Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί μπορεί να είναι κακότυχοι στη ζωή τους. Το καλό Φενγκ Σούι στηρίζεται στη ρύθμιση ορισμένων παραγόντων, οι οποίοι ανοίγουν την πόρτα της τύχης σε διάφορους ανθρώπους που την επιζητούν. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα από συμβουλές για να βρείτε λύση στο ζήτημα της κακής τύχης, που έχει περιβάλλει το σπίτι σας.

Φρέσκα λουλούδια:

Τα φρέσκα λουλούδια φέρνουν χαρά, ευτυχία, αισιοδοξία αλλά και τύχη μέσα σε ένα σπίτι. Διαλέξτε πολύχρωμα φρέσκα λουλούδια. Aποφύγετε κάκτους και γενικότερα φυτά με αγκάθια. Αυτό, διότι δεν αποτελούν καλό φενγκ σούι.

Πέταλα:

Πολλοί πολιτισμοί θεωρούν τα πέταλα πολύ καλό φενγκ σούι. Φέρνει καλοτυχία στο σπίτι και στους ιδιοκτήτες του. Υπάρχει ωστόσο ένας διχασμός στο πώς πρέπει να τοποθετηθεί το πέταλο για να φέρει τύχη. Κάποιοι πιστεύουν πως πρέπει να είναι τοποθετημένο με το άνοιγμα προς τα πάνω για να μην αφήσει την τύχη να φύγει. Άλλοι θεωρούν πως γυρίζοντας το ανάποδα θα κάνετε την τύχη σας να φύγει. Σύμφωνα πάντως με την κινέζικη πρακτική, καλό θα ήταν να βάλετε το πέταλο με το άνοιγμα προς τα πάνω.

Ονειροπαγίδα:

Σε πολλές χώρες και πολιτισμούς χρησιμοποιούν πάρα πολύ τις ονειροπαγίδες γιατί θεωρούν πως εμποδίζουν τα άσχημα όνειρα. Αν και εσείς βλέπετε πολλά άσχημα όνειρα και θέλετε να τα αποφύγετε δοκιμάστε να κρεμάσετε μια ονειροπαγίδα, που είναι και όμορφα διακοσμητικά, ειδικά αν τη φτιάξετε μόνοι, όπως η παρακάτω.

Τοποθέτηση επίπλων:

Σύμφωνα με τους ειδικούς του φενγκ σούι έχει σημασία το πώς θα τοποθετήσετε τα έπιπλα σας για να επιτρέπετε στην ενέργεια να ρέει ομαλά και ελεύθερα χωρίς εμπόδια στον δρόμο της. Επίσης λένε πως ένα κρεβάτι είναι καλότυχο όταν βρίσκεται σε θέση διαγώνια συγκριτικά με την πόρτα.

Το χρώμα της πόρτας:

Το χρώμα της πόρτας του σπιτιού σας λένε πως παίζει μεγάλο ρόλο στο αν θα έχετε τύχη μέσα στο σπίτι σας. Σύμφωνα με το φενγκ σούι οι πόρτες που κοιτάνε προς το νότο καλό είναι να βάφονται κόκκινες ή πορτοκαλί ενώ εκείνες που κοιτάνε προς το βορρά πρέπει να είναι βαμμένες μπλε ή μαύρες. Οι πόρτες που βλέπουν δυτικά καλό είναι να είναι λευκές ή γκρι και εκείνες που κοιτούν προς την ανατολή βάψτε τις καφέ ή πράσινες.

https://www.enimerotiko.gr/