Αννίτα Μακρή
Άγιος Βαλεντίνος και ζώδια

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια ξεχωριστή μέρα για όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια σε όλο τον κόσμο. Είναι μια ημέρα αγάπης, φιλίας, ρομαντισμού και δώρων. Προγραμματίζουμε ραντεβού γεμάτα από πάθος και λόγια αγάπης, κάνουμε κάτι διαφορετικό, φλερτάρουμε ελπίζοντας να γνωρίσουμε την αληθινή αγάπη. Στις 14 Φεβρουαρίου, ο Ερμής θα βρίσκεται στο καινοτόμο ζώδιο του Υδροχόου και κάνει τις συζητήσεις πιο διεγερτικές και πρωτότυπες.

Ο Υδροχόος είναι ένα συναισθηματικά αποστασιοποιημένο ζώδιο που βάζει τα συναισθήματα στην άκρη και επικεντρώνεται σε πιο εγκεφαλικά ζητήματα, στις ξαφνικές και εφευρετικές ιδέες και στις εκπλήξεις. Μην εκπλαγείς εάν αισθάνεσαι αυτή την ημέρα ότι δουλεύει περισσότερο το μυαλό σου παρά η καρδιά σου! Ο Άρης στο παθιασμένο ζώδιο του Σκορπιού θα βρίσκεται σε εξάγωνο με τον Δία στην Παρθένο και επεκτείνονται τα πάθη μας και η σεξουαλικότητά μας.

Νιώθουμε έντονο συναισθηματικό βάθος και την επιθυμία να μεταμορφώσουμε την ερωτική μας ζωή. Έχουμε ισχυρή δύναμη, διαίσθηση και αισιοδοξία που μας καθοδηγούν σε αλλαγές που είναι προς όφελός μας. Κι αν ακόμα συνειδητοποιήσουμε ότι μια σχέση δεν είναι για μας, νιώθουμε ελεύθεροι να βρούμε κάτι καλύτερο. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που έχουν στιγματίσει βαθιά το υποσυνείδητό μας, ψάχνουμε αλήθειες που προσφέρουν ελευθερία και επούλωση των πληγών της ψυχής μας


ΚΡΙΟΣ
Γιορτάζοντας τον έρωτα με τους φίλους σου ή με μια ομάδα μπορεί να μην ακούγεται και τόσο ρομαντικό, αλλά ο Ερμής στο φιλικό και ομαδικό ενδέκατο ηλιακό οίκο σου, σου ζητά να κάνεις ακριβώς αυτό. Σκέψου τις πρωτότυπες και καινοτόμες συζητήσεις που θα κάνετε μαζί και δες το σαν μια εμπειρία. Διασκεδάζοντας με τους άλλους θα απομακρύνει το άγχος σου και την πίεσή σου και ίσως ξαφνικά νιώσεις ερωτικά σκιρτήματα για έναν φίλο σου. Ο Άρης στον έντονα συναισθηματικό όγδοο ηλιακό οίκο σου, σε εξάγωνο με τον Δία, σε κάνει ιδιαίτερα παθιασμένο και εκφραστικό, όμως τα συναισθήματά σου μπορεί να αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, από τη χαρά στην απελπισία και πάλι πίσω. Αν θέλεις μόνο μια ερωτική περιπέτεια, άφησε ελεύθερο τον εαυτό σου να την απολαύσει, αλλά αν επιθυμείς την ψυχική ηρεμία σου, καλύτερη η μοναξιά σου. Αν είσαι σε σχέση, χαμήλωσε τις προσδοκίες σου και προγραμμάτισε μια καυτή ερωτική βραδιά που θα τη θυμάσαι για πάντα.


ΤΑΥΡΟΣ
Μπορείς να συνδυάσεις το «τερπνόν μετά του ωφελίμου» την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς ο Ερμής στο δέκατο ηλιακό οίκο σου, της εργασίας, σε βοηθά να ανακαλύψεις ένα ερωτικό ενδιαφέρον από κάποιο άτομο μέσα στο χώρο της εργασίας σου. Ίσως και να είσαι σε βαθιές σκέψεις προκειμένου να αποφασίσεις αν αυτή η σχέση πρέπει να παραμείνει αυστηρά επαγγελματική ή αν θα προχωρήσεις. Ο Άρης στον έβδομο ηλιακό οίκο σου, των σχέσεων, σε εξάγωνο με τον Δία, δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις και προσδοκίες, είτε από σένα είτε από το σύντροφό σου, ίσως ακόμα κάποιος από τους δυο σας γίνει ιδιαίτερα ζηλιάρης και κτητικός καθώς τώρα πρωταρχικός στόχος είναι η οικειότητα. Θα μπορούσες να ζήσεις έντονα παθιασμένες σεξουαλικές στιγμές, αλλά θα πρέπει να τις σχεδιάσεις προσεκτικά για να ανταποκριθεί το ταίρι σου στις προσδοκίες σου. Ενεργοποίησε τη διαίσθησή σου και κάνε προσεκτικές ενέργειες, αυτό θα σου παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας για να νιώσεις την εγγύτητα που θέλεις. 


ΔΙΔΥΜΟΙ
Αυτή θα είναι μια περιπετειώδης και διασκεδαστική ημέρα για σένα χάρη στον Ερμή στον επεκτατικό ένατο ηλιακό οίκο σου. Σε περιμένουν άφθονη διασκέδαση, πολλά ερωτικά παιχνίδια και κοινωνικότητα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είσαι εύγλωττος και έχεις πειθώ για να σαγηνεύσεις το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει, έτσι βγες έξω και πρόβαλε αυτές τις ικανότητές σου, κάνε όμως καλή χρήση αυτών και σίγουρα δεν πρόκειται να μείνεις μόνος. Με τον Άρη στον αισθησιακό δεύτερο ηλιακό οίκο σου, σε εξάγωνο με τον Δία, προτιμάς την ποιότητα έναντι της ποσότητας. Ίσως να θελήσεις να μείνεις στην άνεση του σπιτιού σου, να μαγειρέψεις για το ταίρι σου, η διάθεσή σου είναι πολύ παθιασμένη και έντονα συναισθηματική. Εσύ ή ο σύντροφός σου μπορεί να μην θέλετε να κάνετε τίποτα, απλά προτιμάτε μια ήσυχη βραδιά στο σπίτι. Ένα απλό δώρο μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για έντονα πάθη, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά, αρκεί να αγοράσεις κάτι συμβολικό. 


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Έντονη σεξουαλικότητα, πάθος και έρωτα σου φέρνει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου καθώς το σύμπαν με τον Ερμή στον παθιασμένο όγδοο ηλιακό οίκο σου και τον σεξουαλικό Άρη στον ερωτικό πέμπτο ηλιακό οίκο σου σε εξάγωνο με τον Δία, ενισχύουν το πάθος σου αλλά και την οικειότητα στη σχέση σου. Περνάς καυτές νύχτες με το ταίρι σου, βρίσκεστε μαζί, είτε μόνοι οι δυο σας, είτε διασκεδάζοντας με τους φίλους σας. Ίσως και να θελήσετε να δοκιμάσετε κάτι νέο ή να κάνετε συζητήσεις για το μέλλον σας. Η καρδιά σου χτυπάει δυνατά, ο Άρης εμποτίζει την ψυχή σου με πάθος αλλά παράλληλα σου ζητά να μην αφήσεις τα συναισθήματά σου να σε εξουσιάσουν, προσπάθησε να δείξεις τον καλύτερο εαυτό σου. Μην είσαι απαιτητικός και υπερβολικός στις επιθυμίες σου, συγχώρεσε τον αγαπημένο σου αν κάνει κάτι που θα σε ενοχλήσει. Αντί να κάνεις πόλεμο, εκτόνωσε την ενέργειά σου με λουλούδια, σοκολάτες και καυτές συζητήσεις κάτω απότο φως των κεριών. 


ΛΕΩΝ
Περνάς ευχάριστες και πολύ ρομαντικές στιγμές καθώς ο Ερμής στον έβδομο ηλιακό οίκο σου, των σχέσεων, φέρνει αρμονία, ειρήνη και συντροφικότητα, νιώθεις ευτυχισμένος και πολύ ευχάριστα με το ταίρι σου. Εάν είσαι μόνος, κοινωνικοποιήσου και ίσως γνωρίσεις κάποιον/α ξαφνικά, ζώντας έναν κεραυνοβόλο έρωτα. Εκδήλωσε τη διακριτική και χαρούμενη πλευρά της προσωπικότητάς σου και κάνε πράγματα που ξέρεις ότι ο σύντροφός σου θα απολαύσει. Ο Άρης στον οικείο τέταρτο ηλιακό οίκο σου, σε εξάγωνο με τον Δία, δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες, έτσι φρόντισε να είσαι λογικός και να μην αφήνεις να σε παρασύρουν τα ισχυρά συναισθήματά σου. Η διάθεσή σου μπορεί να είναι κυκλοθυμική, από την υπερβολική αισιοδοξία μεταπηδάς στην αμφιβολία, το δράμα και το φόβο. Βρίσκοντας τη μέση λύση, θα σου επιτρέψει να απολαύσεις αυτή την ξεχωριστή ημέρα χωρίς άγχος και εκνευρισμό. Εκτίμησε αυτό που έχεις και μακριά από τον εγωισμό. 


ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Δώσε σημασία σε όλατα μικρά πράγματα που μπορούν να κάνουν ευτυχισμένο εσένα και το σύντροφό σου κι αυτή η ημέρα θα μείνει αξέχαστη και στους δυο σας. Ο Ερμής στον έκτο ηλιακό οίκο σου, της καθημερινής ρουτίνας, σε παροτρύνει να είσαι απλός και να εστιαστείς στις καθημερινές δραστηριότητες που κάνετε μαζί, θα σας φέρουν ακόμα πιο κοντά. Παράλληλα, ο Άρης στον επικοινωνιακό και κοινωνικό τρίτο ηλιακό οίκο σου σε εξάγωνο με τον Δία, σε ωθεί να βγείτε έξω για λίγο, σίγουρα η επικοινωνία μεταξύ σας θα είναι γεμάτη πάθος και θα οδηγήσει στο κρεβάτι. Τα παιχνιδιάρικα πειράγματα και τα αστεία προσθέτουν πάθος και ρομαντισμό στη σχέση σας, ίσως σχεδιάσετε μαζί ένα ταξίδι που θα σου μείνει αξέχαστο. Εάν δεν μπορέσετε να φύγετε, δείτε μια ταινία μαζί ή φάτε έξω σε ένα όμορφο εστιατόριο. Απόλαυσε το βράδυ σου, χωρίς όμως να δώσεις πολλές υποσχέσεις στο ταίρι σου ή να έχεις εξωπραγματικές προσδοκίες. 


ΖΥΓΟΣ
Αυτή θα είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές ημέρες σου καθώς ο Ερμής στον πέμπτο ηλιακό οίκο σου, της διασκέδασης και του πάθους, σου χαρίζει μια ανέμελη, φιλική και περιπετειώδη διάθεση να φλερτάρεις και να ζήσεις τον έρωτα. Και αναμφίβολα ετοιμάσου για πολλές εκπλήξεις. Είτε εσύ ή ο σύντροφός σου σίγουρα θα θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό και αυθόρμητο. Ετοιμάσου για πολλές φιλικές συναντήσεις και τυχαίες γνωριμίες που δεν πρόκειται να σε αφήσουν αδιάφορο. Μπορείς να χαρείς τη διασκέδαση είτε με τους φίλους σου ή με το σύντροφό σου, ίσως πας ένα μικρό ταξίδι ή απλά απολαμβάνεις κάποια παιχνιδιάρικα λόγια που σε εξιτάρουν εγκεφαλικά. Αν είσαι μόνος, φόρεσε το πιο γλυκό σου χαμόγελο, σχεδίασε με τους φίλους σου να πάτε στο θέατρο ή σε ένα υπέροχο εστιατόριο ή σε μια κοινωνικήεκδήλωση και σίγουρα θα κερδίσεις πολλούς θαυμαστές. Μια ιδιαίτερη μέρα για τους ερωτευμένους.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Έντονα συναισθήματα, ρομαντισμό και πάθος σου χαρίζει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου καθώς ο Ερμής βρίσκεται στον τέταρτο ηλιακό οίκο σου, του σπιτιού και της οικογένειας. Προτιμάς να είσαι στο σπίτι με το ταίρι σου, αγκαλιά στο κρεβάτι και να συζητάτε μέχρι το πρωί. Αφεθείτεο ένας στον άλλον και απλά απολαύστε αυτές τις προσωπικές στιγμές. Εάν ανοίξεις την καρδιά σου λίγο περισσότερο και εμπιστευτείς το σύντροφό σου, αυτό θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά. Ο Άρης στο ζώδιό σου σε εξάγωνο με τον Δία, επεκτείνει τα πάθη και τα έντονα συναισθήματά σου, νιώθεις ότι αυτή είναι μια ξεχωριστή ημέρα. Πρόσεξε μόνο τη ζήλεια και την κτητικότητά σου και μην αφήσεις κάποιες υποχρεώσεις σου να σου κλέψουν το χρόνο και την ενέργεια για να γιορτάσεις. Απλά μην αφήσεις ένα ήσσονος σημασίας πρόβλημα να οδηγήσει τη σχέση σου σε χάος, πράγμα το οποίο καθιστά πιο δύσκολο να διασκεδάσεις. Μια ιδιαίτερη μέρα για τους ερωτευμένους. 


ΤΟΞΟΤΗΣ
Αυτή την ημέρα μπορείς να συνδυάσεις τη διασκέδαση και την κοινωνικοποίηση αλλά και να βρεις χρόνογια εσάς τους δυο. Ο Ερμής βρίσκεται στον κοινωνικό και επικοινωνιακό τρίτο ηλιακό οίκο σου και έχεις μια χαρούμενη και φιλική διάθεση, θέλεις να βγείτε έξω με τους κοινούς φίλους σας, να κάνετε κάτι διαφορετικό. Μπορείτε ακόμη και να δείτε απλά μια ταινία ή να γιορτάσετε όλοι μαζί τον έρωτα. Αλλά το βράδυ προορίζεται μονάχα για σας και την αγάπη σας. Μετον Άρη στον κρυφό δωδέκατο ηλιακό οίκο σου σε εξάγωνο με τον Δία, το πάθος και τα πιο κρυμμένα συναισθήματά σας αναδύονται κεκλεισμένων των θυρών. Αφήνετε πίσω σας και οι δυο σας τον πόνο και τη θλίψη του παρελθόντος, συγχωρείτε ο ένας τα λάθη του άλλου. Αν είσαι μόνος, αποδέξου τις κοινωνικές προσκλήσεις των φίλων σου, πήγαινε στα αγαπημένα σας στέκια ή σχεδιάστε όλοι μαζί μια κοντινή εκδρομή, ίσως εντελώς ξαφνικά νιώσεις ερωτευμένος. 


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αυτή η ημέρα θα είναι εορταστική και διασκεδαστική για σένα, αφήνεις πίσω την εργασία σου και τις υποχρεώσεις σου και την αφιερώνεις στον έρωτα. Ο Ερμής στο σταθερό και αισθησιακό δεύτερο οίκο σου, σου ζητά να περιποιηθείς τον εαυτό σου και την αγάπη σου. Μπορεί να επιδοθείς σε πολυτέλειες, έχεις τη διάθεση να σπαταλήσεις τα χρήματά σου για να ευχαριστήσεις το ταίρι σου, ίσως του κάνεις έκπληξη με ένα ταξίδι ή ένα αισθησιακό μασάζ. Μια βόλτα έξω στον καθαρό αέρα θα μπορούσε επίσης να ζωντανέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα και των δυο σας. Αλλά υπάρχει επίσης και μια διάθεση για κοινωνικοποίηση απόψε, καθώς ο Άρης βρίσκεται στον κοινωνικό και φιλικό ενδέκατο ηλιακό σου και σε εξάγωνο με τον Δία. Έτσι, μετά από ένα δείπνο και αισθησιακές απολαύσεις, μπορεί να θέλετε να διασκεδάσετε μαζί με τους κοινούς φίλους σας.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Είσαι σε μεγάλα κέφια αυτή την ημέρα καθώς ο Ερμής στο ζώδιό σου σε γεμίζει με ενέργεια και γοητεία. Η φιλική και ανέμελη διάθεσή σου σε ωθεί να ξεφύγεις από τη ρουτίνα σου, να κάνεις με το ταίρι σου κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Απολαμβάνεις τις συζητήσεις, φροντίζεις όσον το δυνατόν να μην υπάρχουν συγκρούσεις και αναστάτωση μεταξύ σας, δίνεις σωστές συμβουλές στο σύντροφό σου και κάνεις ευχάριστες εκπλήξεις. Αν και θα ήταν ωραίο να είχες περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να γιορτάσεις αυτή την ημέρα της αγάπης, είναι πιθανό οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις να είναι η ύψιστη προτεραιότητά σου. Μην κάνεις περίτεχνα σχέδια επειδή ο Άρης στο δέκατο ηλιακό οίκο σου, της καριέρας, μπορεί να φέρει κάτι απροσδόκητο στην εργασία σου ή ακόμα και εκνευρισμό, με αποτέλεσμα κάποια σχέδια να ματαιωθούν. Απολαμβάνοντας την παρέα του αγαπημένου σου, ενώ παράλληλα ασχολείσαι με τις συνήθεις εργασίες σου, μπορεί περιέργως να σε κάνει να νιώσεις μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βγείτε έξω μαζί. 


ΙΧΘΥΣ
Έχεις μια νωχελική και στοχαστική διάθεση και αισθάνεσαι πολύ καλά με τον εαυτό σου στην ηρεμία και τη θαλπωρή του σπιτιού σου. Με τον Ερμή στον μοναχικό δωδέκατο ηλιακό οίκο σου, θέλεις απλά να μείνεις μόνος σου, να σκεφτείς και να κάνεις απολογισμό της ερωτικής σου ζωής. Ίσως και να κοιμάσαι περισσότερο από το συνηθισμένο ενώ η φαντασία σου σε βοηθά να σκεφτείς να κάνεις ένα συμβολικό δώρο στο ταίρι σου. Όμως δεν θα μείνεις μόνος για πολύ. Ο Άρης στον χαρούμενο και επεκτατικό ένατο ηλιακό οίκο σου, σε εξάγωνο με τον Δία, ενισχύει τη διαίσθησή σου, ξέρεις τι χρειάζεται τώρα ο σύντροφός σου για να νιώσει καλά. Έχεις μια έκρηξη πάθους και ενέργειας, ίσως σκεφτείς μια περιπέτεια που θα απομακρύνει το τέλμα από τη σχέση σας. Εστιάζεις όλη την προσοχή σου στον αγαπημένο σου, κι αυτό είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να του δώσεις!