ότι σας ενδιαφέρει πραγματικά αυτό που έχει να πει ο άλλος και ότι του δίνετε την αμέριστη προσοχή σας. Μη χάνετε την οπτική επαφή και μην πιάνετε τον κινητό σας την ώρα που σας μιλά ο άλλος, για να τσεκάρετε τα social media. Πέρα από το γεγονός ότι είναι αγένεια, ίσως χάνετε και σημαντικά στοιχεία από όσα σας λέει ο απέναντί σας, με αποτέλεσμα να βρεθείτε στη δύσκολη θέση είτε να του ζητήσετε να επαναλάβει την τελευταία πρόταση είτε να απαντήσετε κάτι του στιλ «ναι» ή «συμφωνώ». Και αυτό, σίγουρα δε σας κάνει ενδιαφέροντες. Μάλλον το εντελώς αντίθετο.

Αποφύγετε ερωτήσεις με μονολεκτικές απαντήσεις
Ακόμα και αν είστε super ενημερωμένοι σε θέματα επικαιρότητας, είναι σημαντικό να ξέρετε πώς να κάνετε μια ερώτηση, όχι μόνο να φροντίσετε αυτή να είναι ενδιαφέρουσα. Δηλαδή σε μια ερώτηση του στιλ «Πιστεύεις ότι η εικόνα που προωθεί η Μέγκαν Μαρκλ είναι γνήσια;» είναι πολύ πιθανό η απάντηση να είναι ένα ξερό «όχι» ή «ναι». Οκ, ύστερα μπορείτε να ρωτήσετε και γιατί, αλλά δε θέλετε να νιώθετε ότι του παίρνετε συνέντευξη. Δοκιμάστε κάτι σαν «Ποια είναι η άποψή σου για την εικόνα που προωθεί στα media η Μέγκαν Μάρκλ», αμέσως δίνετε το περιθώριο στον άλλον να εκφραστεί, σχολιάζοντας κι εσείς με τη σειρά σας τα key points. Ιδού, έχετε ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα συνομιλία.

Μοιραστείτε δικές σας ιστορίες με τον συνομιλητή σας
Φυσικά, αν απέναντί σας έχετε κάποιον που γνωρίζετε πρώτη φορά ή έχετε δει δυο-τρεις φορές στη ζωή σας, δε χρειάζεται να μοιραστείτε πολύ προσωπικές σας πληροφορίες. Μάλιστα, αυτό μπορεί να φέρει και τον άλλον σε δύσκολη θέση. Απλώς, αν ο άλλος πρόσφατα έχει βρεθεί στο εξωτερικό, πείτε του κι εσείς για την τελευταία χώρα που επισκεφτήκατε, αναφέροντας όμως κάτι πιο συγκεκριμένο: ένα εστιατόριο με ιδιαίτερο ντεκόρ, ένα περιστατικό σε κάποιο μέσο μεταφοράς ή κάτι που σας έτυχε στο αεροδρόμιο. Μη φοβάστε να «τσαλακωθείτε» και να πείτε ακόμα και κάτι αστείο που σας έτυχε -αρκεί να νιώθετε άνετα. Το γέλιο είναι από τα πιο διαχρονικά ice-breakers!

Μη μονοπωλείτε τη συζήτηση
Εννοείται ότι δεν πρέπει να πάτε στην αντίπερα όχθη και να μιλάτε συνεχώς εσείς -χωρίς να δώσετε την ευκαιρία στον συνομιλητή σας να εκφραστεί. Επίσης, μη τον διακόπτετε συνεχώς. Ακόμα και αν αυτό που λέει έχει συμβεί και σε εσάς, περιμένετε να τελειώσει και ύστερα να του το πείτε. Για να φαίνεται ότι τον ακούτε με προσοχή και ότι σας ενδιαφέρει αυτό που λέει, μπορείτε να διανθίσετε τη διήγηση του περιστατικού με ερωτήσεις τύπου «Και μετά τι έγινε;», «Πώς αντέδρασες» κ.ά. Στο τέλος, μη μειώνετε αυτό που ακούτε με φράσεις όπως «Αυτό δεν είναι τίποτα, κάτσε να σου πω τι έγινε σε μένα». Αυτό, ίσως να μπλοκάρει τον συνομιλητή σας, καθώς θα του δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όσα έχει να πει, δεν τα βρίσκετε άξια αναφοράς.

Τηρήστε τους τύπους
Σε κάθε περίπτωση, ο συνομιλητής σας αλλάζει. Σε όποιο πλαίσιο και να γίνεται η κάθε συζήτηση, υπάρχουν μερικοί «άγραφοι» κανόνες, στους οποίους εσείς μπορεί να μη δίνετε σημασία και να τους θεωρείτε απαρχαιωμένους, αλλά κάποιοι άλλοι εκτιμούν. Για παράδειγμα, ακόμα και αν ο ένας πιθανός εργοδότης ή προϊστάμενος είναι μικρότερος από εσάς, περιμένετε να σας πει εκείνος ότι μπορείτε να του μιλάτε στον ενικό. Προσπαθήστε να κρατήσετε τη συζήτηση όσο πιο επαγγελματική γίνεται, χωρίς ωστόσο να διστάσετε να μοιραστείτε κάποιες πληροφορίες σας, σχετικά με πράγματα που δεν αφορούν τη δουλειά, όπως τον τόπο καταγωγής σας και τα χόμπι σας εκτός γραφείου.

https://www.bovary.gr

Σχέσεις - Σεξ

Σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια καρμική σχέση και δεν είναι πάντα για καλό!
Αγγελίνα Μάνου

Τα σημάδια για μια καρμική σχέση είναι πάντα ορατά αλλά ορισμένες φορές επιλέγουμε να κλείνουμε τα μάτια μας και να κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε! Και ναι, δεν είναι πάντα για καλό.

Τα σημάδια για μια καρμική σχέση «φωνάζουν» αλλά συνήθως οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτήν δεν δίνουν σημασία. Κι όταν λέμε «κάρμα» μην πάει το μυαλό σου σε κάτι ανώτερο πνευματικά ή κάτι το εξωπραγματικό κι αφύσικο.

Τι είναι ακριβώς η καρμική σχέση;
Η καρμική σχέση όπως την περιγράφουν οι ειδικοί, έχει αυτή που είναι «φορτωμένη με προκλήσεις» και πολλές φορές είναι αρκετά οδυνηρή. Επειδή, όμως, παίρνεις ένα πολύ καλό μάθημα από την εμπειρία, σε εξελίσσει πολλές φορές ως άνθρωπο και σε ωριμάζει συναισθηματικά.

Όλη η ιδέα ότι «υπάρχει φως στο τούνελ» είναι ωραία, αλλά δυστυχώς, δεν είναι ένα γρήγορο ταξίδι. Το μόνο πράγμα που βοηθά; Ο χρόνος!

Μόλις βρεθείς εκτός της σχέσης και έχεις αφήσει λίγο το χρόνο να περάσει και να σταθείς στα πόδια σου, μπορείς να δεις τα πράγματα λίγο πιο αντικειμενικά. Κι αν είσαι πρόθυμος, μπορείς να πάρεις σημαντικά μαθήματα για τον εαυτό σου και να μάθεις πράγματα που δεν γνώριζες, τότε θα είσαι και πιο προετοιμασμένος για την επόμενη σχέση σου.

Τα… red flags τα βλέπεις από την αρχή
Είσαι με κάποιον και νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά… νιώθεις ένα περίεργο σφίξιμο στο στομάχι και στο στήθος. Σου έχει συμβεί ποτέ και το έχεις αγνοήσει;

Τα ένστικτα και η διαίσθηση είναι δυνατά και μας αποκαλύπτουν πράγματα που εμείς δεν βλέπουμε από την αρχή. Και μερικές φορές πρέπει να τα ακούσεις πριν προχωρήσεις. Αλλά δεν το κάνεις…

Δικαιολογείς τη συμπεριφορά του
Δεν σέβεται τους φίλους σου ή τον χρόνο που θέλεις να περνάς μόνη σου. Κι αυτό ασφαλώς δεν είναι θετικό. Αλλά αυτό είναι πιο εύκολο για κάποιον που βρίσκεται εκτός της σχέσης να το συνειδητοποιήσεις.

Υπάρχει πρόβλημα με τον εγωισμό
Αυτό είναι αρκετά αυτονόητο. Αν εσύ ή ο σύντροφός σου, δυσκολεύεστε τοποθετήσετε τις δικές σας ανάγκες ή τις ανάγκες κάποιου άλλου μπροστά απ’ αυτές του συντρόφου, τότε είναι καιρός να το σκεφτείς ξανά, να αναρωτηθείς…

Τσακώνεστε, δεν βρίσκετε λύση, είσαι διαρκώς σε άμυνα
Σίγουρα όλα τα ζευγάρια τσακώνονται. Αλλά σε μια καρμική σχέση αυτοί οι τσακωμοί δεν λύνονται ποτέ. Και διαρκώς επαναλαμβάνονται!

Και πολλές φορές στους τσακωμούς είσαι σε θέση άμυνας, προσπαθείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου ακόμη κι αν σημαίνει πως εσύ καταπιέζεσαι ψυχολογικά και συναισθηματικά.

Στο τέλος, ο σωστός άνθρωπος θα είναι κάποιος που σε καταλαβαίνει και δεν σε κάνει να νιώθεις άβολα και να πρέπει διαρκώς να απολογείσαι.

Βγάζουν τη χειρότερη εκδοχή του εαυτού σου

Σίγουρα η δουλειά σου μπορεί να είναι αγχωτική, αλλά ίσως φταίει και η σχέση σου. Αν ξαφνικά και συχνά νιώθεις ζήλια, οργή, θυμό, φωνάζεις εύκολα ενώ δεν είναι του χαρακτήρα σου, τότε ίσως κάτι φταίει στη σχέση σου.

Photo: Unsplash/Emily Leake

https://ipop.gr/

 

Σχέσεις - Σεξ

 5 λόγοι που αύριο το πρωί πρέπει να κάνεις σεξ!

Μαρία Μπενέτογλου

Υπάρχουν κάποιες μικρές στιγμές στη ζωή που είναι πραγματικά υπέροχες! Το να ανοίγεις την τηλεόραση και να παίζει τυχαία η σκηνή απ’ την αγαπημένη σου ταινία ή το να πας να πληρώσεις στο ταμείο και να σου πουν πως έχεις 30% έκπτωση. Το ίδιο ισχύει και για το σεξ και συγκεκριμένα το πρωινό σεξ!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το πρωινό σεξ είναι το καλύτερο, τόσο σύμφωνα με την επιστήμη όσο και σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το να ξυπνάς το πρωί μ’ έναν τόσο θετικό τρόπο, μπορεί να σου φτιάξει όλη τη μέρα! Το σεξ το πρωί είναι σαν να τρως σοκολατένιο κέικ για πρωινό: Απολαυστικό και δεν θες να τελειώσει!

Τα οφέλη του πρωινού σεξ μπορούν να διαρκέσουν ολόκληρη την ημέρα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, και μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους πιο υγιείς, αλλά και πιο χαρούμενους.

Θα το σκέφτεσαι όλη μέρα
Είναι ένα win- win για σένα και τους καλύτερούς σου φίλους και συναδέλφους, οι οποίοι σε συναναστρέφονται όλη μέρα! Σύμφωνα με τους ειδικούς στον χώρο της υγείας, όταν ξυπνάμε το πρωί είμαστε μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Εάν στις πρώτες μας στιγμές μόλις ξυπνάμε κάνουμε σεξ, ενεργοποιούμε τον εγκέφαλό μας ώστε να ξεκινήσει η μέρα μας με έναν αξέχαστο τρόπο!

Θα έχεις ανεβασμένη διάθεση όλη μέρα
Το σεξ το πρωί είναι ένας τέλειος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα του 2014 απ’ το University of Cincinnati, το πρωινό σεξ είναι ένας φυσικός τρόπος να ανακουφιστούμε απ’ το άγχος, και οι επιδράσεις του είναι ορατές ακόμα και μετά απο 7 ημέρες! Αυτό σημαίνει πως εάν κάνεις σεξ κάθε Δευτέρα πρωί, μπορεί να σου πάει ολη η εβδομάδα καλά! Παράλληλα, το σεξ το πρωί μπορεί ν’ αυξήσει τα επίπεδα ενός αντισώματος που βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Είναι ένα είδος γυμναστικής
Το πρωινό σεξ μπορεί να κάνει καλό στο σώμα σου! Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2014, η οποία παρακολούθησε 20 ζευγάρια, ηλικίας από 18 έως 35 ετών, που έκαναν σεξ μία φορά την εβδομάδα για ένα μήνα και έτρεχαν σε διάδρομο για 30 λεπτά, τελικά το σεξ τους έκανε περισσότερο καλό απ’ τη γυμναστική!

Θα είσαι καλύτερη στη δουλειά σου
Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας τονίζουν πως είναι πολύ πιθανότερο να διεγερθείς όταν έχεις καθαρό μυαλό και νιώθεις χαλαρή. Έτσι, θα μπορέσεις να απολαύσεις έναν οργασμό, ο οποίος, εκτός των άλλων, θα κάνει και πιο παραγωγική τη μέρα σου!

Θα «σπάσει» τη ρουτίνα σου

Εάν συνηθίζεις να κάνεις σεξ κάθε φορά στο τέλος της ημέρας και συγκεκριμένα μετά από ένα ρομαντικό ραντεβού, το να κάνεις σεξ το πρωί θα «σπάσει» τη ρουτίνα εσένα και του συντρόφου σου. Το να κάνεις τις φαντασιώσεις σου πραγματικότητα, να δοκιμάζεις νέες στάσεις στο σεξ και να αλλάζεις την ώρα που συνήθως κάνεις σεξ μόνο καλό θα σου κάνει!

https://ipop.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή