Νοεμβρίου 20, 2018

Εναλλακτικά

Η Ενέργεια Είναι Ένας Κύκλος Προσφοράς Και Ανταπόδοσης
Τι μπορείς να κάνεις για να μεταδώσεις την ενέργειά σου.

Chiara B. Townley, συγγραφέας

Πόση θετική ενέργεια έχεις; Μπορεί καθημερινά να έρχεσαι αντιμέτωπος με προβλήματα, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να διατηρείς την θετική σου ενέργεια και να αντιμετωπίζεις την κάθε δυσκολία σαν μία πρόκληση που θα σε κάνει καλύτερο. Η θετική ενέργεια θέτει σε λειτουργία κάθε κύτταρο του σώματός σου γεμίζοντάς σε ενθουσιασμό και δίνοντάς σου ένα σκοπό. Ένα νόημα. Αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητη για την επιβίωσή σου, καθώς χωρίς πάθος και σκοπό, είσαι αδύναμος.

Πώς όμως μπορείς να την διατηρήσεις; Αρκούν μερικές καθημερινές δραστηριότητες. Μικρά βήματα, που θα σε γεμίσουν ενέργεια όταν δεν έχεις διάθεση ή είσαι αγχωμένος. Και ξέρεις, η ενέργεια είναι μεταδοτική. Και μπορείς να την μεταδώσεις και στους γύρω σου.
Τι να κάνεις

Ταξίδεψε

Τα ταξίδια σε γεμίζουν ενέργεια, καθώς αποτελούν μία ευκαιρία για να ανακαλύψεις καινούργια πράγματα. Όταν ταξιδεύεις, η αδρεναλίνη σου βρίσκεται στα ύψη και η εξερεύνηση του πλανήτη αποτελεί μία ανεξάντλητη πηγή ενέργειας.

Γράψε

Το γράψιμο αποτελεί μία εξαιρετική και δημιουργική δραστηριότητα, καθώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συγγραφή ως εργαλείο για να αποτυπώσεις τις σκέψεις σου, να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να εμπνεύσεις τους γύρω σου. Δοκίμασέ το και θα δεις πόσο δημιουργικός θα νιώσεις.

Κάνε yoga

Αυτή η δραστηριότητα επαναφέρει την προσοχή στο σώμα σου και στο παρόν και σε βοηθάει να αποβάλεις το στρες και το άγχος. Έτσι όχι μόνο χαλαρώνεις, αλλά παράλληλα αδειάζεις το μυαλό σου και τελικά αποκτάς και πάλι την ενέργειά σου.

Πέρνα χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους

Πόσο ηρεμείς και χαλαρώνεις με τους δικούς σου ανθρώπους; Η ενέργεια που παίρνεις από τους φίλους σου είναι τεράστια. Φυσικά συμβαίνει και το αντίστροφο. Κι εσύ ο ίδιος μεταδίδεις στους φίλους σου την ενέργεια και την θετική σου διάθεση. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να συναναστρέφεσαι άτομα αισιόδοξα και να αποφεύγεις τους αρνητικούς ανθρώπους, που ενδεχομένως σε επηρεάζουν αρνητικά.

Η ενέργεια είναι ένας κύκλος προσφοράς και ανταπόδοσης. Εσύ την μεταδίδεις στους γύρω σου και εκείνοι σε εσένα. Ασχολήσου λοιπόν με δραστηριότητες που σε γεμίζουν ενέργεια και ενισχύουν την θετική σου στάση.


Chiara B. Townley

Η Chiara B. Townley είναι συγγραφέας και ειδική σε θέματα αυτοβελτίωσης.

thriveglobal.gr

Εναλλακτικά

 Ήμουν ένας άνθρωπος που πρέπει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του ως τώρα να το έχει περάσει προσπαθώντας να προλάβει να κάνει πράγματα. Το μοναδικό μου μότο ήταν “Δεν προλαβαίνω”. Και κάποια στιγμή αναρωτήθηκα και λέω για κάτσε. Η μέρα έχει 24 ώρες για όλους, είτε είσαι Κινέζος, είτε είσαι Ρώσος, είτε είσαι Αφρικανός, είτε είσαι Αμερικάνος, είτε είσαι Ευρωπαίος..

Για όλους έχει 24 ώρες. Άρα λοιπόν η τράπεζα του χρόνου είναι η πιο δίκαια τράπεζα που υπάρχει παγκοσμίως. Σε όλους μας, δίνει τον ίδιο χρόνο μέσα στην ημέρα. Αυτό όμως που κάνει την διαφορά είναι το πώς θα διαχειριστούμε εμείς αυτόν τον χρόνο. Θέλω να σου πω λοιπόν, έχοντας την αίσθηση ότι δεν προλαβαίνω, έκανα τα πάντα πάρα πολύ γρήγορα.

Έτρωγα γρήγορα, έπινα νερό γρήγορα, δούλευα γρήγορα, μιλούσα γρήγορα, όλα γρήγορα. Και ξέρω ότι ως ένα σημείο αυτό με εξυπηρέτησε πάρα πολύ στην ζωή μου γιατί πετύχαινα και γρήγορα. Γιατί έκανα γρήγορα. Αν για παράδειγμα ένας άνθρωπος χρειαζόταν για να κάνει μια δουλειά πέντε ώρες, εγώ μπορούσα να κάνω σε μία ώρα αυτό που θα κάνανε πέντε άνθρωποι σε πέντε ώρες.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, είχε έρθει μια συνεργάτης μέσα στο γραφείο μου, και με έβλεπε που δούλευα με δύο υπολογιστές και στις δύο οθόνες και με τα δύο χέρια, και μου λέει “Πώς το κάνεις; Τι γίνεται μέσα στον εγκέφαλο σου;”. Ok, αυτό είναι το καλό κομμάτι. Το άλλο κομμάτι όμως είναι ότι δεν προλάβαινα να ζήσω. Έτσι λοιπόν ανακάλυψα, πάρα πολύ σύντομα θέλω να πιστεύω ή έτσι έχω πει στον εαυτό μου αν θέλεις, αλλά από την στιγμή που το πιστεύω είναι εντάξει για εμένα, ότι αν κάτι δεν το αντιλαμβανόμαστε με την συνείδηση μας τότε θα έρθει να μας το δείξει η ζωή και πολλές φορές θα το δείξει με άσχημο τρόπο. Έφαγα κάτι “χαστούκια” από την ζωή που πραγματικά αναγκάστηκα να καθίσω. Ευτυχώς δεν αναγκάστηκα να καθίσω όπως κάποιοι άνθρωποι αναγκάζονται έχοντας μία πάρα πολύ σοβαρή ασθένεια.

Απλά έκατσα. Έπεσε η δουλειά μου, εξαφανίστηκαν οι φίλοι μου και έμεινα στο πουθενά. Εκεί λοιπόν άρχισα να επαναπροσδιορίζω και να σκέφτομαι τα πράγματα και να λέω “Τι δουλεύει; Τι δεν δουλεύει; Γιατί έφτασα εκεί; Τι άλλο μπορώ να κάνω;”

Καταρχήν, το πρώτο που σκέφτηκα είναι το εξής:

Χρειάζεται σε αυτές τις στιγμές με τον εαυτό μου, να μην περιμένω να συμβεί κάτι τραγικό για να το κάνω. Δεύτερον, αυτό που κατάλαβα είναι το εξής: Ας ξεκινήσουμε λίγο από μέσα μας. Έχουμε εκατομμύρια κύτταρα τα οποία κάνουν εκατομμύρια λειτουργίες σε κάθε δευτερόλεπτο. Είναι τρελό. Δεν μπορεί να το συλλάβει ο εγκέφαλος. Τώρα, εγώ ως άνθρωπος, έχω στο σώμα μου εκατομμύρια κύτταρα που κάνουν εκατομμύρια λειτουργίες το δευτερόλεπτο. Εσύ είσαι ένας άλλος άνθρωπος που έχεις ένα σώμα με εκατομμύρια κύτταρα που κάνουν εκατομμύρια λειτουργίες. Αν αυτό τώρα το πολλαπλασιάσεις επί το πόσοι άνθρωποι είμαστε συν τα ζώα, τα φυτά, τα πάντα.. Πραγματικά είναι χαοτικό για τον εγκέφαλο. Δεν μπορεί να το συλλάβει.

Παρόλα αυτά τα πάντα συμβαίνουν με απόλυτη αρμονία και ηρεμία. Έτσι λοιπόν κατάλαβα κάτι. Χρειάζονται τα πράγματα να γίνονται σύμφωνα με μία ανώτερη σοφία που πολλές φορές το “Εγώ” μου δεν ήθελε να καταλάβει, με την οποία πρέπει να συντονιστώ αν δεν θέλω να πονάω και πρέπει να περιμένω να κάνω το κατάλληλο πράγμα, την κατάλληλη στιγμή για να έρθει το κατάλληλο αποτέλεσμα. Γιατί το κατάλληλο πράγμα την λάθος στιγμή δεν δίνει κατάλληλο αποτέλεσμα.

Όπως και η κατάλληλη στιγμή σε ένα μην κατάλληλο πράγμα δεν δίνει το κατάλληλο αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν ανέπτυξα μία αρετή. Την αρετή της υπομονής. Που για να το κάνω αυτό με βοήθησε τι; Η γνώση της συγχρονικότητας. Όλα τα πράγματα πρέπει να συμβούν σε μια δεδομένη στιγμή. Εάν κάτι δεν συμβαίνει για κάποιον λόγο κάνε πίσω, δες επανεξέτασε, επαναπροσδιόρισε, άλλαξε, διεύρυνε την συνειδητότητα σου, την αντίληψη σου, το γνωστικό σου κομμάτι, την συμπεριφορά σου, καμιά φορά μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις και τελείως κατεύθυνση και να το πάρεις τελείως αλλιώς και να ξεκινήσεις.

Τι θέλω λοιπόν να σου πω; Ότι η συγχρονικότητα είναι κάτι συμπαντικό, είναι κάτι δυνατό, και για να μπορείς να μπεις μέσα σε αυτό το αυλάκι χρειάζεται να καθαρίσεις τον εαυτό σου από τοξίνες, και σωματικές και συναισθηματικές.

Όταν το κάνεις και συνδεθείς με την συγχρονικότητα σου τότε θα ζήσεις αυτό που ακούς ή έχεις ακούσει προφανώς από ανθρώπους, να λένε “Α! Ήθελα αυτό και χτύπησε το τηλέφωνο”,

“Α! Ήθελα αυτό και γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο ξαφνικά”. Γιατί το σύμπαν είναι σοφό. Κι εσύ είσαι μέρος αυτού.

Είσαι το σύμπαν. Έχεις σοφία. Εναρμονίσου με αυτή και όλα θα αλλάξουν.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης

awakengr.com

Εναλλακτικά

Πώς ξέρετε σε τι δόνηση είστε ανά πάσα στιγμή; Απλά – αναρωτηθείτε πώς αισθάνεστε. Η δόνηση είναι τα συναισθήματα . Τα συναισθήματα σας είναι ένας γρήγορος και εύχρηστος οδηγός για τους κραδασμούς σας σε οποιαδήποτε στιγμή. Εάν αισθάνεστε αγάπη, είστε στη δόνηση συχνότητας της αγάπης. Αν νιώθετε θυμωμένοι, δονείστε στη συχνότητα του θυμού.

Αν νιώθετε αγάπη θα έλκετε αγάπη , ανθρώπους με τέτοια σκέψη , περιστάσεις και περιβάλλον αγάπης . Επίσης, μέσω του νόμου της έλξης, θα βιώσετε εμπειρίες που θα ταιριάζουν με αυτή τη δόνηση ώστε όταν αισθάνεστε θυμωμένος ο νόμος της έλξης θα σας φέρει περισσότερες εμπειρίες που θα αποσπάσουν το αίσθημα του θυμού, θα προσελκύσετε ανθρώπους θυμωμένους και θα βρείτε τον εαυτό σας στη μέση θυμωμένων καταστάσεων.

Η αρνητική ενέργεια είναι συναισθηματικό φορτίο, ενώ η θετική ενέργεια είναι συναισθηματική ελευθερία. Οι συγκινήσεις είναι αληθινά πνευματικής φύσης Είναι σημαντικό να είναι γνωστό ότι η ενέργεια προσελκύει περισσότερη ενέργεια του ίδιου είδους. Οι θετικές συγκινήσεις προσελκύουν τις θετικότερες συγκινήσεις ενώ οι αρνητικές συγκινήσεις προσελκύουν τις πιο αρνητικές συγκινήσεις. 

Το θετικό αίσθημα θα οδηγήσει σε περισσότερα καλά πράγματα να συμβαίνουν σε σας.. Το αρνητικό αίσθημα θα οδηγήσει σε περισσότερα ανεπιθύμητα πράγματα να συμβαίνουν … Η σκέψη σας έχει επιπτώσεις στη συγκίνησή σας και η συγκίνησή σας έχει επιπτώσεις στη σκέψη σας.

Οι καλές σκέψεις προσελκύουν επίσης τις καλές καταστάσεις στη ζωή σας ενώ οι κακές σκέψεις προσελκύουν τις κακές καταστάσεις

Όσο ισχυρότερες οι σκέψεις, τόσο ισχυρότερες οι συγκινήσεις. Όταν αλλάζετε τις σκέψεις σας, αλλάζετε τα πάντα. xrybe.wordpress.com

awakengr.com

 

Εναλλακτικά

Ψάχνοντας το μονοπάτι προς την Εσωτερική Ειρήνη
Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε οτι αν σταματήσει να υπάρχει κακία, πείνα, πόνος και πόλεμος στον κόσμο και επικρατήσει η γαλήνη, η ειρήνη και η αγάπη τότε θα ανατείλουν μέρες χαράς και ευδαιμονίας για όλους μας. Και έχοντας αυτή τη σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού μας βλέπουμε τα πράγματα με λάθος οπτική γωνία και εστιάζουμε σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Ο πόλεμος υπάρχει στην ανθρωπότητα γιατί βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο. Δεν βρίσκεται έξω από εμάς, δεν βρίσκεται γύρω μας αλλά μέσα μας. Κι αν δεν πολεμήσουμε τον πόλεμο μέσα μας τότε με ποιο τρόπο, με τι εφόδια, με τι δύναμη θα τον πολεμήσουμε έξω από εμάς.

Αν δεν έχουμε ειρήνη μέσα μας τότε πως μπορούμε να την νιώσουμε γύρω μας. Κι αν δεν έχουμε οδηγηθεί, μέσω της εσωτερικής ειρήνης, στην πληρότητα τότε πως μπορούμε να δώσουμε και να πάρουμε "αληθινή" αγάπη και να μην βολευόμαστε πια μέσα από τις ψευδαισθήσεις του μυαλού μας με σαθρά υποκατάστατα της αγάπης.
Όταν εστιάζουμε μόνο στον πόλεμο και στην ειρήνη που υπάρχουν στον κόσμο τότε απλά δημιουργούμε το άλλοθι του "καλού παιδιού" για να δείξουμε στον εαυτό μας πόσο καλοί και πόσο ειρηνικοί άνθρωποι είμαστε. Για να επιβεβαιώσουμε για μια άλλη φορά ότι είναι "άδικο" να μας κυκλώνουν τα βάσανα…

Ο πόλεμος γύρω, η μάχη με τους άλλους είναι ένα παρά πολύ έξυπνο τέχνασμα για να αποφύγουμε να δούμε τον εαυτό μας. Όταν δεν νιώθουμε άνετα με μας, όταν έχουμε εσωτερικές συγκρούσεις και εκκρεμότητες, όταν βρισκόμαστε σε συνεχή ένταση που τις περισσότερες φορές δεν μας είναι συνειδητή τότε είμαστε πάντα έτοιμοι να "πολεμήσουμε" ανά πάσα στιγμή και με οποιονδήποτε τρόπο.

Είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε αυτή την πολεμική ενέργεια που υπάρχει μέσα μας πάνω στον οποιονδήποτε δημιουργώντας συνθήκες πολέμου. Και όταν συμβεί αυτό τότε μπορεί για λίγο να νιώσουμε ένα ξαλάφρωμα και να έχουμε μια αίσθηση απελευθέρωσης όμως η πηγή-πληγή εξακολουθεί να υπάρχει μέσα μας και ανεμπόδιστα όταν ξαναγεμίσει με θυμό, κακία, μισός θα τα ξαναπετάξει με την πρώτη ευκαιρία πάνω στους άλλους επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση μας ότι οι "άλλοι φταίνε", ότι οι άλλοι είναι υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει μέσα μας.

Ο μόνος τρόπος για να βιώνουμε την ειρήνη είναι να έρθουμε στο κέντρο μας και να γίνουμε ο εαυτός μας. Να έχουμε αντικρίσει την αλήθεια μας έχοντας διευθετήσει και μετασχηματίσει τις εσωτερικές μας διαμάχες. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με ουτοπίες και αυταπάτες δεν μπορεί να γίνει μέσα από ψευδαισθήσεις. Χρειάζεται προσεκτικά να επιλέξουμε το μονοπάτι της μεταμόρφωσης μας και να αποφύγουμε τις παγίδες που θα μας φέρνει το μυαλό μας.

Συνήθως το μυαλό επειδή βιάζεται όταν αρχίσουμε να επιθυμούμε την αλλαγή διαλέγει σύντομα μονοπάτια δημιουργώντας αυταπάτες. Όμως η αλλαγή είναι κοπιαστική, δεν την κατακτάς εύκολα. Πώς να την κατακτήσεις άλλωστε όταν επί χρόνια χτίζουμε με φοβερή επιμέλεια τα προσωπεία που καλούμαστε μέσω της αλλαγής να καταστρέψουμε. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ίδια η ζωή είναι κοπιαστική.
Μόνο μέσα από σκληρή εσωτερική πάλη μπορούμε να αποκτήσουμε την ωριμότητα. Δεν μπορούμε να την αποκτήσουμε με φτηνιάρικους τρόπους. Όταν κάτι είναι φτηνό, μικρό, γρήγορο, εύκολο είναι κατασκεύασμα μυαλού. Ο μακρύς δρόμος, η συνεχής προσπάθεια, το πέρασμα μέσα από τον πόνο φέρνουν οξύτητα, εμπειρία, ωριμότητα, πληρότητα, ειρήνη.
Όταν βαδίζουμε στο μονοπάτι της μεταμόρφωσης, όταν έχουμε αρχίσει να έχουμε επαφή με την αλήθεια μας, όταν το κατώτερο μέσα από το βίωμα, την θέληση, την πίστη μετασχηματίζεται σε ανώτερο και το γήινο σε ουράνιο, όταν έχουμε αντιμετωπίσει τον εξωτερικό μας διάβολο δίνοντας του Θεϊκότητα, όταν έχουμε ρίξει Φως στα σκοτάδια μας, όταν ακτινοβολούμε Αγάπη τότε η Ειρήνη δεν θα είναι ένα θείο δώρο αλλά μια πραγματικότητα που θα τη βιώνουμε καθημερινά.

Εύχομαι να ανακαλύψουμε το μονοπάτι προς την εσωτερική ειρήνη για να μπορούμε να βιώνουμε καθημερινά την ουσία της αληθινής μας φύσης που είναι η Αγάπη

namaste
despoina palamari

http://pulseoflove.blogspot.com

Εναλλακτικά

Να ευγνωμονείς την τύχη σου, αν συναντήσεις κάποιον στο δρόμο σου!!!

Τους βλέπουμε αλλά κάνουμε πως δεν τους βλέπουμε. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν ξεφύγει από το σύστημα.
Τους ακούμε αλλά κάνουμε ότι δεν ακούμε. Υπάρχουν κάποιοι που πάντα ήταν ελεύθεροι.
Τους νοιώθουμε, αλλά προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχουν…

Αυτούς δεν θα τους δούμε στις θέσεις εξουσίας. Δεν θα τους δούμε τυλιγμένους σε σημαίες είτε αυτές είναι γαλάζιες είτε κόκκινες είτε μαύρες. Δεν θα τους δούμε να γράφουν αφοσιωμένα με πολυτονικό ή στην καθαρεύουσα. Δεν θα τους ακούσουμε να σπρώχνουν την ιδεολογία τους ή την θρησκεία τους σε άλλους.

Δεν θα τους δούμε να πουλούν πνεύμα ή να εδρεύουν στις κορυφές της κοινωνίας. Δεν είναι ότι όλα αυτά είναι κακά εξ ορισμού, δεν είναι αυτός ο λόγος που τα αναφέρω. Θέλω να δείξω ότι όλα αυτά, σήμερα, ΔΕΝ είναι η ουσία. Δεν αρκούν τα φαινόμενα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι ουσιαστικές ΠΡΑΞΕΙΣ!

Αυτοί, ανεξάρτητοι στην ουσία, ανένταχτοι στην διάνοια, έχουν χαράξει τον δικό τους δρόμο. Αυτοί σε σέβονται, παρόλο που πολλοί τους θεωρούν γελοίους. Αυτοί, είναι η σπίθα που θα γίνει το άπλετο φως του μέλλοντος, είναι αυτοί που αποτελούν την απαρχή της ανόρθωσης.

Αυτοί, δουλεύουν για σένα, παρόλο που εσύ τους φοβάσαι. Αυτοί, πήραν στα χέρια τους την παιδεία τους, πήραν στα χέρια τους την ζωή τους. Αυτοί, δεν χρειάζονται βεβηλωμένους θεσμούς, δεν έχουν ανάγκη την επικρότηση της κοινωνίας. Αυτοί, έχουν αποδράσει προ πολλού από το σύστημα, ήδη ζουν ελεύθερα.

Αυτοί έκαναν τις θυσίες τους πριν καν χρειαστεί να τις κάνουν. Και θα τις κάνουν και πάλι.

Έκαναν τις θυσίες τους, γιατί κατάλαβαν ότι χωρίς ελευθερία η ζωή δεν έχει νόημα και αξία. Θυσίες για τον εαυτό τους, θυσίες για τα παιδιά τους, θυσίες για την κοινωνία. Δεν τους φοβίζει το κατεστημένο, είτε αυτό εκφράζεται σε ιδέες, είτε σε πράξεις. Ο ριζοσπαστισμός τους ξεπερνά κάθε όριο της όποιας κλασικής προοδευτικότητας και γι αυτό πληρώνουν αδρά τις επιλογές τους.

Η φιλία τους για την Ελευθερία τους, δεν έχει σχέση με τον φιλελευθερισμό των ξεπουλημένων και γι αυτό εισπράττουν την χλεύη της εξουσίας.

Με τις επιλογές τους, θυσίασαν κάθε πιθανότητα ένταξης στην σημερινή κοινωνία, κάθε πιθανότητα αποδοχής από την σημερινή πλειοψηφία. Θυσίασαν την ευκολία μιας συμβατικής ζωής για να παραμείνουν σκεπτόμενοι, για να παραμείνουν ελεύθεροι.

Όπως έκαναν θυσίες πριν, θα κάνουν θυσίες και τώρα, γιατί πολύ απλά γι αυτούς η θυσία είναι τρόπος ζωής. Όμως αυτοί, ανένταχτοι και σε κατάσταση εξορίας από τους πολλούς όπως είναι τώρα, αυτοί είναι ήδη προϊστάμενα μέλη της κοινωνίας του μέλλοντος.

Όσο οι υπόλοιποι συμβιβάζονταν με το κατεστημένο, αυτοί πάντα έπαιρναν την θέση της λογικής.
Όσο οι υπόλοιποι ακολουθούσαν τις επιλογές των δυνατών, αυτοί επέλεξαν να υπερασπιστούν τους πραγματικά αδύνατους.
Όσο οι υπόλοιποι έπαιζαν το παιχνίδι τους, παριστάνοντας τους εθνοπατέρες, αυτοί ήδη έμπρακτα έκαναν πράξη τα λόγια τους.

ΚΙΜΩΝΑΣ ΒΡΕΤΟΣ

Αναρτήθηκε από Despoina Palamari

Ετικέτες Άκου Ανθρωπάκο

https://pulseoflove.blogspot.com/

Εναλλακτικά

Αν κάτι το σκεφτόμαστε έντονα, το προκαλούμε να γίνει! 

Κάθε φορά που για κάποιο άτομο κάνετε σκέψεις φορτισμένες με πολύ συναίσθημα, του στέλνετε κι ένα ομοίωμα του εαυτού σας, μια πραγματική εικόνα της υλοποιημένης σκέψης. Κάθε σκέψη ή κάθε συναίσθημα υπάρχει σαν μία ηλεκτρομαγνητική ενεργειακή μονάδα.

Νοερές εικόνες συνοδευμένες από δυνατό συναίσθημα, μπορούν να γίνουν σχεδιάγραμμα πάνω στο οποίο θα δημιουργηθεί κάτι υλικό. Η ένταση ενός συναισθήματος ή μιας σκέψης ή μιας νοερής εικόνας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, που καθορίζει την υλοποίησή της.

Η ένταση είναι ο κορμός από τον οποίο μετασχηματίζονται οι ηλεκτρομαγνητικές ομάδες ενέργειας».

Το ίδιο υποστηρίζει κι ο νευροφυσιολόγος Dr Joe Dispenza, αλλά μας εξηγεί τη διαδικασία που οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας δημιουργώντας, στον εγκέφαλο μας νευρωνικά δίκτυα:

«Είσαστε συνδεδεμένοι με τα νευρωνικά σας δίκτυα, τα οποία είναι ενωμένα με τα συναισθήματα σας».

«Κάνοντας επανειλημμένως τις ίδιες σκέψεις, στερεώνουμε τις συνδέσεις στο νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου μας. Αυτές οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις μας κάνουν να ενεργούμε κατά τον ίδιο τρόπο συνεχώς. Τα γεγονότα είναι σκέψεις! Stefano D’ Anna

Αλλάζοντας τις σκέψεις μας, μπορούμε να «σπάσουμε» αυτή τη σύνδεση των νεύρων και να εγκαταστήσουμε μια καινούργια σύνδεση. Με αυτή την αλλαγή στις σκέψεις μας και την ειλικρινή πίστη ότι θα γίνουμε αυτό που περιγράφουν οι εν λόγω νέες σκέψεις, επέρχεται και μια αλλαγή ».

Ο αναισθησιολόγος και ψυχολόγος Dr Stuart Hameroff εξηγεί ακριβώς πως σε κβαντικό επίπεδο οι σκέψεις μας γίνονται πραγματικότητα: «Κάθε συνειδητή σκέψη μπορεί να θεωρηθεί επιλογή, μια κβαντική υπέρθεση που καταρρέει μπροστά σε μια επιλογή».

«Το Σύμπαν είναι ευφυέστατο και ανταποκρίνεται αυτομάτως στη συνείδησή μας». O Dr Tiller στο βιβλίο του Some Science Adventures with Real Magic, γράφει όλα τα πειράματα που έκανε για 35 χρόνια πάνω στην ψυχοενεργητική.

Τα λόγια του καθηγητή:

«Με την πρόθεση θέτουμε σε λειτουργία το κυβερνοκατάστρωμα. Έχει μεγάλη προσαρμοστικότητα και δημιουργεί για χάρη σας ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Η πρόθεσή σας κάνει αυτό το πράγμα να αποκτά υλική υπόσταση, αρκεί να είστε ενσυνείδητος και να μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιείτε την πρόθεσή σας. Μαθαίνετε να ελέγχετε τις προθέσεις. Και αυτό είναι που επεξεργάζεται αυτό το κατασκεύασμα, όλο και περισσότερο ώστε να βιώνετε εν συνεχεία αυτά τα βαθύτερα σήματα από τις διάφορες στρώσεις του βιο-κουστουμιού σας και να νιώθετε την ευρύτερη πραγματικότητα». Οι σκέψεις μας υλοποιούνται και δημιουργούν κόσμους! »

Η Σχολή των Θεών Εμείς χειριζόμαστε το κυβερνο-κατάστρωμα. Διαθέτει τέτοια προσαρμοστικότητα ώστε ό,τι κι αν φανταστείς θα σου το δημιουργήσει. Η πρόθεση σου γίνεται η αιτία να υλοποιηθεί αυτό το πράγμα μόλις αρχίζεις να διαθέτεις αρκετή επίγνωση και μαθαίνεις πώς να χρησιμοποιείς την πρόθεσή σου

«Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσετε την σκέψη και την πρόθεση αν θέλετε να συμβεί μια μεταμόρφωση».

Πως μπορούμε όμως να ελέγχουμε συνεχώς τις σκέψεις μας και να επιτρέπουμε μόνο στις θετικές σκέψεις να εκφραστούν; Εδώ είναι το σημαντικότερο μυστικό της ζωής, διότι εφ’ όσον οι σκέψεις μας καθορίζουν απόλυτα τη ζωή μας, αν βρούμε έναν πρακτικό τρόπο να τις ελέγχουμε, τότε θα ζήσουμε απόλυτα ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι.

Ο ανιχνευτής της ποιότητας των σκέψεων μας είναι τα συναισθήματά μας. Αν αισθανόμαστε ωραία, είμαστε ευχαριστημένοι, τότε παλλόμαστε, δονούμαστε σε ανώτερες συχνότητες, βλέπουμε τα πάντα όμορφα και ο νους μας κάνει αυτεπάγγελτα θετικές, δημιουργικές σκέψεις, είναι αισιόδοξος και επικεντρώνει την προσοχή του σ’ αυτά που θέλουμε να μας συμβούν.

Όταν όμως αισθανόμαστε άσχημα, νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα, παλλόμαστε σε κατώτερες, ασθενέστερες συχνότητες και είναι σίγουρο τότε ότι ο νους μας κάνει αυτεπάγγελτα αρνητικές σκέψεις. Το μεγάλο κακό δεν είναι μόνο ότι κάνουμε αρνητικές σκέψεις, είναι ότι όταν αισθανόμαστε άσχημα σκεπτόμαστε και συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στο αντίθετο από αυτό που θέλουμε να μας συμβεί.

Όταν αισθανόμαστε άσχημα, αμφιβάλλουμε για την θετική έκβαση των στόχων μας και κατ’ αυτό τον τρόπο συγκεντρώνουμε την προσοχή μας σ’ αυτό που φοβόμαστε, δηλαδή στη μη εκπλήρωσή τους.

Άρα στόχος μας είναι να αισθανόμαστε πάντα ωραία, να μην επιτρέπουμε σε κανένα να μας κάνει να αισθανθούμε άσχημα, να σκεπτόμαστε πάντα το καλό, να αποφεύγουμε την κριτική, ή να απαντούμε σε κριτική, να έχουμε πάντα στο νου μας το καλό, τη δημιουργία.

Αν συνηθίσουμε να κάνουμε συνεχώς θετικές σκέψεις, θα παρατηρήσουμε ότι τα διαστήματα που είμαστε χαρούμενοι θα είναι μεγαλύτερα κι όσο μεγαλώνουν τα διαστήματα που είμαστε χαρούμενοι, τόσο περισσότερο θα κάνουμε θετικές σκέψεις, τόσο περισσότερο θα επικεντρώνουμε τις σκέψεις μας και την προσοχή μας, σ’ αυτά που θέλουμε να μας συμβούν, έτσι θα κάνουμε όλα τα όνειρα μας πραγματικότητα, θα παλλόμαστε συνεχώς σε ανώτερες συχνότητες, έως ότου η ζωή μας γίνει μια ομορφιά, μια περιόριστη έκφραση χαράς, αγάπης, δημιουργίας. 

Αυτός ο κόσμος που βλέπεις και αγγίζεις… είναι ΦΩΣ στερεοποιημένο…

The Dreamer! Stefano D’ Anna Συμπέρασμα:

Οτιδήποτε σκεπτόμαστε, σ’ οτιδήποτε συγκεντρώνουμε την προσοχή μας, γίνεται πραγματικότητα. Όταν η σκέψη μας συνοδεύεται και με συναισθήματα, παίρνει περισσότερη δύναμη.

Όσο πιο έντονα είναι τα συναισθήματα που συνοδεύουν τις σκέψεις μας, τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες για να γίνουν πραγματικότητα.

Τα θετικά, γεμάτα αγάπη συναισθήματα είναι εναρμονισμένα με αυτά της Πηγής μας, μας κάνουν να δονούμαστε σε ανώτερες συχνότητες και βοηθούν να γίνουν οι προθέσεις μας πραγματικότητα. Εκείνο όμως που ισχυροποιεί ακόμη τη σκέψη μας και την κάνει πραγματικότητα είναι η προσδοκία μας, η βεβαιότητά μας ότι η σκέψη αυτή θα γίνει σίγουρα πραγματικότητα.

Η συνείδησή μας μπορεί να επιθυμεί κάτι, αλλά όμως αν το υποσυνείδητό μας διαφωνεί, το οποίο πάντα κυριαρχεί του συνειδητού, δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα.

Όλη η προσπάθειά μας είναι να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητό μας και να το εναρμονίσουμε με τους νέους στόχους μας, για μια νέα ζωή, γεμάτη υγεία, πληρότητα, ευημερία και ευτυχία που θέλουμε να ζήσουμε.συναισθήματα

 awakengr.com

Εναλλακτικά

 «Η θεραπεία είναι θέμα χρόνου, αλλά μερικές φορές είναι και θέμα ευκαιρίας». Ιπποκράτης

Η θεραπεία είναι η επαναφορά στην κατάσταση της ψυχικής και σωματικής υγείας και ευεξίας. Παρόλο που σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι τη συνδέουν με το σωματικό επίπεδο, ωστόσο η θεραπεία δεν είναι λιγότερο απαραίτητη στο συναισθηματικό ή στο πνευματικό επίπεδο. Η θεραπεία είναι μια ισόβια διαδικασία που προσπαθεί να ξεθάψει τα θέματα εκείνα που σκιάζουν την ψυχή σου και να γεμίσει τα κενά που υπάρχουν στην καρδιά σου.

Όλοι οι άνθρωποι χρειάζεται να μάθουν τη θεραπεία, και οι ευκαιρίες θα παρουσιαστούν οπωσδήποτε μπροστά τους. Ακόμα κι εκείνοι που η ζωή τους φαίνεται να είναι τέλεια, χωρίς προβλήματα, αυτό το μάθημα δεν θα το αποφύγουν.

Στη θάλασσα της ζωής παρουσιάζονται πάρα πολλά εμπόδια και δοκιμασίες, και κανείς δεν μπορεί να τη διασχίσει και να μείνει ανέπαφος από τα κύματα. Ευτυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία που θεωρεί πολύ σημαντική τη θεραπεία κι έτσι έχουμε στη διάθεσή μας ένα ευρύ φάσμα από πηγές. Δεν έχει σημασία ποια μέθοδο θα ακολουθήσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να αφιερώσεις χρόνο για να φροντίσεις τον εαυτό σου και να τον οδηγήσεις στην ψυχική και σωματική υγεία που οδηγεί στην ευτυχία. Μπορείς να επιταχύνεις το ταξίδι σου προς αυτή την κατεύθυνση, αν είσαι πρόθυμος να χρησιμοποιείς τις εμπειρίες σου στον εξωτερικό κόσμο σαν εργαλεία για να θεραπεύσεις τις εσωτερικές πληγές σου. Κ

άθε αρνητική εμπειρία είναι μια ευκαιρία για να γιατρέψεις κάτι μέσα σου. Η θετική στάση που κρατούν οι άλλοι απέναντί μας είναι απόλυτα ικανή να γιατρέψει κάθε ζημιά που έχει υποστεί η αυτοεκτίμησή μας. Αλλά η θεραπεία μέσα από τους καθρέφτες μας μπορεί να γίνει και με διαφορετικό τρόπο. Μπορούμε να γιατρέψουμε παλιές πληγές όταν έρχεται κάποιος και μας τις καθρεφτίζει στο παρόν.

Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματα που αναδύονται με αφορμή κάποιες δύσκολες καταστάσεις και να ξεμπερδεύουμε έτσι μαζί τους μια και καλή.

Οι άνθρωποι που λειτουργούν σαν καθρέφτες σου στο παρόν είναι τα δώρα που μπορούν να σου γιατρέψουν πληγές από το παρελθόν. Εσύ ποια τραύματα κουβαλάς που χρειάζονται γιατρειά;

Από το βιβλίο: Αν η Ζωή είναι Παιχνίδι, αυτοί είναι οι Κανόνες του, Cherie Carter – Scott, εκδόσεις: Δυναμική Επιτυχίας

awakengr.com

Εναλλακτικά

Diwali ή Dipawali (σανσκριτικά दीपवलि), η γιορτή του φωτός, είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική γιορτή της Ινδίας. Αποτελεί επίσημη αργία στην Ινδία και σε άλλες γειτονικές χώρες με μεγάλο πληθυσμό Ινδουιστών.

Οι προετοιμασίες του φεστιβάλ και τα τελετουργικά τυπικά εκτείνονται σε μια περίοδο πέντε ημερών, αλλά η κύρια νύχτα της γιορτής συμπίπτει με την πιο σκοτεινή νύχτα (νέα σελήνη) του μήνα Kartika, σύμφωνα με το ινδουιστικό ημερολόγιο Bikram Sambat. Στο Γρηγοριανό ημερολόγιο, με τη νέα σελήνη από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου).

Η ονομασία του φεστιβάλ προέρχεται από τις λέξεις Αβάλι (σειρά) και Ντίπα (πήλινο καντήλι) που δηλώνει τη σειρά των καντηλιών ή κεριών που οι Ινδοί ανάβουν γύρω από τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Το φως εορταζόμενο στην πιο σκοτεινή νύχτα του έτους σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής και την πρώτη ημέρα του νέου έτους.

Σε αυτήν την ευοίωνο ημέρα, οι άνθρωποι λατρεύουν τη θεά του πλούτου Λαξμί, και τον θεό Γκανέσα που απομακρύνει τα εμπόδια από τον δρόμο μας, με θρησκευτικές τελετές (puja-s) που γίνονται το βράδυ στα σπίτια ενώ οι εορταζόμενοι μοιράζουν δώρα σε στενά και αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι πολύχρωμες ζωγραφιές σε τοίχους και δρόμους και η εκτόξευση πυροτεχνημάτων αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του φεστιβάλ, αν και τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι φωνές για την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων στα αστικά κέντρα λόγω της μεγάλης μόλυνσης που προκαλείται στην ατμόσφαιρα.

Με την ευκαιρία αυτή, η ΕΛΙΝΕΠΑ εύχεται η υλική πρόοδος και ευημερία να παραμείνουν απόλυτα συνυφασμένες με την πνευματική και οικολογική παράδοση.

elinepa.org

Εναλλακτικά

Λένε πως το Κόκκινο Βιβλίο του Γιούνγκ περιέχει στις σελίδες του ένα νου που φιλοδοξεί να περιπλανηθεί στον κάτω κόσμο και να σώσει την ψυχή του.

Το έργο του ήταν πνευματικά θρυλικό- αινιγματικό και συναρπαστικό για πολλούς, το Άγιο Δισκοπότηρο για τους ασεβείς και για άλλους απλώς οι ασυναρτησίες ενός τρελού που καταδίκασε όλη την ανθρωπότητα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αν ο κόσμος της ψυχολογίας έχει ακόμα κάποια μυστικά, αυτά έχουν να κάνουν με αυτό το χειρόγραφο, που γράφτηκε από τον Καρλ Γιούνγκ μεταξύ 1914 και 1930. Είναι ένα ημιτελές βιβλίο που είναι προφητικό, μυστικιστικό και ψυχολογικό.

Διαθέτει επίσης συγκλονιστικές εικόνες που απεικονίζουν θεότητες και μπορούν να μπερδευτούν με τους πρόγονους των δαιμόνων. Υπάρχουν λίγοι που προσπαθούν να δοκιμάσουν και να αποδώσουν μια λογική και ορθολογική εξήγηση στο που ήθελε να φτάσει ο ψυχολόγος στο «Liber Novus». Ωστόσο, ίσως να μην ήθελε να καταλήξει κάπου.

Ίσως δεν χρειάζεται να το εξετάσετε επιστημονικά, στην πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι μια καθαρτική άσκηση για τον συγγραφέα, μια προσωπική θεραπεία όπου οι ψυχικοί δαίμονες του μπορούσαν να περιπλανηθούν ελεύθεροι σε μια στιγμή υπαρξιακής κρίσης. Ίσως να ήταν αυτό και τίποτα άλλο. Ωστόσο, υπάρχει ένα επιπλέον κομμάτι του πάζλ. Μετά τον θάνατο του Γιούνγκ, η οικογένεια του φύλαξε το χειρόγραφο με δυσπιστία, κρατώντας το κλειδωμένο με το κλειδί σε ένα σπίτι στην Küsnacht, στα προάστια της Ζυρίχης.

Δεν επέτρεψαν σε κανέναν να το πλησιάσει- ούτε μαθητές, ούτε ειδικούς. Αργότερα το 1984 μετέφεραν το Κόκκινο Βιβλίο ή το Liber Novus σε μια τράπεζα.

Μόνο το 2009 ο Ulrich Hoerni, ο εγγονός του Γιούνγκ, επέτρεψε να δημοσιευθεί το χειρόγραφο. Αυτό το πολύ-αναμενόμενο γεγονός άφησε τους ειδικούς και τους οπαδούς του Γιούνγκ άφωνους.

Το Κόκκινο Βιβλίο του Καρλ Γιούνγκ: Ένα μυαλό σε κρίση «Το πνεύμα του βάθους έχει υποτάξει όλη την υπερηφάνεια και την αλαζονεία στη δύναμη της κρίσης. Απομάκρυνε την πίστη μου στην επιστήμη, μου έκλεψε τη χαρά να εξηγώ και να βάζω σε σειρά τα πράγματα και άφησε την αφοσίωση στα ιδανικά αυτής της περιόδου σταδιακά να εξαφανιστεί. Με ανάγκασε να ασχοληθώ με τα τελευταία και πιο απλά πράγματα.» –Liber Novus, Καρλ Γιούνγκ Αυτή είναι μία από τις παραγράφους στο πρώτο κεφάλαιο του Κόκκινου Βιβλίου.

Γι αυτούς που είναι εξοικειωμένοι με τον Γιούνγκ αλλά δεν έχουν κοιτάξει το έργο του, είναι δίκαιο να πούμε ότι το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι η παραδοξότητα και η αντιφατικότητα του κειμένου. Η ανάγνωση του σας δίνει την αίσθηση ότι κρατάτε έναν άγριο κόσμο στα χέρια σας.

Είναι σχεδόν σαν μια ιερή και απαγορευμένη Βίβλος, δεμένη με κόκκινο δέρμα, γεμάτη με χαρτί περγαμηνής, καλυμμένη με χρυσά γράμματα. Είναι ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι όταν δημοσιεύθηκε, πολλοί ειδικοί (όπως ο Andrew Samuels) έσπευσαν να δηλώσουν ότι ο Γιούνγκ δεν έπασχε από καμία ψυχική ασθένεια.

Κάποιοι ωστόσο, είπαν πως το βιβλίο αυτό δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα μιας ψυχωτικής κατάρρευσης του Γιούγνκ μετά την διαφωνία του με τον Φρόιντ. Αυτή δεν είναι η αλήθεια. Στην πραγματικότητα, ο Γιούνγκ πέρασε από μια βαθύτερη προσωπική κρίση. Ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του, το οποίο οδήγησε σε μια πνευματική εξέλιξη.

Άρχισε να γράφει το Κόκκινο Βιβλίο το 1914, στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν δούλευε ως γιατρός και ψυχίατρος στην Ελβετία. Ήταν βαθιά απογοητευμένος από την ανθρωπότητα και σκληρά δύσπιστος με την ορθολογική επιστήμη της εποχής του. Το καθαρτικό τέλος του Κόκκινου Βιβλίου Το κόκκινο βιβλίο είναι πάνω απ όλα ένα ημερολόγιο. Δυσκολευόμαστε όταν προσπαθούμε να ξεδιπλώσομε το χάος των συμβόλων, των κωδικών και της αλχημείας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει το κέλυφος και να διαμελίσει το σώμα που κατείχε αυτό το ξένο μυαλό. Ακόμα περισσότερο, αυτό το μυαλό που ήταν ένα από τα καλύτερα παραδείγματα του ονειρικού σύμπαντος. Μέσα σε αυτές τις σελίδες, ο Γιούνγκ εξερευνούσε την δική του ψυχή και τις σχέσεις του με το ασυνείδητο του, σε μια βαθύτερη αρχιτεκτονική όπου φυσικά ήταν προνομιούχος εξερευνητής.

Χρησιμοποίησε την ψυχοναυτική τεχνική για να διαμορφώσει κάθε σελίδα, χρησιμοποιώντας ζωντανές φαντασιώσεις που συγκέντρωσε από τους διαλογισμούς τους, όπου θα μπορούσε να αφήσει ελεύθερη την ροή των εικόνων. Οι πιο παρατεταμένες αποτυπώθηκαν σε εικονογραφήσεις και περιγραφές. Έτσι ξεκίνησαν όλα τα αρχέτυπα που τελικά αναπτύχθηκαν.

Οι πιο ταραγμένοι κόσμοι του αναδεικνύονται επίσης σε κάποιες στιγμές όπως η σκιά που συχνά δεν αναγνωρίζουμε ως δική μας, αλλά μας δείχνει το σχήμα του αληθινού εαυτού μας. Ένα περίεργο και θαυμάσιο πράγμα συνέβη κατά τη δημοσίευση του Κόκκινου Βιβλίου του το 2009. Πολλοί από τους πρώην ασθενείς του Γιούνγκ έδωσαν κάποιες μαρτυρίες.

Αυτοί οι άνθρωποι στην πραγματικότητα, κατανόησαν τον σκοπό αυτού του βιβλίου. Ενώ κάποιοι «σπάνε το κεφάλι τους» σε αυτόν τον λογοτεχνικό ωκεανό, γεμάτο με δέντρα σοφίας, ερπετικούς εγκεφάλους, πεινασμένους δράκους και φίδια κουνταλίνι, άλλοι θυμούνται την συμβουλή που έδινε συχνά ο Δρ Καρλ Γιούνγκ: «Θα πρέπει να σας συμβουλεύσω να τα συγκεντρώσετε όλα όσο πιο όμορφα μπορείτε- σε κάποιο όμορφα δεμένο βιβλίο. Θα φαίνεται σαν να κάνετε τα οράματα πολύ κοινά-αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό- τότε θα είστε ελεύθεροι από την δύναμη τους…

Μετά όταν αυτά τα πράγματα βρίσκονται σε κάποιο πολύτιμο βιβλίο μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτό, να το ξεφυλλίσετε και θα είναι η εκκλησία σας-ο καθεδρικός ναός σας- τα σιωπηλά μέρη του πνεύματος σας όπου θα ανανεώνεστε.

Αν κάποιοι σας πουν ότι είναι νοσηρό ή νευρωτικό και τους ακούσετε-τότε θα χάσετε την ψυχή σας-γιατί στο βιβλίο αυτό βρίσκεται η ψυχή σας.» –Καρλ Γιούνγκ Η σοφή συμβουλή ενός σπουδαίου δασκάλου, του οποίου η σκιά και η πνευματική κληρονομιά μας ευχαριστεί και μας εκπλήσσει μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα: Το Μυστηριώδες Κόκκινο Βιβλίο του Καρλ Γιουνγκ

awakengr.com

Εναλλακτικά

Για μένα υπάρχει μια σημαντικότατη διαφορά: «κοινοτοπία» είναι ό,τι συμβαίνει συνήθως, κοινώς, παρ όλα αυτά κάτι μπορεί να είναι αβαθές, και δίχως ακόμη να είναι κοινό

Εννοώ ότι, αν πάμε μέχρι τη ρίζα, το κακό δεν είναι ριζικό, δεν έχει βαθύτητα, και είναι ακριβώς για το λόγο αυτό που είναι τόσο τρομερά δύσκολο να συλλάβουμε με τη σκέψη, γιατί σκέφτομαι εξ ορισμού, σημαίνει φτάνω μέχρι τις ρίζες.

Το κακό είναι ένα φαινόμενο της επιφάνειας, και αντί να είναι ριζικό, είναι απλώς ακραίο. Αντιστεκόμαστε στο κακό όχι παρασυρόμενοι από την επιφάνεια των πραγμάτων, αλλά σταματώντας και ξεκινώντας να σκεφτόμαστε – δηλαδή προσεγγίζοντας μια διάσταση διαφορετική από εκείνη του ορίζοντα της καθημερινής ζωής. Με άλλα λόγια, όσο πιο ρηχός είναι κάποιος τόσο πιο πιθανό είναι να ενδώσει στο κακό.

Σήμερα είμαι της άποψης πως το κακό δεν είναι ποτέ «ριζικό», αλλά αλλά μονάχα ακραίο, και ότι δεν έχει ούτε βαθύτητα ούτε κάποια δαιμονική διάσταση. Το κακό δύναται να κατακυριεύει τα πάντα και να σαρώνει τον κόσμο ολόκληρο, ακριβώς γιατί διασπείρεται σαν μύκητας. Τ

ο κακό «προκαλεί τη σκέψη», όπως είπα, γιατί η σκέψη προσπαθεί ν αγγίξει το βάθος, να φτάσει στις ρίζες του και από τη στιγμή που καταπιάνεται με το κακό, απογοητεύεται, το εγχείρημα αποβαίνει μάταιο, γιατί δεν βρίσκει τίποτε, γιατί δεν υπάρχει τίποτε να βρει.

Εδώ έγκειται η «ρηχότητα» του. Μόνο το καλό έχει βαθύτητα και μόνο το αγαθό μπορεί να είναι ριζικό.

Hannah Arendt, «Δύο επιστολές για τη ρηχότητα του κακού» –Εκδόσεις Αγρα Πηγή: iphigeneiapanetsou,

o-klooun.com

awakengr.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή