Σεπτεμβρίου 21, 2019

Εναλλακτικά

«Η κίνηση μεταξύ των αρνητικών και θετικών πόλων είναι αυτή που δημιουργεί την ηλεκτρική ενέργεια. Η έλξη ανάμεσα στο αρσενικό και το θηλυκό είναι αυτή που δημιουργεί την ζωή. Η δυναμική του σύμπαντος είναι διαλεκτική, προφανώς σε μια σύγκρουση, αλλά εμφανίζεται μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενότητας και ολότητας. Αυτή είναι η κατανόηση του οράματος της Tάντρα.»– Μάργκο Ανάνντ


Όπως έχει εξηγήσει αρκετά καλά η επιστήμη- η ένωση των αρσενικών και θηλυκών αναπαραγωγικών στοιχείων είναι αυτή που δημιουργεί μια ξεχωριστή οντότητα. Ενώ αυτά τα δύο αντίθετα έρχονται σε αντίφαση και διαφέρουν μεταξύ τους, συνενώνονται για να πετύχουν μια ξεχωριστή αρμονία. Το αρσενικό και το θηλυκό πνεύμα συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν το ένα το άλλο.

Η κινέζικη θεωρία του Γιν και του Γιανγκ είναι η απόδειξη της ανάγκης του «άλλου» για να ολοκληρωθεί το πάζλ που ονομάζουμε «ζωή».

Είναι σημαντικό να βρείτε και να δημιουργήσετε ουσιώδεις σχέσεις, που θα λειτουργούν σύμφωνα με την υγιή κοσμοθεωρία σας. Αυτός ο κόπος μετά την αρμονία και την τέλεια συνεχή συνεργασία των συνυπαρχουσών δυνάμεων περιλαμβάνεται στην φιλοσοφία της Tάντρα.

Στον 21ο αιώνα, ο τρόπος ζωής μας είναι πιο ασταθής από ποτέ. Αποφεύγοντας τις υγιείς δραστηριότητες προωθούμε την καταθλιπτική κατάσταση μας. Τα ποσοστά διαζυγίων είναι υψηλότερα από ποτέ- κυρίως επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την έννοια της ασυμβατότητας, αλλά και επειδή η ικανότητα μας να προσαρμοζόμαστε και να διατηρούμε την συναισθηματική μας ισορροπία έχει εξασθενίσει. Συνεχώς κυνηγάμε κάτι μεγαλύτερο, κάτι καλύτερο, κάτι ολοκαίνουργιο. Η απιστία είναι ένας από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς μας. Είναι μια πραγματική υπόθεση το ότι η πνευματική φώτιση προκαλεί πολύ πόνο στον τομέα της αγάπης. Αλλά αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι ξεκινά επίσης μια πολύτιμη διαδικασία θεραπείας.

Όταν κάποιος μπαίνει για πρώτη φορά σε μια μεγάλη δόνηση ενέργειας, το μυαλό και το σώμα δεν μπορούν πλέον να ελέγξουν και να προσαρμοστούν στην επίδραση της. Συνεπώς, όταν κάποιος αρχικά ωθείται στην λαμπερή σφαίρα της φώτισης συχνά χάνεται από τις αρχές του. Καθώς τα ενεργητικά κύματα κυριαρχούν στο μυαλό και στην καρδιά, η παρόρμηση για συνουσία ενισχύεται έντονα. Για να απελευθερωθούν από αυτή την ενεργητική υπερφόρτωση, οι άνθρωποι συχνά αναζητούν αμέτρητους συντρόφους για το κρεβάτι τους. Το «τσάκρα του εγκεφάλου» εκτίθεται ξαφνικά σε μια νέα κατεύθυνση, χάνει τον έλεγχο και απορροφάται στην ροή της λευκής ενέργειας με αποτέλεσμα να αποσυντονίζονται τα συναισθήματα. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι να κοιμηθούν με πολλούς συντρόφους θα τους προσφέρει μια μεγαλύτερη κοσμοθεωρία απ’ ό, τι ο περιοριστικός χαρακτήρας μιας μονογαμικής σχέσης.


Οι αισθήσεις σας αυξάνονται έντονα κατά την διάρκεια της επαφής. Ένας πόρος στον εγκέφαλο, ο οποίος ανοίγει και κλείνει, διατηρώντας κάποιες μετρήσεις στις συνειδητές αντιδράσεις, περιορίζεται στο να παραμείνει ανοιχτός. Αυτό προκαλεί μια τεράστια εισροή πνευματικής ενέργειας στο σώμα μας. Όταν επιτραπεί σε αυτόν τον πόρο να κλείσει, όπως είναι φυσιολογικό για το νευρικό στοιχείο, είναι υπεύθυνος για τις οργασμικές αντιδράσεις. Αν αυτή η ενέργεια ανέβει προς τα πάνω μέσω του κέντρου, τότε μπορεί να αποκλείσει αυτές τις oργασμικές αντιδράσεις. Θεωρητικά, αυτό πρέπει να ακούγεται τρομακτικό. Είναι σωστό να πιστεύουμε πως θα μπορούσε να διαταράξει και να καταστρέψει την σύνδεση. Ωστόσο, αν αυτή η διαδικασία ξεκινήσει και γίνεται αποδεκτή αμοιβαία, τότε τα αποτελέσματα είναι αρκετά καθησυχαστικά. Αυξάνει την σχέση με ένα υψηλότερο επίπεδο πνευματικής αφύπνισης, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο οι δύο σύντροφοι. Έτσι, δεν περιορίζονται πλέον στο φυσικό επίπεδο, αλλά το σώμα και το μυαλό τους μπορούν να ενωθούν σε ένα κερδοφόρο πνευματικό επίπεδο. Τα μυστήρια του Σύμπαντος βρίσκονται στην αγκαλιά σας και έχετε ξεκλειδώσει μαζί μια τεράστια έκταση γνώσης. Έτσι καθιερώνεται μια συμβιωτική σχέση, μια γαλήνια συνύπαρξη και η ύπαρξη σε ένα ανώτερο στρώμα. Αυτή η συγχώνευση των όντων σβήνει την απειλή ή την ανάγκη για απιστία. Όχι μόνο κερδίζετε στην σχέση, αλλά καταστρέφετε και τις πιθανές απειλές για μια μακροπρόθεσμη ευημερία.

Αν κάποιος είναι απόλυτα ειλικρινής, δεν υπάρχει κανένας νόμος στην Φύση που να μπορεί να σας δεσμεύσει να είστε πιστοί. Δεν υπάρχει ανταμοιβή, ώθηση ή νόμος που να κάνει κάποιον να είναι πραγματικά πιστός. Η δύναμη ή η ώθηση της σ3ξουαλικής ενέργειας ξεπερνά τις παλιές αρχές του τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Σε μια κατάσταση φρενίτιδας, ο πρωταρχικός μας εαυτός εγκαταλείπει την κοινωνικά αποδεκτή μάσκα και ενεργεί σύμφωνα με το πόσο ωμός είναι. Ναι, σίγουρα ο σύντροφος ή ο/η σύζυγος σας είναι πολύ καλός σε διαφορετικά πράγματα όπως στον αθλητισμό και στο να είναι καλός γονέας, αλλά αυτό ισχύει για εκατομμύρια άλλους ανθρώπους. Τα ταλέντα και η συμπεριφορά μας συναντώνται σε χιλιάδες ανθρώπους στον κόσμο. Πραγματικά δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού του σε κάποιο άλλο άτομο. Είναι ένας ατελείωτος κύκλος. Είναι ανόητο και αφελές να πούμε ότι η προσωπικότητα κάποιου μπορεί να επηρεάσει τον σύντροφο του και να εξασφαλίσει την πίστη του.

Η Tαντρική φιλοσοφία δεν προωθεί την ένωση των σωμάτων και των μυαλών για την αποτροπή του κοινωνικού κακού των «άτακτων» συντρόφων. Η ηθική κριτική δεν αποτελεί μέρος αυτής της φιλοσοφίας. Η Tάντρα πιστεύει ότι η ευθυγράμμιση του τσάκρα της καρδιάς, του μυαλού με την πνευματική ενέργεια των συντρόφων μπορεί να τους βοηθήσει να πετύχουν μια ανώτερη αίσθηση ευημερίας, γαλήνης και ευτυχίας στην συντροφικότητα τους. Δεν είναι απαραιτήτως μια άσκηση που επιδιώκει να αποτρέψει την έλλειψη εμπιστοσύνης αλλά αντίθετα, παρέχει έναν δρόμο προς μια ηρεμία πολύ υψηλότερη από αυτή που μπορεί να προσφέρει η συνουσία. Σας φέρνει πιο κοντά σε αυτό που είναι πραγματικό, και σε αντίθεση με τις οργασμικές αντιδράσεις, αυτό διαρκεί περισσότερο από 11 δευτερόλεπτα.

Στον τομέα της Tάντρα, υπάρχουν ορισμένες φιλοσοφίες όπως ο Sο’hαm (Είμαι Αυτός) και η Sα’hαm (Είμαι αυτή). Ο όρος «Αυτός» είναι μια άμεση αναφορά στον θεό Σίβα. Ο όρος «Αυτή» αναφέρεται στην Σάκτι, στην θεϊκή οντότητα που ελέγχει την πνευματική ενέργεια. Όταν αυτά ενωθούν, όλα τα άλλα φαίνονται ασήμαντα. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.

Μαγεία Τ.

https://www.awakengr.com

Εναλλακτικά

 

Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ πιο ευαίσθητοι στην ενέργεια που βρίσκεται γύρω τους από άλλους. Αυτό είναι ένα χάρισμα που λίγοι κατέχουν και ακόμα λιγότεροι κατανοούν. Είναι μια δύναμη που μπορεί να σας δυσκολέψει στην ζωή, εδικά όταν περιβάλλεστε από αρνητική ενέργεια.

Πολλοί άνθρωποι με υψηλή διαίσθηση δεν συνειδητοποιούν καν πως έχουν αυτή την ικανότητα. Αν νομίζετε πως την έχετε, παρακάτω βρίσκονται τα 8 πράγματα που βιώνετε αν είστε πολύ ευαίσθητοι στην ενέργεια.

Έχετε πολύ δυνατή διαίσθηση
Η διαίσθηση σας συχνά είναι δυνατότερη από την λογική σας. Σε δύσκολες καταστάσεις, εμπιστεύεστε το ένστικτο σας επειδή ξέρετε πως σχεδόν πάντα είναι σωστό. Στο παρελθόν, η εμπιστοσύνη στην διαίσθηση σας, σας γλίτωσε από πολλά πιθανά προβλήματα.

Πάντα ξέρετε πότε κάποιος λέει ψέματα
Κανένας δεν μπορεί να σας κοροϊδέψει. Αν κάποιος σας λέει μια ιστορία γεμάτη ψέματα, μπορείτε να το καταλάβετε κατευθείαν. Ανεξάρτητα από το πόσο καλός ηθοποιός μπορεί να είναι κάποιος, μπορείτε να αντιληφθείτε την απάτη από χιλιόμετρα μακριά. Αν και μπορεί να μην το λέτε, πάντα το ξέρετε.


Τα πλήθη σας καταπιέζουν
Σε ένα δωμάτιο γεμάτο ανθρώπους, νιώθετε πολύ άβολα. Όταν μάζες ανθρώπων βρίσκονται γύρω σας, υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές πηγές ενέργειας. Το να συνδεθείτε με όλη αυτή την ενέργεια μπορεί να σας αποστραγγίσει. Προτιμάτε να είστε με μια μικρή ομάδα ανθρώπων ή απλώς μόνοι σας.

Συχνά βιώνετε οράματα παρά όνειρα
Τα όνειρα μπορούν να έχουν πολύ περισσότερη δύναμη από όση τους δίνουμε. Αν και οι περισσότεροι μερικές φορές έχουν όνειρα με κρυμμένα μηνύματα, εσείς έχετε πολύ συχνά. Είστε επίσης πολύ καλοί στο να αποκρυπτογραφείτε αυτά τα οράματα και να κατανοείτε την σημασία τους.

Ξέρετε τι θα γίνει πριν συμβεί
Μπορεί να είναι απλώς ένα αίσθημα ή μια σκέψη πως κάτι πρόκειται να συμβεί. Είτε είναι καλό ή κακό συχνά μπορείτε να προβλέψετε τα μελλοντικά γεγονότα. Καταλαβαίνετε τα σημάδια που στέλνει το σύμπαν για να σας δείξει τι θα συμβεί σύντομα.

Ο προσωπικός χρόνος είναι σημαντικός
Συνεχώς βομβαρδίζεστε από την ενέργεια των άλλων και του κόσμου γύρω σας. Μπορεί να είναι σωματικά και ψυχικά εξαντλητικό και γι αυτό έχετε την ανάγκη να επαναφορτίσετε. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι με τον εαυτό και τις σκέψεις σας.

Μπορείτε να διαβάσετε τις αύρες
Όταν κάποιος γύρω σας έχει φωτεινή αύρα, το ένστικτο σας λέει πως είναι κάποιος που αξίζει να περάσετε χρόνο μαζί του. Όταν η αύρα κάποιου είναι σκοτεινή από την άλλη, μπορείτε να αισθανθείτε την αρνητική ενέργεια.

Έχετε λίγες κοντινές συνδέσεις
Είστε αρκετά επιλεκτικοί με τους ανθρώπους που έχετε στην ζωή σας. Αντί να περιβάλλεστε συνεχώς από πολλούς, επιλέγετε να κρατήσετε λίγους κοντινούς φίλους. Έχετε πολύ δυνατούς δεσμούς με αυτούς που προσκαλείτε στην ζωή σας.

Η ικανότητα να αισθανόμαστε την ενέργεια γύρω μας είναι ένα χάρισμα που δεν πρέπει να παραμελείται. Χρησιμοποιήστε αυτή την ικανότητα για να διαδώσετε την θετικότητα στον κόσμο. Να είστε εκεί για τους ανθρώπους που χρειάζονται υποστήριξη. Καθοδηγήστε τους και θεραπεύστε τους όταν μπορείτε.

Μαγεία Τ.

πηγή : awakengr

Εναλλακτικά

Η ζωή όπως ξέρουμε, εντοπίζεται πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια- όπου ένας μονοκύτταρος οργανισμός, με συνείδηση όχι περισσότερη από αυτή ενός βράχου, εξελίχθηκε σε θαυματουργές και ποικίλες μορφές ζωής. Πρώτα, ας συζητήσουμε τις δύο επικρατέστερες απόψεις για την ύπαρξη εκτός της θρησκευτικής.

Τα ανθρώπινα όντα εξελίχθηκαν από ένα άλλο ζωντανό ον- συχνά αναφερόμενο ως «Θεός», «το Σύμπαν», «το Μεγάλο Πνεύμα» όπου όλα έχουν μια ανώτερη νοημοσύνη.
Και οι απλοί και οι σύνθετοι οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου των ανθρώπων, εξελίχθηκαν μέσα από μια τυχαία σειρά αμέτρητων γεγονότων κατά τη διάρκεια δισεκατομμυρίων χρόνων φυσικής επιλογής.
Η μια άποψη βασίζεται σε μια μορφή ανώτερης νοημοσύνης. Η άλλη βασίζεται στην εντελώς υλιστική (Νευτώνεια ) πραγματικότητα.

«Αν μπορούσαμε να δούμε πριν από αυτόν τον μονοκύτταρο οργανισμό και μετά τον τελευταίο άνδρα και γυναίκα, μόνο εσύ θα παρέμενες- εσύ, το Μεγάλο Πρόσωπο, εκείνη η συνείδηση της οποίας ο τρόπος σκέψης περιέχει αυτόν τον κόσμο». Robert Lanza, «βιοκεντρισμός».

Αυτό το άρθρο δεν έχει γραφτεί για να πείσει κανέναν με κανένα τρόπο αλλά για να παρουσιάσει την άποψη μιας επιστημονικής μειοψηφίας.

Τώρα που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο ας συζητήσουμε την άποψη ενός «επιστήμονα συνείδησης». Παρακάτω, δε θα μιλήσουμε πολύ για τα στοιχεία που σχετίζονται με την έρευνα.

«Η ζωή είναι βασικά γνωστική και συνειδητή».

Λίγοι από εμάς θα διαφωνούσαμε με το παραπάνω απόφθεγμα του Δρ. Bhakti Shanta. Η μειονότητα που διαφωνεί αντιμετωπίζει πάρα πολλές επιστημονικές αποδείξεις και έρευνες που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό.

Ωστόσο, συγκεκριμένοι επιστήμονες- συμπεριλαμβανομένου του Στήβεν Χόκινγκ- ισχυρίζονται ότι η επιστήμη δεν αφήνει χώρο για την υποκειμενική πλευρά της συνείδησης στην προσπάθεια της να γνωρίσει τον κόσμο ως σχέσεις μεταξύ ατόμων, δυνάμεων και μορίων.


Τι σημαίνει η «υποκειμενική συνείδηση»; Ας χωρίσουμε τις δύο λέξεις και μετά ας τις ξαναενώσουμε.

Συνείδηση είναι η υπαρξιακή αρχή που μας επιτρέπει να έχουμε «εμπειρίες» – σε αντίθεση με την κατάσταση αναισθησίας όπου δεν μπορούμε.

Υποκειμενική είναι η λέξη για κάτι που «επηρεάζεται από προσωπικά συναισθήματα, γούστα ή γνώμες».

Ο ορισμός της υποκειμενικής συνείδησης περιέχει μια ατομική εμπειρία της πραγματικότητας. Στην επιφάνεια, δεν φαίνεται να εμφανίζονται πολλές διαφωνίες. Κι όμως υπάρχουν.

«Το Σύμπαν μας μιλά συνέχεια».

Η άποψη του Βεδισμού για το Σύμπαν, στην οποία αναφέρονται αυτοί οι επιστήμονες, βασίζεται σε ένα υποσύνολο του Ινδουισμού. Αν και δίνει περισσότερη έμφαση στην πειραματική και λογική ερμηνεία της πραγματικότητας μέσω επιστημονικών μεθόδων.

Σύμφωνα με την άποψη του Βεδισμού για την ύπαρξη, το Σύμπαν συνεχώς προσπαθεί να επικοινωνεί μαζί μας. Ως δευτερεύουσα σημείωση, η σοφία του Βεδισμού είναι παρόμοια με τις αρχές του Βουδισμού που αναφέρονται στην φύση του Σύμπαντος. ( Ο Δαλάι Λάμα, για παράδειγμα, έχει συζητήσει με γνωστούς υλιστές επιστήμονες για την συνείδηση και για την γνώση- και έχει δώσει μερικές ωραίες παρουσιάσεις στα θέματα).

Εντάξει, τότε πως και δεν έχουμε ακούσει τίποτα;

Καλή ερώτηση!

Η απάντηση, σύμφωνα με τον Βεδισμό (και με πολλές απόψεις του Βουδισμού), είναι πως το Σύμπαν έχει την δική του γλώσσα. Ειδικότερα, το Σύμπαν μας μιλά μέσω μιας πνευματικής σύνδεσης.

Ακόμα ένα εμπόδιο στην επικοινωνία με το Σύμπαν είναι το πολυάσχολο μυαλό των ανθρώπων. Είμαστε κάπως περιορισμένοι σε σύγκριση με τη συλλογική νοημοσύνη που περιλαμβάνει το Σύμπαν. (Παράδειγμα: η τεράστια νοημοσύνη που απαιτείται για να «ωθήσει» την ύπαρξη στα δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης.)


Για να «ακούσουμε» το Σύμπαν είναι απαραίτητη η ηρεμία του μυαλού- κάτι που δεν μπορούν όλοι να πετύχουν χωρίς πειθαρχημένη πρακτική. Συζητάμε μεθόδους πειθαρχημένων, σκόπιμων, προσεκτικών πρακτικών παρακάτω.

Πώς να επικοινωνήσετε με το Σύμπαν κατά τον Βεδισμό

#1 Να είστε πρόθυμοι να λάβετε
Αν φοβάστε να ακούσετε κάποιον, τότε δεν θα τον ακούσετε ποτέ πραγματικά. Το ίδιο ισχύει και για το Σύμπαν.

Οπότε, πρέπει να υιοθετήσετε μια γενική επιθυμία να ακούσετε το Σύμπαν. Όχι, δεν χρειάζεται κάποια υπεράνθρωπη προσπάθεια, όπως πιθανόν να έχετε ακούσει.

#2 Δώστε προσοχή στις εμπειρίες
Το Σύμπαν δεν επικοινωνεί με ερωτήσεις και απαντήσεις. Δεν θα ακούσετε λέξεις: αντιθέτως, θα δείτε μοτίβα και μεταμορφωτικές σκέψεις. ( Θα εμβαθύνουμε στο τελευταίο σύντομα).

Πως θα μπορούσε κάποιος ή κάτι με απεριόριστη νοημοσύνη και ικανότητες να επικοινωνήσει; Λοιπόν, δε θα μιλούσε επειδή δε θα χρειαζόταν- και δεν χρειάζονται προφορικές λέξεις για να ερμηνεύσετε το νόημα.

Το Σύμπαν επικοινωνεί μέσω των ψυχικών, φυσικών, συναισθηματικών, πνευματικών και διαισθητικών εμπειριών.

#3 Διαλογισμός
Όπως προαναφέρθηκε, είναι δύσκολη η αλληλεπίδραση με το Σύμπαν με πολυάσχολο μυαλό. Χωρίς αμφιβολία, ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσετε το μυαλό- και να επικοινωνήσετε με το Σύμπαν- είναι μέσω του διαλογισμού.

Ο διαλογισμός και ο επιμελής τρόπος ζωής είναι συχνά προϋποθέσεις για την επικοινωνία με το Σύμπαν επειδή και τα δύο αυξάνουν τις διαισθητικές και πνευματικές ευαισθησίες. Το Σύμπαν επικοινωνεί σε διαφορετική συχνότητα- μια που είναι ξένη για τα ανθρώπινα όντα στο φυσικό επίπεδο.

#4 Πίστη
Εκατομμύρια άνθρωποι είχαν μεταμορφωτικές εμπειρίες με το Σύμπαν –αφυπνίσεις, αναγεννήσεις, μεταμορφώσεις κτλ.- μόνο για να αφήσουν την υπερβολική ανάλυση να τους καταστήσει μη πιστούς.

Η αυστηρή ανάλυση και η πνευματική εμπειρία είναι ως επί το πλείστον μη συμβατά. Η πρώτη βασίζεται στην μέτρηση και στην παρατήρηση ενώ η τελευταία στην εντύπωση της ψυχής και της πίστης.

#5 Μην περιπλέκετε τα πράγματα
Σχετικά με το 4ο , η περιπλοκή μιας πνευματικής εμπειρίας συχνά δημιουργεί ατομική δυσπιστία. Αυτή η δυσπιστία σκληραίνει την καρδιά μας και καταστέλλει την αλήθεια.

Ενώ η νοημοσύνη του Σύμπαντος είναι άπειρη, η δική μας δεν είναι. Έτσι, γι αυτό κάποιοι από τους πιο λαμπρούς ανθρώπους που έζησαν ποτέ δεν μπορούν να δεχτούν την μη-υλιστική φύση της ύπαρξης.

Το Σύμπαν θα μας μιλήσει. Αλλά πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να μάθουμε την γλώσσα του και- ίσως σημαντικότερο- να ανοίξουμε την καρδιά μας στην εμπειρία.

https://www.awakengr.com

Εναλλακτικά

Μια σύμβουλος Feng Shui αποκαλύπτει τα 5 πράγματα που δεν θα είχε ποτέ στην είσοδο του σπιτιού της
Ολα είναι ενέργεια. Κάθε μας σκέψη και επιλογή γίνεται κίνηση που επηρεάζει εμάς και το περιβάλλον μας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν πάει χαμένο. Ολα κρύβουν μέσα τους έναν συμβολισμό.

Η ενέργεια είναι αυτή που καθορίζει την δημιουργία, την εξέλιξη και την έκβαση των πραγμάτων: θα πρέπει να ρέει ανεμπόδιστα. Να κυλά γύρω μας αρμονικά και να μην θέτουμε εμπόδια στην διαδρομή της.

Αυτή η φιλοσοφία, αν αποτυπωθεί στο σπίτι σας, είναι ικανή να αλλάξει για πάντα την ζωή σας μέσα σε αυτό.

Παρατηρήστε το σπίτι σας

Δείτε σε ποια θέση βρίσκεται το κάθε αντικείμενο. Υπάρχει λόγος που βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Εχετε επιλέξει την θέση του. Για τους ειδικούς στο Feng Shui, η θέση κάθε αντικειμένου θα πρέπει να είναι μελετημένη: δεν φτάνει μόνο να επιλέγουμε μια θέση για κάθε αντικείμενο, θα πρέπει να είναι τέτοια που να βοηθά την ενέργεια να κυκλοφορεί στο σπίτι αρμονικά.

Σε άρθρο που διαβάσαμε στο ΜyDomaine, μια σύμβουλος Feng Shui, η Heather Askinosie, αποκαλύπτει τα πράγματα που δεν θα έβαζε ποτέ στην είσοδο του σπιτιού της. (σσ. εστιάζουμε στην είσοδο του σπιτιού γιατί η «πύλη» από όπου εισβάλλει η ενέργεια).

Κάπου, εδώ, να σημειώσουμε ότι τίποτα δεν είναι «λάθος» στον τρόπο που έχετε επιλέξει για να ζείτε στο σπίτι: η κάθε σας πεποίθηση έχει δημιουργηθεί από ένα σύνολο παραγόντων και είναι αυτή που είναι γιατί υπάρχει λόγος. Και τον ξέρετε μόνο εσείς.

Πάμε να δούμε τι δεν θα είχε ποτέ στην είσοδο του σπιτιού της η Feng Shui expert:

1) H ακαταστασία είναι απαγορευτική

Η είσοδος θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από περιττά αντικείμενα. Επηρεάζει την ατμόσφαιρα όλου του χώρου, καθώς, από εκεί, εισβάλλει η ενέργεια. Θα πρέπει να είναι καθαρή και οργανωμένη. Να μην έχει αντικείμενα που «απορροφούν» την καλή της ενέργεια. Ξεχάστε παπούτσια και τσάντες παρατημένες στο πάτωμα. Τίποτα δεν θα πρέπει να μένει εκτεθειμένο.

2) Τα ψεύτικα και μαραμένα λουλούδια και φυτά δεν είναι καλή ιδέα

Τα λουλούδια και τα φυτά που δεν έχουν ζωή αποδυναμώνουν την ενέργεια του χώρου. Συμβολίζουν την φθορά, την εγκατάλειψη, το τέλος.

3) Επενδύστε σε ένα καλό φωτιστικό και, βέβαια, στην ενέργεια του φυσικού φωτός

Θα πρέπει να υπάρχει επαρκές φως στην είσοδο του σπιτιού, σύμφωνα με την σύμβουλο. Ο χώρος θα πρέπει να είναι «ζωντανός», «φωτεινός», «ζωηρός» και το φως ειναι απαραίτητο. Οπως είπαμε, από την είσοδο του σπιτιού ξεκινούν όλα.

4) Ο καθρέπτης δεν θα πρέπει να είναι κρεμασμένος απέναντι από την εξώπορτα

Σύμφωνα με το Feng Shui, το «καλό» που θα μπαίνει μέσα στο σπίτι, θα αντανακλάται έξω από αυτό αν υπάρχει καθρέπτης απέναντι από την πόρτα.

5) Η πόρτα δεν θα πρέπει να έχει φθορές και να μην ανοιγοκλείνει καλά

Από την πόρτα εισβάλλουν οι «ευκαιρίες». Δεν θα πρέπει να συναντούν «εμπόδια» στο δρόμο τους. Η πόρτα του σπιτιού είναι σημαντική για τους συμβούλους Feng Shui και θα πρέπει να δίνεται έμφαση στην ποιότητά της και την κατάστασή της.

https://www.bovary.gr/

Εναλλακτικά

 Έγινε γνωστή την δεκαετία του ‘40, από τον Sri K. Pattabhi Jois, o οποίος στην πορεία απέκτησε τεράστια απήχηση στην Δύση, φήμη και χιλιάδες μαθητές. Σήμερα, η ashtanga θεωρείται ένα από τα κορυφαία είδη άσκησης και ίσως το δημοφιλέστερο είδος γιόγκα στον κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να πει “ελαφρά την καρδιά”, πως η ashtanga είναι εύκολη ή πως απευθύνεται σε όλους. Χρειάζεται σωματική δύναμη και ευελιξία. Επίσης απαιτεί ισχυρή θέληση και πειθαρχία προκειμένου κάποιος να ασκεί καθημερινά την πρακτική του και να εξελίσσεται σε αυτή.

H Ashtanga Yoga ανήκει στην μεγάλη ομπρέλα της Hatha Yoga. Χρησιμοποιεί στάσεις (asanas) και τεχνικές αναπνοής (pranayamas). Είναι το πιο δυναμικό είδος γιόγκα που έχει φτάσει στην εποχή μας. Αποτελείται από έξι σειρές ασκήσεων/ θέσεων, οι οποίες δουλεύουν σε όλο το σώμα με αρκετή ένταση.

Για να εξελιχθεί κάποιος και να περάσει στην επόμενη σειρά, πρέπει πρώτα να κατακτήσει την θέση στην οποία βρίσκεται. Αυτό κρύβει μέσα του μεγάλη σοφία. Είναι μια τεχνική που χτίζει θέληση, νου και υπομονή. Δουλεύει το συναίσθημα και όλη την εσωτερική κατάσταση, το κέντρο του ασκούμενου.

Ένα παραμύθι, με έναν μαχαραγιά στο Mysore. Είπαμε πως το μεγάλο όνομα, ο σταρ της Ashtanga, αυτός που την έκανε πασίγνωστη στην Αμερική, ήταν ο Guruji -όπως τον ονόμαζαν χαϊδευτικά οι μαθητές του-, ο Sri K. Pattabhi Jois. Ο δωδεκάχρονος Pattabhi, ξεκίνησε να κάνει γιόγκα κρυφά, δίπλα σε ένα μεγάλο γκουρού.

Στα δεκατέσσερα του ο μικρός Pattabhi, έχοντας ασκήσει για δύο χρόνια καθημερινή πρακτική στο σύστημα της ashtanga, αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι του, για να γραφτεί στο διάσημο Sanskrit University του Mysore. Εκεί θα ξαναβρεί τον δάσκαλό του, τον Krishnamacharya, o οποίος εκείνη την εποχή είχε αναλάβει προσωπικά τον majaraja (μεγάλος βασιλιάς) του Mysore.

Ο βασιλιάς είχε αρρωστήσει βαριά και ζήτησε την βοήθεια του Krishnamacharya για την ανάρρωσή του. Όταν έγινε καλά, προκειμένου να ευχαριστήσει τον γκουρού, αλλά και να τον αξιοποιήσει προς όφελος του παλατιού, του έδωσε το έναυσμα να ιδρύσει την πρώτη σχολή Ashtanga Yoga. Έτσι, μέσα στην ίδια την βασιλική αυλή, ο Krishnamacharya ξεκινάει την σχολή του, έχοντας κοντά του τους πιο διακεκριμένους του μαθητές, τον Pattabhi Jois και τον B.K.S Iyengar.

Οι δύο μαθητές μεταξύ άλλων ευθυνών, ανέλαβαν τις δημόσιες επιδείξεις των πρακτικών της γιόγκα. Ο Pattabhi εξελίχθηκε, αυτονομήθηκε και ξεκίνησε να διαδίδει την γνώση όπως του την παρέδωσε ο δάσκαλός του. Το 1948 ίδρυσε το δικό του ερευνητικό κέντρο, στο Mysοre της Ινδίας. Αυτό το ερευνητικό κέντρο έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες ασκούμενους από όλο τον κόσμο. Η φήμη του εξαπλώθηκε διεθνώς και εκεί τις επόμενες δεκαετίες, ξεκίνησε το εκπαιδευτικό έργο του Pattabhi Jois που βρήκε εύφορο έδαφος σε χιλιάδες εξαιρετικούς δασκάλους και μαθητές

 Αυτοί με την σειρά τους μετέφεραν την σοφία και τον πλούτο της γνώσης που πήραν από τον μεγάλο τους δάσκαλο, τον Guruji, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, κάνοντας την ashtanga τόσο προσφιλή στο κοινό όσο είναι σήμερα.

Ένα σύντομο λεξικό της ashtanga

Ashtanga σημαίνει στα σανσκριτικά οκτώ γωνίες (ashta=8, anga=γωνίες).

Παραπέμπει στο οκταπλό μονοπάτι της γιόγκα, που περιγράφει ο Patanjali στα περίφημα Yoga Sutras, το αρχαίο σύγγραμμα από το οποίο γεννήθηκε η κλασική γιόγκα.

Το οκταπλό μονοπάτι είναι ένας κώδικας ηθικών αξιών, δεοντολογίας και τρόπου ζωής:

Yamas (ηθικοί κανόνες, δεοντολογία)

Niyamas (προσωπική πειθαρχία και άσκηση πνευματικότητας)

Asana (σωματικές ασκήσεις, θέσεις ή πόζες)

Pranayama (τεχνικές ελέγχου της αναπνοής)

Pratyahara (αποτράβηξη των αισθήσεων)

Dharana (συγκέντρωση του νου σε ένα σταθερό σημείο)

Dhyana (αδιάκοπη ροή συγκέντρωσης, διαλογισμός)

Samadhi (κατάσταση ευφορίας, έκσταση, ταύτιση του ενός με το όλον)

Vinyasa, είναι το σύστημα κίνησης του σώματος από θέση σε θέση

(asanas) σε συνδυασμό με την αναπνοή (ujjayi).

Dhristi, είναι ένα συγκεκριμένο σημείο εστίασης του βλέμματος, το οποίο ο ασκούμενος πρέπει να εφαρμόζει για κάθε θέση (asana) ξεχωριστά.

Είναι σημαντικό μέρος της τεχνικής και αφορά την εκγύμναση και τον έλεγχο του νου

 Bandas

Τεχνικές κλειδώματος της αναπνοής, οι οποίες αφορούν τον έλεγχο της ροής της ζωτικής ενέργειας του ασκούμενου.

Μysore style

Είναι το είδος της ashtanga yoga σύμφωνα με το οποίο ο κάθε ασκούμενος μέσα σε μια ομάδα ακολουθεί τον δικό του ρυθμό. Οι οδηγίες δίνονται από τον δάσκαλο σε κάθε μαθητή προσωπικά. Αφορούν την θέση που βρίσκεται και ίσως κάποιες παραλλαγές προσαρμογής στις δυνατότητες του ασκούμενου.

Ποιά είναι τα οφέλη

Γρήγορη ενδυνάμωση σε όλο το σώμα εναρμόνιση της κυκλοφορίας του αίματος ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού τόνωση του καρδιακού παλμού βαθιά αποτοξίνωση λόγω της έντονης εφίδρωσης τόνωση της νοητικής συγκέντρωσης ενίσχυση της αυτοπεποίθησης

Ποιοί μπορούν να κάνουν ashtanga

Όπως είπαμε η ashtanga είναι η πιο δυναμική μορφή γιόγκα. Μπορεί να κουράσει ή να ταλαιπωρήσει ένα σώμα που είναι αγύμναστο ή που έχει κάποια μυοσκελετικά προβλήματα. Επίσης άνθρωποι που έχουν καρδιολογικά προβλήματα, ή υψηλή αρτηριακή πίεση, καλό είναι να την αποφύγουν.

Όμως, μπορεί να είναι ιδανική για ανθρώπους με έντονη ενέργεια και ανάγκη για εκτόνωση. Θα την λατρέψουν τα νεαρότερα άτομα ή όσοι είναι αρκετά αθλητικοί ή έχουν ένα background στον αθλητισμό ή τον χορό. Επίσης μπορεί να βοηθήσει σημαντικά αυτούς που θέλουν να χάσουν γρήγορα βάρος γιατί πρόκειται για μια έντονη αερόβια άσκηση ή όσους θέλουν να αποτοξινωθούν και να δουν γρήγορα αποτελέσματα την ενδυνάμωση των μυών.

Μιλάμε πάντα για γιόγκα

Η ashtanga μπορεί να είναι αερόβια δεν είναι όμως aerobics! Μπορεί να έγινε εξαιρετικά αγαπητή στους αμερικάνους γιατί ήρθε να διαδεχθεί την μόδα των γυμναστηρίων και τις ανάγκες της γρήγορης ζωής τους, όμως εξακολουθεί να είναι ένα αρχαίο σύστημα ολιστικής προσέγγισης του σώματος και του νου.

Διαθέτει βαθιά γνώση της σωματικής αλλά και της ενεργειακής ανατομίας και ο στόχος της είναι η ολοκληρωμένη εξέλιξη του ασκούμενου. Δίπλα λοιπόν στον κατάλληλο δάσκαλο κάποιος, μπορεί βαδίζοντας το μονοπάτι της ashtanga, να έχει τα οφέλη στο νου και στο σώμα που έχει μέσω της γιόγκα γενικότερα.

To σημαντικότερο όλων είναι αυτό που είπε ο μεγάλος δάσκαλος Shi K. Pattabhi Jois

“Κάνε την πρακτική σου και όλα τα άλλα θα έρθουν”.

Πηγές Sri K. Pattabhi Jois, “Yoga Mala” Gregor Maehle, “Ashtanga Yoga: Practice and Philosophy” https://en.wikipedia.org/wiki/Ashtanga_vinyasa_yoga

https://www.omorfizoi.gr/ashtanga-yoga-eiste-etoimoi-gia-to-pio-dynamiko-eidos-giogka-poy-yparchei/

Εναλλακτικά

Η yoga έχει την ιδιότητα να λειτουργεί ως μέσο για να έρθουμε σε σύνδεση με τον εαυτό μας. Όταν κάνουμε την πρακτική μας συνειδητά και με επίγνωση καταφέρνουμε φεύγοντας από την τάξη, να αισθανόμαστε όμορφα μέσα στο ίδιο μας το σώμα, να έχουμε αποφορτιστεί από το άγχος και την πίεση και να απολαμβάνουμε διαύγεια και ηρεμία του νου.

Σε κάποιο βαθμό, υπάρχουν πράγματα που ο ίδιος ο ασκούμενος μπορεί να κάνει προκειμένου να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση από το μάθημα. Ας δούμε κάποια από αυτά:

Αντικατάστησε την προσδοκία με την πρόθεση

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις την πρακτική και να εισπράξεις αυτά που έχει να σου προσφέρει, είναι να πας στο μάθημα με δεκτικότητα. Απόφυγε να έχεις προσδοκίες για το πώς θα ανταποκριθεί το σώμα σου, για το ποια αλληλουχία θέσεων θα επιλέξει το δάσκαλος ή με ποιους άλλους ασκούμενους θα μοιραστείς το μάθημα. Οι προσδοκίες είναι η προϋπόθεση της απογοήτευσης και της ενόχλησης.

Αν με το που εισέρχεσαι στην τάξη αφήνεις πίσω σου αυτούς τους περιορισμούς και έχεις την πρόθεση να βγεις από την ίδια πόρτα σε λίγη ώρα αναζωογονημένος, ξεκούραστος και γαλήνιος, έχεις ήδη θέσει τα θεμέλια της επιτυχίας. Αυτή η στάση θα σε βοηθήσει να βρίσκεσαι ουσιαστικά στο παρόν και να μπορείς να συγκεντρωθείς στο Τώρα, στην αναπνοή και στο σώμα σου. Αυτός είναι ο τρόπος για να ωφεληθείς στο μέγιστο, από τα «δώρα» της πρακτικής.

Απάλλαξε τον εαυτό του από τους περισπασμούς

Η προετοιμασία αυτή ξεκινά πριν ακόμα βρεθείς στον χώρο. Φόρεσε τα ρούχα που θα σου επιτρέψουν να κινηθείς ελεύθερα, που δεν θα χρειάζεται να διορθώνεις μέσα στο μάθημα και δεν σε ενοχλούν. Αφαίρεσε ό,τι το περιττό από πάνω σου, που ίσως αποσπάσει την προσοχή σου. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μπορεί να διακόψουν την επαφή με τον Εαυτό σου και το Τώρα. Επιπλέον θα βοηθηθείς ιδιαίτερα αν αποσυνδεθείς από το κινητό σου και την τεχνολογία, 20 – 30 λεπτά πριν από το μάθημα.

Σεβάσου το σώμα σου

Το σώμα σου, σου μιλάει και γνωρίζει τα όριά του. Πρόσφερέ του αυτό που χρειάζεται για να αισθάνεσαι όμορφα μέσα σε αυτό. Πρόσφερέ του την τροφή, στην ποσότητα που χρειάζεται, την ώρα που πρέπει, ώστε να έχεις δύναμη και αντοχή στο μάθημα. Αν αισθάνεσαι ενόχληση ή έχεις κάποιο τραυματισμό ενημέρωσε τον δάσκαλο. Το μάθημα μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σου και αυτή είναι μία από τις ομορφιές της yoga. Απευθύνεται σε όλους. Ο δάσκαλος γνωρίζει πολύ καλά ποιες παραλλαγές θα σου προτείνει, ώστε να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα για εσένα.

Στο μάθημα της yoga στόχος δεν είναι η ομοιομορφία, ούτε ο διαγωνισμός. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Δείχνοντας σεβασμό στις δυνατότητές του Εαυτού σου εκείνη την στιγμή, είναι ο μόνος τρόπος για να τις εξελίξεις και να αποκτήσεις ένα βελτιωμένο και υγιές σώμα και ταυτόχρονα νοητική ισορροπία και γαλήνη. Είναι μία διαδρομή καθαρά προσωπική, που μπορείς όμως να μοιραστείς την ομορφιά της με τους άλλους. Ο ανταγωνισμός και ο εγωισμός μπορούν να λειτουργήσουν μόνο ως «άγκυρες», που σε εμποδίζουν να πας μακρύτερα. Αναγνώρισε τα δύο αυτά στοιχεία όταν εμφανίζονται και άφησε τα να φύγουν από μέσα σου.

Πες ευχαριστώ τον εαυτό σου

Κάνοντας την επιλογή να έρθεις στο μάθημα yoga, έχεις προσφέρει πολύτιμες στιγμές φροντίδας στο σώμα και στο νου σου. Είναι μία επιλογή που μπορεί να βελτιώσει την ζωή σου σε σωματικό και φιλοσοφικό επίπεδο. Αναγνώρισε το στον εαυτό σου και νιώσε ευγνωμοσύνη για αυτή την επιλογή σου. Η στάση ευγνωμοσύνης και η αφορμή για εξάσκησή της μετά το τέλος κάθε μαθήματος, θα συμπληρώσει την εμπειρία με ένα συναίσθημα πληρότητας και ικανοποίησης που διαρκεί.

Στην καθημερινότητά μας οι περισσότεροι σπάνια επιβραβεύουμε και λέμε μπράβο στον εαυτό μας. Κι όμως αυτή η αναγνώριση που πηγάζει από μέσα μας, μπορεί να μας τροφοδοτήσει με δύναμη και κίνητρο για να κάνουμε ακόμα περισσότερες βελτιωτικές αλλαγές στη ζωή μας και να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά.

https://konstantinosc.com

Εναλλακτικά

Αν και μπορεί να μην το γνωρίζετε, υπάρχει μια στιγμή μέσα στη μέρα, όπου το «πέπλο» είναι στην πιο αδύναμη μορφή του και η συνείδηση σας συνδέεται με την «πηγή» σε βαθύτερο επίπεδο. Αυτό συμβαίνει μόνο για ένα λεπτό και συχνά αγνοείται.
Σε αυτή την χρυσή στιγμή, ο ίδιος ο εγωισμός αναστέλλεται προσωρινά και δεν δέχεστε τίποτα άλλο παρά την αληθινή ευτυχία της πηγής. Είτε είστε ξύπνιοι, είτε κοιμάστε αυτή η στιγμή πραγματικά σας καθηλώνει. Αυτή την στιγμή η καρδιά και η συνείδηση σας συνδέονται με ανώτερα επίπεδα.


Παρόλο που είναι μια αρκετά σύνθετη έννοια είναι κάτι από το οποίο όλοι μπορούμε να επωφεληθούμε. Θα μπορούσατε κατά κάποιο τρόπο να αποκτήσετε όλα όσα θέλετε από αυτή την στιγμή αν αξιοποιήσετε σωστά τις δυνάμεις της. Αυτό το λεπτό από μόνο του είναι μια περίοδος κατά την οποία ο φύλακας άγγελος σας μπορεί πραγματικά να παρέμβει ελεύθερα στην ζωή σας. Πολλοί πιστεύουν ότι ο Νόμος της Έλξης συνδέεται με αυτό το χρυσό λεπτό και, από αυτή την άποψη, το να ζητήσετε από το Σύμπαν αυτό που θέλετε κατά την διάρκεια αυτού του λεπτού είναι κάτι που μπορείτε να σκεφτείτε να κάνετε.

Όσο περισσότερο δουλεύετε για να εκδηλώσετε αυτά που θέλετε κατά τη διάρκεια αυτού του λεπτού κάθε μέρα, τόσο πιο σημαντικές θα είναι οι αλλαγές στην ζωή σας. Θα αρχίσετε πραγματικά να αισθάνεστε τις θεραπευτικές ενέργειες και στις περισσότερες περιπτώσεις, θα αντιληφθείτε επίσης μεγάλη διαφορά στην συναισθηματική σας κατάσταση. Όση περισσότερη επίγνωση έχετε αυτής της στιγμής, τόσο πιο συνδεδεμένοι θα νιώσετε με το ίδιο το Σύμπαν.

Όταν πρόκειται να υπολογίσετε ποια ώρα είναι αυτή κάθε μέρα, πρέπει να λάβετε υπόψη την μέρα και τον μήνα που έχουμε. Για παράδειγμα, αν έχουμε 10 Ιανουαρίου τότε το χρυσό λεπτό θα είναι στις 10:01. Ο μήνας (Ιανουάριος-1) καθορίζει τα λεπτά και η μέρα (10) την ώρα. Δηλαδή στις 21 Ιουλίου το χρυσό λεπτό θα είναι στις 21:07. Ωστόσο, αν βρισκόμαστε στις ημερομηνίες ανάμεσα στις 25 με 31 εφαρμόζεται το αντίστροφο. Έτσι, αν έχουμε 26 Δεκεμβρίου, το χρυσό λεπτό θα είναι στις 12:26. Σε αυτή τη περίπτωση δηλαδή ο μήνας καθορίζει την ώρα και η μέρα τα λεπτά.

Αν είναι δυνατόν, κατά την διάρκεια αυτής της στιγμής σταματήστε και σκεφτείτε την σύνδεση που έχετε με το ίδιο το σύμπαν. Υπενθυμίστε στην καρδιά σας τι είναι σημαντικό για εσάς και τι επιθυμείτε να εκδηλώσετε στην ζωή σας.

Αν μπορείτε διαλογιστείτε αν θέλετε αλλά μην νιώθετε εξαναγκασμένοι να το κάνετε. Απλώς το να αναγνωρίστε την στιγμή και να στρέψετε την προσοχή σας σε αυτή είναι παραπάνω από αρκετό. Λέγεται ότι αυτό το χρυσό λεπτό έχει Βεδική προέλευση αλλά δεν υπάρχει καμία «απόδειξη» γι αυτό. Ανεξάρτητα από αυτό όμως, αν είστε κάποιος που έχετε στενή σχέση με τις ενέργειες, αυτό το χρυσό λεπτό μπορεί να αλλάξει την ζωή σας.

Λέγεται επίσης πως, οτιδήποτε ζητήσετε κατά τη διάρκεια αυτής της στιγμής θα γίνει πραγματικότητα οπότε προσέξτε τι ζητάτε. Πραγματικά αναλογιστείτε αυτά που θέλετε πριν τους δώσετε δύναμη.

https://www.awakengr.com

Μαγεία Τ.

Εναλλακτικά

Η Ενέργεια Είναι Ένας Κύκλος Προσφοράς Και Ανταπόδοσης
Τι μπορείς να κάνεις για να μεταδώσεις την ενέργειά σου.
Chiara B. Townley

Πόση θετική ενέργεια έχεις; Μπορεί καθημερινά να έρχεσαι αντιμέτωπος με προβλήματα, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να διατηρείς την θετική σου ενέργεια και να αντιμετωπίζεις την κάθε δυσκολία σαν μία πρόκληση που θα σε κάνει καλύτερο. Η θετική ενέργεια θέτει σε λειτουργία κάθε κύτταρο του σώματός σου γεμίζοντάς σε ενθουσιασμό και δίνοντάς σου ένα σκοπό. Ένα νόημα. Αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητη για την επιβίωσή σου, καθώς χωρίς πάθος και σκοπό, είσαι αδύναμος.

Πώς όμως μπορείς να την διατηρήσεις; Αρκούν μερικές καθημερινές δραστηριότητες. Μικρά βήματα, που θα σε γεμίσουν ενέργεια όταν δεν έχεις διάθεση ή είσαι αγχωμένος. Και ξέρεις, η ενέργεια είναι μεταδοτική. Και μπορείς να την μεταδώσεις και στους γύρω σου.

Τι να κάνεις
Ταξίδεψε

Τα ταξίδια σε γεμίζουν ενέργεια, καθώς αποτελούν μία ευκαιρία για να ανακαλύψεις καινούργια πράγματα. Όταν ταξιδεύεις, η αδρεναλίνη σου βρίσκεται στα ύψη και η εξερεύνηση του πλανήτη αποτελεί μία ανεξάντλητη πηγή ενέργειας.

Γράψε

Το γράψιμο αποτελεί μία εξαιρετική και δημιουργική δραστηριότητα, καθώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συγγραφή ως εργαλείο για να αποτυπώσεις τις σκέψεις σου, να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να εμπνεύσεις τους γύρω σου. Δοκίμασέ το και θα δεις πόσο δημιουργικός θα νιώσεις.

Κάνε yoga

Αυτή η δραστηριότητα επαναφέρει την προσοχή στο σώμα σου και στο παρόν και σε βοηθάει να αποβάλεις το στρες και το άγχος. Έτσι όχι μόνο χαλαρώνεις, αλλά παράλληλα αδειάζεις το μυαλό σου και τελικά αποκτάς και πάλι την ενέργειά σου.

Πέρασε χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους

Πόσο ηρεμείς και χαλαρώνεις με τους δικούς σου ανθρώπους; Η ενέργεια που παίρνεις από τους φίλους σου είναι τεράστια. Φυσικά συμβαίνει και το αντίστροφο. Κι εσύ ο ίδιος μεταδίδεις στους φίλους σου την ενέργεια και την θετική σου διάθεση. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να συναναστρέφεσαι άτομα αισιόδοξα και να αποφεύγεις τους αρνητικούς ανθρώπους, που ενδεχομένως σε επηρεάζουν αρνητικά.

Η ενέργεια είναι ένας κύκλος προσφοράς και ανταπόδοσης. Εσύ την μεταδίδεις στους γύρω σου και εκείνοι σε εσένα. Ασχολήσου λοιπόν με δραστηριότητες που σε γεμίζουν ενέργεια και ενισχύουν την θετική σου στάση.

Εναλλακτικά

Γράφει η Ελπίδα-Μαρία Κουτσοπούλου

Εσύ αλήθεια πιστεύεις στο κάρμα; Κι όχι δεν εννοώ αυτές τις δηλώσεις του στιλ έκανες κακό στην προηγούμενη ζωή, θα γεννηθείς σκουλήκι στην επόμενη κι άλλα τέτοιες γεμάτες νόημα και χωρίς καμία βάση δηλώσεις.

Σου μιλάω για το γραμμένο σου ως άνθρωπος. Εδώ, τώρα, σε αυτή τη ζωή. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει κι άλλη κι ούτε με ενδιαφέρει, για να σου πω την αλήθεια. Το «τώρα», αυτό με νοιάζει.

Ο όρος «κάρμα», λοιπόν προέρχεται από το «καρ» που σημαίνει το πράττειν και την κατάληξη «-μα» που σημαίνει το αποτέλεσμα. Δράση κι αντίδραση κοινώς. Με κάθε σου πράξη, λοιπόν, κινείς εσύ ο ίδιος τα νήματα της πορείας σου και πλάθεις εσύ ο ίδιος το πεπρωμένο σου.

Τίποτα δεν είναι προγραμματισμένο κι όλα περνούν απ’ τα χέρια σου. Διαλέγεις πόρτα, και αντικρίζεις το καινούριο σου τοπίο. Συνεχώς διαλέγεις πόρτες. Αυτό δε σταματάει ποτέ. Και συνεχώς καλείσαι να κάνεις επιλογές.

Κάθε μέρα που περνάει παίζει ρόλο. Κάθε επιλογή που κάνεις, κάθε σου συμπεριφορά αλλάζει όλη σου την πορεία. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό και πόση βαρύτητα έχει; Ας στο εξηγήσω λίγο καλύτερα, να είμαστε σίγουροι πως το εμπέδωσες. Έκανες καλό; Καλό θα λάβεις. Έκανες κακό; Μάντεψε τι έπεται στη συνέχεια.

Ας σου το γυρίσουμε τώρα στις σχέσεις γιατί αυτό μας καίει, ας το παραδεχτούμε. Έχεις την εντύπωση πως μένει κάτι ατιμώρητο; Ο καημένος ο Timberlake έχει βραχνιάσει να στο λέει. «What goes around comes around». Ό,τι δίνεις, παίρνεις, αγάπη. Τροχός είναι και γυρνάει. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η τάξη των πραγμάτων. Και το χαίρομαι όσο δε φαντάζεσαι.

Πολλοί κάνουν το λάθος και πιστεύουν πως σε μια σχέση που έχουν πληγωθεί, πρέπει απαραιτήτως να είναι κι εκείνοι οι τιμωροί του βασανιστή τους, με αποτέλεσμα όταν δεν το καταφέρνουν αυτό να λένε πως έφυγε ατιμώρητος. Αμ δε. Έχει και παρακάτω.

Δε χρειάζεται να τιμωρήσεις εσύ κανέναν για τίποτε. Ο δρόμος που βαδίζουν από μόνος του αρχίζει κι έχει λακκουβίτσες. Κι εκεί είναι που βλέπεις τους θύτες να γίνονται θύματα. Εκεί είναι που κλείνει κι ο κύκλος. Ο θύτης πλέον αντικρίζει κάθε του άσχημη πράξη. Μπορεί να μην έχει την ίδια μορφή. Μπορεί να έχει άλλη σύσταση. Μα εξακολουθεί να είναι η δική του τιμωρία. Το δικό του χρέος που καλείται να ξεχρεώσει.

Έτσι είναι η ζωή, μωρό μου. Όμορφοι μικροί κύκλοι. Στο τέλος της ημέρας σου σερβίρεται αυτό ακριβώς που σου αξίζει. Δε χρειάζεται να μαυρίζεις την ψυχή σου με άσχημες πράξεις κι εκδικητικές σκέψεις. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις στην πορεία σου είναι να φέρεσαι με καλοσύνη κι απλοχεριά. Όταν το κάνεις αυτό, όσο και να σε έχουν γρατζουνίσει, κάτσε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σου, περιποιήσου τα γδαρσίματά σου κι απλά παρακολούθα το κάρμα να κάνει τη δουλειά του. Οι κύκλοι θα κλείνουν ένας-ένας κι όλα θα μπουν στη θέση τους.

Όσο για σένα που υπήρξες σωστός και φέρθηκες με ευγένεια, η επιβράβευση θα έρθει κι αυτή στην ώρα της. Μη βιάζεσαι. Ένα βήμα τη φορά. Και τότε θα είναι που θα συνειδητοποιήσεις πως άξιζε κι η παραμικρή γρατζουνιά.

Όλα λειτουργούν με ακρίβεια, σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι. Την κατάλληλη στιγμή, το κατάλληλο πιάτο. Απ’ το κάρμα με αγάπη.

PILLOWFIGHTS.GR

awakengr.com

Εναλλακτικά

Αν κάτι το σκεφτόμαστε έντονα, το προκαλούμε να γίνει!
Κάθε φορά που για κάποιο άτομο κάνετε σκέψεις φορτισμένες με πολύ συναίσθημα, του στέλνετε κι ένα ομοίωμα του εαυτού σας, μια πραγματική εικόνα της υλοποιημένης σκέψης. Κάθε σκέψη ή κάθε συναίσθημα υπάρχει σαν μία ηλεκτρομαγνητική ενεργειακή μονάδα. Νοερές εικόνες συνοδευμένες από δυνατό συναίσθημα, μπορούν να γίνουν σχεδιάγραμμα πάνω στο οποίο θα δημιουργηθεί κάτι υλικό.


Η ένταση ενός συναισθήματος ή μιας σκέψης ή μιας νοερής εικόνας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, που καθορίζει την υλοποίησή της.

Η ένταση είναι ο κορμός από τον οποίο μετασχηματίζονται οι ηλεκτρομαγνητικές ομάδες ενέργειας». Το ίδιο υποστηρίζει κι ο νευροφυσιολόγος Dr Joe Dispenza, αλλά μας εξηγεί τη διαδικασία που οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας δημιουργώντας, στον εγκέφαλο μας νευρωνικά δίκτυα: «Είσαστε συνδεδεμένοι με τα νευρωνικά σας δίκτυα, τα οποία είναι ενωμένα με τα συναισθήματα σας». «Κάνοντας επανειλημμένως τις ίδιες σκέψεις, στερεώνουμε τις συνδέσεις στο νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου μας. Αυτές οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις μας κάνουν να ενεργούμε κατά τον ίδιο τρόπο συνεχώς.

Τα γεγονότα είναι σκέψεις! Stefano D’ Anna

Αλλάζοντας τις σκέψεις μας, μπορούμε να «σπάσουμε» αυτή τη σύνδεση των νεύρων και να εγκαταστήσουμε μια καινούργια σύνδεση. Με αυτή την αλλαγή στις σκέψεις μας και την ειλικρινή πίστη ότι θα γίνουμε αυτό που περιγράφουν οι εν λόγω νέες σκέψεις, επέρχεται και μια αλλαγή ».

Ο αναισθησιολόγος και ψυχολόγος Dr Stuart Hameroff εξηγεί ακριβώς πως σε κβαντικό επίπεδο οι σκέψεις μας γίνονται πραγματικότητα: «Κάθε συνειδητή σκέψη μπορεί να θεωρηθεί επιλογή, μια κβαντική υπέρθεση που καταρρέει μπροστά σε μια επιλογή».

«Το Σύμπαν είναι ευφυέστατο και ανταποκρίνεται αυτομάτως στη συνείδησή μας».

O Dr Tiller στο βιβλίο του Some Science Adventures with Real Magic, γράφει όλα τα πειράματα που έκανε για 35 χρόνια πάνω στην ψυχοενεργητική. Τα λόγια του καθηγητή: «Με την πρόθεση θέτουμε σε λειτουργία το κυβερνοκατάστρωμα. Έχει μεγάλη προσαρμοστικότητα και δημιουργεί για χάρη σας ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Η πρόθεσή σας κάνει αυτό το πράγμα να αποκτά υλική υπόσταση, αρκεί να είστε ενσυνείδητος και να μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιείτε την πρόθεσή σας.


Μαθαίνετε να ελέγχετε τις προθέσεις. Και αυτό είναι που επεξεργάζεται αυτό το κατασκεύασμα, όλο και περισσότερο ώστε να βιώνετε εν συνεχεία αυτά τα βαθύτερα σήματα από τις διάφορες στρώσεις του βιο-κουστουμιού σας και να νιώθετε την ευρύτερη πραγματικότητα».

Οι σκέψεις μας υλοποιούνται και δημιουργούν κόσμους!

» Η Σχολή των Θεών»

Εμείς χειριζόμαστε το κυβερνο-κατάστρωμα. Διαθέτει τέτοια προσαρμοστικότητα ώστε ό,τι κι αν φανταστείς θα σου το δημιουργήσει. Η πρόθεση σου γίνεται η αιτία να υλοποιηθεί αυτό το πράγμα μόλις αρχίζεις να διαθέτεις αρκετή επίγνωση και μαθαίνεις πώς να χρησιμοποιείς την πρόθεσή σου». «Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσετε την σκέψη και την πρόθεση αν θέλετε να συμβεί μια μεταμόρφωση».

Πως μπορούμε όμως να ελέγχουμε συνεχώς τις σκέψεις μας και να επιτρέπουμε μόνο στις θετικές σκέψεις να εκφραστούν; Εδώ είναι το σημαντικότερο μυστικό της ζωής, διότι εφ’ όσον οι σκέψεις μας καθορίζουν απόλυτα τη ζωή μας, αν βρούμε έναν πρακτικό τρόπο να τις ελέγχουμε, τότε θα ζήσουμε απόλυτα ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι.

Ο ανιχνευτής της ποιότητας των σκέψεων μας είναι τα συναισθήματά μας. Αν αισθανόμαστε ωραία, είμαστε ευχαριστημένοι, τότε παλλόμαστε, δονούμαστε σε ανώτερες συχνότητες, βλέπουμε τα πάντα όμορφα και ο νους μας κάνει αυτεπάγγελτα θετικές, δημιουργικές σκέψεις, είναι αισιόδοξος και επικεντρώνει την προσοχή του σ’ αυτά που θέλουμε να μας συμβούν.

Όταν όμως αισθανόμαστε άσχημα, νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα, παλλόμαστε σε κατώτερες, ασθενέστερες συχνότητες και είναι σίγουρο τότε ότι ο νους μας κάνει αυτεπάγγελτα αρνητικές σκέψεις. Το μεγάλο κακό δεν είναι μόνο ότι κάνουμε αρνητικές σκέψεις, είναι ότι όταν αισθανόμαστε άσχημα σκεπτόμαστε και συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στο αντίθετο από αυτό που θέλουμε να μας συμβεί. Όταν αισθανόμαστε άσχημα, αμφιβάλλουμε για την θετική έκβαση των στόχων μας και κατ’ αυτό τον τρόπο συγκεντρώνουμε την προσοχή μας σ’ αυτό που φοβόμαστε, δηλαδή στη μη εκπλήρωσή τους.

Άρα στόχος μας είναι να αισθανόμαστε πάντα ωραία, να μην επιτρέπουμε σε κανένα να μας κάνει να αισθανθούμε άσχημα, να σκεπτόμαστε πάντα το καλό, να αποφεύγουμε την κριτική, ή να απαντούμε σε κριτική, να έχουμε πάντα στο νου μας το καλό, τη δημιουργία. Αν συνηθίσουμε να κάνουμε συνεχώς θετικές σκέψεις, θα παρατηρήσουμε ότι τα διαστήματα που είμαστε χαρούμενοι θα είναι μεγαλύτερα κι όσο μεγαλώνουν τα διαστήματα που είμαστε χαρούμενοι, τόσο περισσότερο θα κάνουμε θετικές σκέψεις, τόσο περισσότερο θα επικεντρώνουμε τις σκέψεις μας και την προσοχή μας, σ’ αυτά που θέλουμε να μας συμβούν, έτσι θα κάνουμε όλα τα όνειρα μας πραγματικότητα, θα παλλόμαστε συνεχώς σε ανώτερες συχνότητες, έως ότου η ζωή μας γίνει μια ομορφιά, μια περιόριστη έκφραση χαράς, αγάπης, δημιουργίας.

»Αυτός ο κόσμος που βλέπεις και αγγίζεις… είναι ΦΩΣ στερεοποιημένο…

The Dreamer! Stefano D’ Anna

Συμπέρασμα:

Οτιδήποτε σκεπτόμαστε, σ’ οτιδήποτε συγκεντρώνουμε την προσοχή μας, γίνεται πραγματικότητα. Όταν η σκέψη μας συνοδεύεται και με συναισθήματα, παίρνει περισσότερη δύναμη. Όσο πιο έντονα είναι τα συναισθήματα που συνοδεύουν τις σκέψεις μας, τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες για να γίνουν πραγματικότητα. Τα θετικά, γεμάτα αγάπη συναισθήματα είναι εναρμονισμένα με αυτά της Πηγής μας, μας κάνουν να δονούμαστε σε ανώτερες συχνότητες και βοηθούν να γίνουν οι προθέσεις μας πραγματικότητα.

Εκείνο όμως που ισχυροποιεί ακόμη τη σκέψη μας και την κάνει πραγματικότητα είναι η προσδοκία μας, η βεβαιότητά μας ότι η σκέψη αυτή θα γίνει σίγουρα πραγματικότητα. Η συνείδησή μας μπορεί να επιθυμεί κάτι, αλλά όμως αν το υποσυνείδητό μας διαφωνεί, το οποίο πάντα κυριαρχεί του συνειδητού, δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα. Όλη η προσπάθειά μας είναι να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητό μας και να το εναρμονίσουμε με τους νέους στόχους μας, για μια νέα ζωή, γεμάτη υγεία, πληρότητα, ευημερία και ευτυχία που θέλουμε να ζήσουμε.

Άρα η συνεχής επανάληψη μιας σκέψης συνοδευόμενη από έντονα θετικά συναισθήματα και η με απόλυτη βεβαιότητα προσδοκία ότι θα υλοποιηθεί, είναι οι παράγοντες που κάνουν τη σκέψη μας πραγματικότητα!!!!!

7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας

https://www.awakengr.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή