Πολύ συχνά κατά τη διάρκεια μίας θεραπευτικής συνεδρίας, είτε Shiatsu, είτε Βελονισμού ή Ρεφλεξολογίας, ζητάω από τον θεραπευόμενο να με ακουλουθήσει σ’ενα ταξίδι Αναπνοών, Διαλογισμού ή Οραματισμού.

Χαλαρωση και Επικοινωνία με το σώμα.
Οι Αναπνοές είναι το πρώτο και βασικό εργαλείο για να χαλαρώσουμε το σώμα και το νου. Όταν έρθουμε σ΄επαφή με το σώμα ξεκινάει η επικοινωνία μαζί του, η κατανόηση και η αποδοχή. Με την τεχνική της ¨Καθαρής Γλώσσας που έχω διδαχτεί από τον Nickolas Pole, υποστηρίζω τον θεραπευόμενομε όχι μόνο να συνθεθεί με το σώμα του αλλά και να καταλάβει τι συμβαίνει στα σημεία πόνου, έντασης, δυσλειτουργίας. Όταν καταλαβαίνουμε σε βάθος τι μας συμβαίνει η θεραπευτική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει.

Εργαλεία Θεραπείας
Οι ασκήσεις Αναπνοών και ο Οραματισμός που κάνουμε μέσα στις θεραπείες, είναι εργαλεία που παίρνει μαζί του ο θεραπευόμενος και τα χρησιμοποιεί μέχρι να έρθει στην επόμενη συνεδρία. Έτσι ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη της υγείας του και φροντίζει τον εαυτό του καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο κατά τη διάρκεια που δέχεται μια θεραπεία.

Σε τι μας βοηθούν
Οι Αναπνοές, ο Διαλογισμός και ο Οραματισμός βοηθούν σημαντικά στην θεραπεία ενάντια στο άγχος, τις φοβίες, την κατάθλιψη, την νευρικότητα, τους πονοκεφάλους, την κούραση κ.α. Βοηθούν στην ενδυνάμωση του κυκλοφοριακού, των πνευμόνων και όλου του οργανισμού.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές Αναπνοών, Διαλογισμού και Οραματισμού από πολύ απλές που μπορεί να τις μάθει οποιοσδήποτε χωρίς να είναι εξοικειωμένος και πιο σύνθετες που χρειάζονται εξάσκηση.

Μετά τις αναπνοές επόμενο βήμα στην ίδια ή σε άλλη θεραπευτική συνεδρία είναι ο Διαλογισμός ή Οραματισμός. Μαζί με τον Θεραπευόμενο ταξιδεύουμε στο σώμα του, στα εσωτερικά του όργανα, χρησιμοποιούμε την φαντασία, τα χρώματα, τις αισθήσεις για να εντοπίσουμε να αναγνωρίσουμε και στην συνέχεια να κατευνάσουμε ενοχλήσεις, ανησυχίες, φοβίες.

Παραδείγματα Αναπνοών, Οραματισμού που χρησιμοποιώ στις θεραπείες μου
Αναπνοή 1-2-3 στην κοιλιά. Μετράς αναπνέοντας ώστε ο νους να μένει συγκεντρωμένος και να μην περιπλανιέται.
Αναπνοή – Διαλογισμός της σπονδυλικής στήλης. Ιδιαίτερα χαλαρωτική αναπνοή για ενοχλήσεις στον αυχένα, πλάτη και μέση.
Αναπνοή – Διαλογισμός του δέντρου (καθαρισμός, αποτοξίνωση).Οταν υπάρχει ανάγκη για να πετάξουμε τα άχρηστα από τη ζωή μας σε υλικό και συναισθηματικό επίπεδο.
Αναπνοή – Διαλογισμός των κυμάτων. Συντονισμός της αναπνοής και της ροής στο σώμα, για ένταση σωματική και συναισθηματική.
Mindfulness Meditation (νους σαν μπαλόνι – παρατηρώ τις σκεψεις και το σώμα μου, δεν κρίνω). Πιο απαιτητικός διαλογισμός για να σταματήσουμε τις πολλές σκέψεις και την έντονη δραστηριότητα του νου.

Οραματισμός Σύνδεσης με τη Γη και τον Ουρανό. Για να πατήσουμε γερά τα πόδια μας στη Γη και να ανοίξουμε τη διαίσθησή μας.
Οραματισμός Σύνδεσης με τους Μεσημβρινούς. Προχωρημένος Οραματισμός για να συνδεθούμε με την αιτία της πάθησης και να δώσουμε ροή στον αντίστοιχο Μεσημβρινό.
Οραματισμός Σύνδεσης με τα Chakras. Προχωρημένος Οραματισμός για να συνδεθούμε με τα ενεργειακά μας κέντρα με στόχο την εξισορρόπησή αυτών και των αντίστοιχων οργάνων.
Οι τεχνικές του Διαλογισμού, Οραματισμού και των Αναπνοών που περιγράφονται σ’αυτο το κείμενο έχουν προκύψει ύστερα από εκπαίδευση σε διάφορα σεμινάριο shiatsu, yoga, βιωματικής ψυχοθεραπείας, και από προσωπική ενασχόληση με τον Διαλογισμό.https://www.yannashiatsu.gr/