Από το βιβλίο του Swami Vivekananda,  το Karma Yoga 

Το Karma yoga, που ονομάζεται επίσης Karma marga , είναι ένα από τα τρία πνευματικά μονοπάτια στον Ινδουισμό , ένα βασισμένο στη «γιόγκα της δράσης».Για ένα κάρμα γιόγκι , η σωστή δράση είναι μια μορφή προσευχής.

Είναι ένα από τα μονοπάτια στις πνευματικές πρακτικές των Ινδουιστών, άλλα είναι η Γιόνα γιόγκα (μονοπάτι της γνώσης) και η Bhakti yoga (πορεία αγάπης αφοσίωσης σε έναν προσωπικό θεό). Τα τρία μονοπάτια δεν αλληλοαποκλείονται στον Ινδουισμό, αλλά η σχετική έμφαση μεταξύ της γιόγκα Κάρμα, της γιόγκα Τζάνα και της γιόγκα Bhakti ποικίλλει ανάλογα με το άτομο

Από τα μονοπάτια της πνευματικής απελευθέρωσης στον Ινδουισμό, η κάρμα γιόγκα είναι το μονοπάτι της ανιδιοτελούς δράσης. Διδάσκει ότι ένας πνευματικός αναζητών πρέπει να ενεργεί σύμφωνα με το ντάρμα , χωρίς να είναι προσκολλημένος στους καρπούς ή τις προσωπικές συνέπειες. Η Κάρμα Γιόγκα, δηλώνει το Bhagavad Gita , καθαρίζει το μυαλό. Οδηγεί κάποιον να σκεφτεί το ντάρμα της εργασίας, και το έργο σύμφωνα με το ντάρμα κάποιου, να κάνει τη δουλειά του Θεού και υπό αυτή την έννοια να γίνει και να είναι «σαν τον Θεό Κρίσνα » σε κάθε στιγμή της ζωής κάποιου. 

Σύμφωνα με τον James Lochtefeld, το Karma yoga είναι η πνευματική πρακτική της «ανιδιοτελούς δράσης που γίνεται προς όφελος των άλλων».  Η κάρμα γιόγκα είναι ένα μονοπάτι για να φτάσετε στη Μόκα (πνευματική απελευθέρωση) μέσω της εργασίας. Είναι σωστή δράση χωρίς να προσκολλάται σε φρούτα ή να χειραγωγείται από τα αποτελέσματα που μπορεί να είναι, μια αφοσίωση στο καθήκον κάποιου και να προσπαθεί το καλύτερο ενώ είναι ουδέτερο σε ανταμοιβές ή αποτελέσματα όπως η επιτυχία ή η αποτυχία. 

Η τάση για έναν άνθρωπο να αναζητά τους καρπούς της δράσης είναι φυσιολογική, δηλώνει τα ινδουιστικά κείμενα, αλλά μια αποκλειστική προσκόλληση στα φρούτα και οι θετικές άμεσες συνέπειες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το ντάρμα (ηθική, νόμιμη δράση). Η Κάρμα Γιόγκα, δηλώνει τη Μπιλιμόρια, είναι «ηθικά τελειοποιημένη δράση».  Σύμφωνα με τον Stephen Phillips, καθηγητή φιλοσοφίας και ασιατικών σπουδών, η "μόνο dharmic δράση" είναι κατάλληλη για τη karma yoga , όπου κάποιος υποβαθμίζει τον αποκλειστικό του ρόλο ή τα αποκλειστικά του ενδιαφέροντα. Αντ 'αυτού, το κάρμα γιόγκι εξετάζει τα συμφέροντα όλων των μερών αμερόληπτα, όλα τα όντα, τα στοιχεία του Πρακτί και στη συνέχεια κάνει το σωστό.  Ωστόσο, προσθέτει ο Phillips, υπάρχουν σχολιαστές που διαφωνούν και δηλώνουν ότι "οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να γίνει ως κάρμα γιόγκα" και δεν πρέπει να είναι συνεπής με το ντάρμα. 

Κάρμα γιόγκα
Η δουλειά σου είναι δική σου ευθύνη, όχι το αποτέλεσμα.
Ποτέ μην αφήνετε τους καρπούς των ενεργειών σας γίνε το κίνητρό σου.
Ούτε παραδοθείτε στην αδράνεια.

Βάλτε σταθερά στον εαυτό σας, κάντε τη δουλειά σας, δεν συνδέεται με τίποτα.
Παραμείνετε ομοιόμορφοι στην επιτυχία, και σε αποτυχία.
Το Evenmindedness είναι αληθινή γιόγκα.

Η Κάρμα Γιόγκα, δηλώνει τη Μπιλιμόρια, δεν σημαίνει απώλεια συναισθημάτων ή επιθυμιών, αλλά σημαίνει δράση που καθοδηγείται από "ισορροπία, με "απογοήτευση, αδιαφορία", αποφεύγοντας "μονόπλευρη, φόβο, λαχτάρα, υπέρ του εαυτού ή μιας ομάδας ή φυλής , μόνος-κρίμα, αυτο-επιθετικότητα ή οποιαδήποτε μορφή ακραίας αντιδραστικότητας ». Ένας γιόγκι του Κάρμα ενεργεί και εκτελεί το καθήκον του, είτε πρόκειται για «νοικοκυρά, μητέρα, νοσοκόμα, ξυλουργός ή συλλέκτης σκουπιδιών, χωρίς να σκέφτεται τη δική του φήμη, προνόμιο ή οικονομική ανταμοιβή, αλλά απλώς ως αφοσίωση ο Λόρδος ", δηλώνει ο Harold Coward - καθηγητής Θρησκευτικών Σπουδών με έμφαση στις ινδικές θρησκείες. 

Σύμφωνα με τον Phillips, το Karma yoga ισχύει για "οποιαδήποτε δράση σε οποιοδήποτε επάγγελμα ή οικογενειακή δραστηριότητα", όπου ο γιόγκι εργάζεται ανιδιοτελώς προς όφελος των άλλων. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με άλλες μορφές γιόγκα που εστιάζουν στην αυτο-ανάπτυξη και την αυτοπραγμάτωση, συνήθως με απομόνωση και διαλογιστική ενδοσκόπηση.  Η ιδέα της «μη ενδιαφερόμενης δράσης», δηλώνει ο Φίλιπς, δεν είναι μοναδική για τον Ινδουισμό, και παρόμοιες αδιάφορες μη λαχταριστικές αρχές για μοναχούς και μοναχές βρίσκονται στον Βουδισμό και τον Τζινισμό.

Από το βιβλίο του Swami Vivekananda,  το Karma Yoga 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Karma_yoga