Συχνά ακούς και διαβάζεις για τα δεκαήμερα των ζωδίων και αναζητάς ή ρωτάς για να μάθεις σε ποιο δεκαήμερο ανήκεις σύμφωνα με την ημερομηνία του ζωδίου σου. Τι είναι αυτό όμως που κάνει έναν εκπρόσωπο του πρώτου δεκαημέρου να διαφέρει, με έναν του δεύτερου ή του τρίτου δεκαημέρου; Γιατί δεν είναι όλοι οι Κριοί (ή οι Ταύροι, οι Δίδυμοι κλπ) το ίδιο ; Γιατί συχνά ακούς και διαβάζεις από εμάς διαφορετικές προβλέψεις σύμφωνα με το δεκαήμερο του ζωδίου σου; Μάθε τώρα για τα δεκαήμερα των ζωδίων, τις διαφορές τους, μάθε σε ποιο δεκαήμερο ανήκεις και ποιοι είναι ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου αλλά και του δεκαημέρου σου!

Ας μιλήσουμε πρώτα για τα δεκαήμερα των ζωδίων: Έχεις παρατηρήσει ότι κάθε ζώδιο αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη περίοδο του έτους, η οποία έχει διάρκεια 30 ημερών, όσες είναι και οι μοίρες του κάθε ζωδίου. Κάθε ζώδιο υποδιαιρείται σε 3 ίσα τμήματα, τους δεκανούς ή αλλιώς τα λεγόμενα δεκαήμερα. Κάθε ένα από τα τρία τμήματα του ζωδίου, έχει ως κυβερνήτη πλανήτη τον πλανήτη που κυβερνά το ζώδιο και ως «συγκυβερνήτη» τον πλανήτη του ίδιου στοιχείου. Για παράδειγμα ο Ταύρος του δευτέρου δεκαημέρου, έχει κυβερνήτη του ζωδίου του την Αφροδίτη, ενώ ο κυβερνήτης του δεκαημέρου του είναι ο Ερμής. Ενώ λοιπόν παρατηρούμε σε κάθε ζώδιο κάποια βασικά- κοινά γνωρίσματα, μπορούμε να αντλήσουμε πολλές παραπάνω πληροφορίες γνωρίζοντας το δεκαήμερο στο οποίο βρισκόταν ο Ήλιος την μοναδική στιγμή της γέννησής μας.

Γιατί ακούς διαφορετικές προβλέψεις ανάλογα με το δεκαήμερο ενός ζωδίου; Ας μιλήσουμε απλά, ένας πλανήτης εισέρχεται σε ένα ζώδιο και ακολουθεί μία πορεία 30 μοιρών. Όταν ακούς ή διαβάζεις προβλέψεις για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενημερώνεσαι για την επιρροή που δέχονται οι εκπρόσωποι του ζωδιακού που βρίσκονται κοντά στις μοίρες ή στο δεκαήμερο που διελαύνει ο πλανήτης. Για τους αργούς πλανήτες (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) θα διαβάσεις για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους ότι δέχεσαι επιρροή, γιατί πράγματι η επιρροή που θα δεχθείς από αυτούς, έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια

της Αθηνάς Βαγενά 
Αστρολόγος

Τα Δεκαήμερα του Ζυγού


1ο Δεκαήμερο Ζυγού: 23 Σεπτεμβρίου ως 3 Οκτωβρίου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού : Η Αφροδίτη

Είσαι το άτομο που θα ξεχωρίσεις με την γοητεία, το χαμόγελο, την ηρεμία που εκπέμπεις αλλά και τους καλούς σου τρόπους! Η γλυκύτητα της φωνής σου, ο διπλωματικός και άκρως ευγενικός τρόπος έκφρασής σου σε βοηθούν πάντα να κερδίζεις τις συμπάθειες αλλά και να φέρνεις τις καταστάσεις ακριβώς στα μέτρα σου! Είσαι ένα άτομο με καλλιτεχνικές τάσεις, σου αρέσει πολύ η μουσική, ο χορός το θέαμα, η διασκέδαση αλλά και ... ο έρωτας! Εξαιρετικά σημαντικό για σένα είναι να υπάρχει ισορροπία και αρμονία στα οικονομικά και στα ερωτικά σου! Δεν σου αρέσει η μοναξιά, δεν μπορείς να εργάζεσαι μοναχικά και λειτουργείς πάντα ομαδικά! Αποφεύγεις τον πόνο, τον χωρισμό, τις δύσκολες καταστάσεις αλλά και τις σοβαρές αποφάσεις είτε από δειλία, είτε από το φόβο να μην παρεξηγηθείς ή να μην απογοητεύσεις .... Θέλεις να υπάρχει πάντα ένα αποκούμπι, στο οποίο θα μπορείς να στηριχτείς και να νιώσεις ηρεμία, ασφάλεια, σιγουριά!

2ο Δεκαήμερο Ζυγού: 4-14 Οκτωβρίου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού: Η Αφροδίτη και ο Ουρανός

Ο Ζυγός του δευτέρου δεκαημέρου διαφέρει πολύ από τους υπόλοιπους εκπρόσωπους του ζωδίου του, γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο πιο εκκεντρικό, πρωτοπόρο και εφευρετικό, που ακολουθεί πολύ περισσότερο την λογική του, παρά το συναίσθημά του! Έτσι λοιπόν, αν έχεις γεννηθεί στο 2ο δεκαήμερο του Ζυγού είσαι ο άνθρωπος που λειτουργείς παρορμητικά και βιαστικά στις αλλαγές και στους πειραματισμούς, δεν διστάζεις να κάνεις νέα ξεκινήματα ή ακόμα και να προκαλέσεις, βρίσκεις πρωτότυπους τρόπους για να κερδίσεις χρήματα, ενώ στα ερωτικά σου ερωτεύεσαι γρήγορα και εύκολα, δεσμεύεσαι όμως πιο αργά και δύσκολα! Η βασική ανάγκη σου είναι η ελευθερία ... Στην δουλειά σου, στον έρωτα, στην οικογένεια, στις πολύ προσωπικές σου σχέσεις, θέλεις να νιώθεις έντονο το αίσθημα της ανεξαρτησίας γιατί μόνο τότε μπορείς να αφεθείς και να δημιουργήσεις κάτι πραγματικά όμορφο! Χαρακτηριστικό σου γνώρισμα; Δεν υπακούς εύκολα σε κανόνες, ενώ τα προσωπικά σου «θέλω» ή αλλιώς οι προσδοκίες της ζωής σου είναι υπερβολικές αλλά και εκκεντρικές!

3ο Δεκαήμερο Ζυγού: 14-22 Οκτωβρίου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού : Η Αφροδίτη και ο Ερμής

Είσαι ο πιο διαλλακτικός αλλά και κοινωνικός εκπρόσωπος του Ζωδίου σου! Με τον Ήλιο σου στον τρίτο δεκανό του Ζυγού, είσαι το άτομο που μόνιμα βρίσκεσαι ενταγμένος σε μία ομάδα ανθρώπων, πάντα έχεις μεγάλες παρέες, δικτύωση αλλά και την ανάγκη να μοιραστείς και να εκφραστείς στους ανθρώπους που σε περιβάλλουν! Έχεις το ταλέντο να πείθεις, να μεταδίδεις σκέψεις και ιδέες, να κερδίζεις θαυμαστές μέσα από τα λόγια σου... Η κλίση σου είναι σαφώς προς τις δημόσιες σχέσεις, τον γραπτό και προφορικό λόγο, όπου εκεί πράγματι μπορούμε να πούμε ότι έχεις ταλέντο. Στον ερωτικό τομέα έλκεσαι πάντα από συντρόφους που εκτός από μία καλή εξωτερική εμφάνιση, θα έχουν και κοφτερό μυαλό... Είναι πολύ σημαντικό για σένα να μπορείς να έχεις μία ποιοτική επικοινωνία με τους ανθρώπους που παίζουν σπουδαίο ρόλο στη ζωή σου! Το αρνητικό σου χαρακτηριστικό; Δεν έχεις επιμονή στους στόχους σου, βαριέσαι εύκολα, αλλάζεις π ολύ συχνά σκέψεις και συναισθήματα!