Υπάρχουν οι στιγμές που θέλεις να σταματήσεις να μιλάς και να χαθείς στις σκέψεις σου. Χρειάζεσαι κι εσύ λίγη ξεκούραση. Σε έχει φάει η ρουτίνα. Δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά – ας βάλουμε κάπου κι ένα stop. Δεν είσαι ρομπότ. Έχεις ανάγκη να χαλαρώσεις και ίσως να απομονωθείς. Σε έχει κουράσει η βαβούρα του κόσμου; Νιώθεις πως πνίγεσαι και πιέζεσαι από κάθε είδος συζήτηση; It΄s your time!

Σε κουράζουν οι γνωριμίες με κόσμο είτε στη δουλειά είτε στην έξοδο σου για ένα καφέ με φίλους; Δεν είναι κακό να το παραδεχτείς. Θα μου πεις πως εσύ είσαι πάντα η ψυχή της παρέας, το άτομο που μιλάει πολύ και συνάμα όποιον γνωρίσει μπορεί να τον κάνει να νιώσει οικεία.

Είναι πολύ όμορφο να είσαι κοινωνικός, όμως όταν οι μπαταρίες σου εξαντλούνται, η ενέργειά σου πρέπει να ανανεωθεί. Και, βέβαια, σε αυτό το σημείο χρειάζεσαι ένα break.
Ας δούμε μερικούς τρόπους για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας όταν νιώθουμε ψυχολογικά ή/και σωματικά κουρασμένοι από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Η απομόνωση μπορεί να βοηθήσει. Αποφασίζεις πως πρέπει να κοιτάξεις και λίγο τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να βάζεις σε προτεραιότητα πάντα τους άλλους. Μετά τη δουλεία σου, λοιπόν, αντί να πας να ετοιμαστείς στα γρήγορα για να βγεις για τον συνηθισμένο καφέ, μείνε σπίτι. Κάνε ένα χαλαρωτικό ντουζάκι και πέσε για ύπνο.

Εκτόνωση μπορεί να είναι και ένα hobby. Θέλεις να αποβάλλεις το άγχος και δεν μπορείς; Κάνεις λάθος. Και βέβαια υπάρχει τρόπος. Ξεκίνα γυμναστήριο, μπες σε ένα ομαδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης, κάνε λίγο king boxing. Ίσως καθώς χτυπάς το σάκο να εξωτερικευτούν και τα νεύρα. Ακόμη, το τρέξιμο μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις.

Πήγαινε μία βόλτα στη θάλασσα. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η θάλασσα μπορεί να σε ηρεμήσει. Αν θέλεις παρέα, πάρε το τετράποδο φιλαράκι σου -αν έχεις- ή τον κολλητό. Το να παίξετε ή να συζητήσετε εκεί που σκάει το κύμα, δεν είναι κακή ιδέα. Καλή σας διασκέδαση!

Ένα ταξιδάκι δε θα ήταν κακή ιδέα. Πάρε κάποιες μέρες άδεια και ετοίμασε την απόδρασή σου. Μπορείς να επιλέξεις βουνό, θάλασσα, ακόμη και κάποιο απομονωμένο νησί. Η επιλογή είναι όλη δική σου. Θα καθαρίσει το μυαλό σου από σκέψεις, καθώς ο αέρας θα τις πάρει μακριά και θα αποβάλλεις το άγχος της καθημερινότητας.

Και βέβαια μπορείς να πάρεις αγκαλιά τις κουβέρτες σου, να βάλεις τις ζεστές σου καλτσούλες και το Netflix σε περιμένει στο κρεβάτι. Χουχούλιασμα και popcorn είναι μία καλή και γρήγορη επιλογή. Μην ξεχάσεις το κινητό να μπει σε λειτουργία πτήσης. Είναι η βραδιά σου και μόνο!
Όλοι χρειαζόμαστε, λοιπόν, μια ανάσα από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Είναι προτιμότερο να μένουμε μόνοι, ώστε να χαλαρώσουμε παρά να βαριόμαστε και να είμαστε με μία παρέα, ενώ στην πραγματικότητα θα θέλαμε να μη βρισκόμαστε εκεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας και μόνο. Αν οι συνθήκες γύρω σας δεν είναι τα ιδανικές δεν έχετε παρά να να εξαφανιστείτε για λίγο ή να απομονωθείτε τις ώρες που θα έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο. Είναι φυσιολογικό να χρειάζεστε χώρο και χρόνο μακριά από όλους κάποιες φορές. Οι άνθρωποί σας θα κατανοήσουν αυτή την επιλογή. Πάρτε αποστάσεις σας όταν νιώθετε ότι τα πάντα γύρω σας σάς πνίγουν. Μια ανάσα ελευθερίας για να ξεφύγεις από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα.

Συντάκτης: Γεωργία Δημητρακάκου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

https://www.pillowfights.gr