Η έννοια του "Namaste"
Τι σημαίνει η Namaste; Ο ειδικός και δάσκαλος του Yoga Journal Aadil Palkhivala εξηγεί την έννοια πίσω από τον όρο.

Τι σημαίνει η Namaste;
Ο καθηγητής γιόγκα ολοκληρώνει κάθε πρακτική λέγοντας "Namaste"; Μάθετε τι σημαίνει πραγματικά η σανσκριτική λέξη εδώ.

Η χειρονομία Namaste αντιπροσωπεύει την πεποίθηση ότι υπάρχει ένας θεϊκός σπινθήρας μέσα στον καθένα μας που βρίσκεται στο τσάκρα της καρδιάς . Η χειρονομία είναι μια αναγνώριση της ψυχής σε μία από την ψυχή σε μια άλλη.

Ορισμός του Namaste
Το όνομα σημαίνει τόξο, όπως σημαίνει, και το te σημαίνει. Ως εκ τούτου, η namaste κυριολεκτικά σημαίνει "υποκλίνομαι σε εμένα" ή "υποκλίνομαι σε εσάς"

Πώς να κάνετε τη χειρονομία Namaste
Για την εκτέλεση του Namaste , τοποθετούμε τα χέρια μαζί στο τσάκρα της καρδιάς, κλείνουμε τα μάτια και σκύβουμε το κεφάλι. Μπορεί επίσης να επιτευχθεί τοποθετώντας τα χέρια μπροστά από το τρίτο μάτι , υποκλίνοντας το κεφάλι και έπειτα φέρνοντας τα χέρια προς τα κάτω στην καρδιά.

Αυτή είναι μια ιδιαίτερα βαθιά μορφή σεβασμού. Αν και στη Δύση η λέξη "Namaste" χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με τη χειρονομία. Στην Ινδία, γίνεται κατανοητό ότι η ίδια η χειρονομία σημαίνει τον Namaste, και ως εκ τούτου, δεν είναι απαραίτητο να πούμε τη λέξη ενώ υποκλίνεται.

Φέρνουμε τα χέρια μαζί στο τσάκρα της καρδιάς για να αυξήσουμε τη ροή της Θείας αγάπης. Το να σκύψει το κεφάλι και να κλείσει τα μάτια βοηθά το μυαλό να παραδοθεί στο Θείο στην καρδιά. Κάποιος μπορεί να κάνει τον Namaste ως τεχνική διαλογισμού για να πάει βαθύτερα μέσα στο τσάκρα της καρδιάς. όταν γίνεται με κάποιον άλλο, είναι επίσης ένας όμορφος, αν και γρήγορος, διαλογισμός.

Για έναν δάσκαλο και μαθητή, η Namaste επιτρέπει σε δύο άτομα να συναντηθούν ενεργά σε ένα σημείο σύνδεσης και διαχρονικότητας, απαλλαγμένο από τους δεσμούς της εγω-σύνδεσης. Εάν γίνεται με βαθύ συναίσθημα στην καρδιά και με το μυαλό να παραδοθεί, μια βαθιά ένωση πνευμάτων μπορεί να ανθίσει.

Πότε να ενσωματώσετε το Namaste στην πρακτική σας
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ενσωματώσετε το Namaste στην πρακτική σας στη γιόγκα.

Πότε να ενσωματώσετε το Namaste στην πρακτική σας
Στην ιδανική περίπτωση, το Namaste πρέπει να γίνεται τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της τάξης. Συνήθως, γίνεται στο τέλος της τάξης επειδή το μυαλό είναι λιγότερο ενεργό και η ενέργεια στο δωμάτιο είναι πιο ήρεμη. Η δασκάλα ξεκινά τη Namaste ως σύμβολο ευγνωμοσύνης και σεβασμού προς τους μαθητές της και τους δικούς της δασκάλους και σε αντάλλαγμα καλεί τους μαθητές να συνδεθούν με τη γενεαλογία τους, επιτρέποντας έτσι στη ροή της αλήθειας - την αλήθεια ότι είμαστε όλοι όταν ζούμε από την καρδιά .

https://www.yogajournal.com/

Tags: NAMASTE